پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران با اشاره به لزوم مدیریت منابع آبی در استان گفت: مدیریت کم آبی با مدیریت منابع آب پشت سدها و رودخانه ها با انجام کشت زود هنگام انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ اسلامی در نشست شورای حفاظت از منابع آب در مازندران با اشاره به شکل گیری کارگروه سازگاری با کم آبی در سطح ملی افزود: این کارگروه با هدف تبیین راهکارها به منظور مقابله با بحران خشکسالی و کم آبی در مازنردان تشکیل شد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته تخصصی با هدف ارائه برنامه کشت جایگزین , در نظر گرفتن مسائل به زراعی ، حفاظت منابع طبیعی و فضاسازی در مجوز دهی به چاه های فاقد پروانه تصریح کرد: برنامه کوتاه مدت با هدف ارائه طرح های اولویت دار ، اجرای توصیه های فنی کشت و زرع تهیه خواهد شد و پس از یک هفته شاهد اجرای برنامه های عملیاتی در مدیریت منابع آبی مازندران خواهیم بود.
57 هزار چاه بدون مجوز
یخکشی مدیرعامل آب منطقه ای مازندران نیز گفت: 360 میلیون مترمکعب ذخیره آبی پشت شد و آبندان مازندران است و با توصیه های فنی و مدیریت زود هنگام کشت برنج در مازندران در کنار توصیه کشت جایگزین ویژه مناطق شرقی استان مدیریت منابع آب انجام شد.
وی افزود: 57 هزار چاه بدون مجوز از سال 85 تاکنون تعیین تکلیف نشده اند و رغبت نداشتن کشاورزان برای دریافت مجوز از مهمترین چالش هاست.
یخکشی گفت: ذخیره سدها در مازندران کاهش یافته است و هم اکنون 50 درصد ظرفیت سدها ذخیره آبی دارد..
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در ادامه افزود: مزارع مازندران به آبیاری رودخانه ها وابستگی دارند و اجرای نوبت بندی ویژه کشت جایگزین و اجرای طرح های اضطراری در نصب پمپ , حفره چاه کمکی و انتقال آب به منظور کنترل بحران آب در مازندران انجام شد.
به گفته یخکشی ظرفیت سفره های آب زیرزمینی مازندران محدود است و حفره چاه جدید انجام نمی شود 85 هزار حلقه چاه دارای .. پروانه نیز در استان وجود دارد.