پخش زنده
امروز: -
طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارسجنوبی این سازه در موقعیت استقرار پایههای سکوی فاز ۲۲ این طرح در خلیج فارس نصب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شرکت نفت و گاز پارس؛ فرهاد ایزدجو، مجری طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی، در جریان عملیات نصب این سکو گفت: این سازه ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه شامگاه جمعه با ثبت رکورد کمتر از ۲ ساعت از زمان بلند کردن سکو، در موقعیت استقرار پایههای سکوی فاز ۲۲ این طرح در خلیج فارس نصب شد.
وی افزود:با پایان عملیات حفاری در دریا و آماده سازی سکوی فاز ۲۲، مراحل نصب این سازه ۲۳۰۰ تنی توسط شناور نصاب HL ۵۰۰۰ انجام شد و پیش بینی میشود با راندن لولههای CRA و تکمیل عملیات هوک آپ (اتصال سکو و تجهیزات جانبی به چاهها) و راه اندازی از سوی گروههای فنی ویژه، تا پایان آبان امسال به بهرهبرداری برسد.
به گفته وی، سکوی فاز ۲۲، نخستین عرشه فراساحلی از میان ۱۰ سکویی است که در قرارداد همکاری مشترک شرکت نفت و گاز پارس و شرکت صدرا، پس از پایان کار ساخت و پیش راهاندازی در یارد این شرکت، بهوسیله جرثقیل بارج ۵۰۰۰ تنی HL روی شناور FLB۱۲۴ بارگیری و پس از عملیات مهاربندی و حمل، در موقعیت دریایی فاز ۲۲ نصب شد.
مجری طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به مشخصات فنی سکوی فاز ۲۲ پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: در این سکو ۳۳ هزار اینچ - قطر عملیات لوله کشی، ۸۲ هزار و ۳۵۵ متر کابل کشی برق و ابزار دقیق و ۳۸۳۰ متر عملیات تیوبینگ انجام شده است.
ایزدجو ادامه داد: این سکو ۵۷ دستگاه تجهیزات مکانیکی و فرآیندی دارد و در مراحل ساخت آن نیز ۲ میلیون و ۳۳۰ هزار نفرساعت کار اجرایی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه سکوی ۲۲، نخستین سکوی تولیدی و انتقال مواد هیدروکربوری فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی است که ازسوی متخصصان ایرانی نصب شده است، عنوان کرد: با نصب و بهرهبرداری از این سکو، روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گازشیرین (۱۴.۲ میلیون متر مکعب) معادل یک دوم یک فاز استاندارد گازی پارسجنوبی به توان تولید گاز کشور افزوده خواهد شد.
ایزدجو افزود: همه مراحل مهندسی، ساخت و اجرای عملیات این سکو ازسوی شرکتهای ایرانی انجام شده و بخش عمدهای از کالاها و تجهیزات مورد نیاز این سازه از منابع تولیدکننده داخلی سفارشگذاری و تامین شده است.
مجری فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی با تاکید بر اجرای دستورعملهای ایمنی در مرحله ساختونصب، در بخش کارفرما و پیمانکار اجراکننده حوزه فراساحل این فازها گفت: راهاندازی گامبهگام سکوهای این طرح نیز در قالب دستورعملهای ایمنی ابلاغی از سوی شرکت ملی نفت ایران، صورت میگیرد.
وی در ادامه به وضع عملیات ساخت دیگر سکوهای اصلی و اقماری این طرح پرداخت و با اشاره به ساخت سه سکوی دریایی دیگر این فاز در شرکت صنعتی دریایی ایران افزود: پیشرفت کنونی ساخت سکوی اقماری ۲۴A ، به ۹۴.۵ درصد و سکوهای اصلی ۲۳ و اقماری ۲۴B طرح توسعه فازهای ۲۲-۲۴ پارسجنوبی به ترتیب ۹۱.۲ و ۸۴.۲ درصد رسیده است.
مجری طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی با بیان اینکه دو سکوی اصلی ۲۲ و ۲۳ به ترتیب با دو خط لوله ۱۸ و ۲۰ اینچ به سکوهای اقماری ۲۴A و ۲۴B و دو سکوی اصلی هم به وسیله دو خط لوله ۳۲ اینچ به پالایشگاه طرح توسعه فازهای ۲۲تا ۲۴ پارس جنوبی متصل میشود، افزود: گاز استخراجی از این سکوها پس از انتقال به پالایشگاه بخش خشکی، فرآوری و به شبکه سراسری گاز تزریق میشود.
طرح توسعه فازهای ۲۴-۲۲ پارسجنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع (LPG) ، ۲۷۵۰ تن اتان ، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.
این پروژه از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و شرکت پتروسینا آریا در حال اجراست.