پخش زنده
امروز: -
با بهره برداری از سکوی فازهای ۲۲ تا ۲۴، روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گازشیرین به توان تولید گاز کشور افزوده میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، نصب این سازه از زمان بلند کردن سکو تا قراردادنش بر روی پایههای سکوی فاز 22 ، کمتر از دو ساعت طول کشید و در این زمینه رکوردی به ثبت رسید.
سکوی فاز 22 نخستین سکو از میان 10 سکویی است كه شرکت صدرای بوشهر برای فازهای پارس جنوبی در دست ساخت دارد.
مجری طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به خبرگزاری صداوسیما گفت: این سکوی 2300 تنی پس از ساخت در بوشهر، با جرثقيل بارج 5000 تني بر روی شناور بارگیری شد و به وسیله شناورHL 5000 در موقعیتش در خلیج فارس نصب شد.
فرهاد ایزدجو با اشاره به اینکه برای ساخت این سکو، دو میلیون و 330هزار نفر ساعت کار اجرایی صورت گرفته است، افزود: پيش بيني ميشود سکوی فاز 22 پارس جنوبی تا پایان آبان به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه این سكو، نخستین سکوی توليدي فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي است كه به دست متخصصان ایرانی به مرحله نصب درآمده است، عنوان كرد: با بهره برداري از اين سكو، روزانه 500 ميليون فوت مكعب گازشیرین( 14 ميليون و 200 هزار متر مكعب) معادل يك دوم يك فاز استاندارد گازي پارس جنوبي به توان توليد گاز كشور افزوده خواهد شد.
مجری طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی ایزدجو همچنین با اشاره به ساخت سه سكوي ديگر فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی در شركت صنعتی دريايي ايران گفت: ساخت سكوي اقماري 24A، 94,5 درصد و سكوهاي اصلي 23 و اقماري 24B به ترتيب 91،2 و 84،2 درصد پيشرفت دارد.
ایزدجو افزود: گاز استخراجي از این سکوها پس از انتقال به پالایشگاه بخش خشکی، فراوری و به شبكه سراسري گاز تزريق ميشود.
در همین حال مدیر منطقه جنوب شرکت صنعتی دریایی ایران(صدرا) به خبرگزاری صداوسیما گفت: سکوی فاز 22 پارس جنوبی با بیش از 98 درصد پیشرفت، 17 اردیبهشت از این شرکت در بوشهر بارگیری شد.
علی زارعی افزود: همه مراحل طراحی و ساخت اين سكو را جهادگران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در شرکت صدرا انجام دادهاند و بخش عمدهای از كالاها و تجهيزات مورد نياز آن هم از توليد كنندگان داخلي تامین شده است.
وی با اشاره به این که 9 سکوی دیگر پارس جنوبی در شرکت صدرای بوشهر در حال ساخت است، بیان کرد: چهار سکو از این تعداد تا پیش از زمستان از این شرکت بارگیری خواهد شد.
طرح توسعه فاز هاي ٢٤-٢٢ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش از این میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع(LPG)، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.
این طرح را کنسرسیومی شامل شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) و شركت پتروسينا آريا در دست اجرا دارند.
از 24 فاز طراحی شده برای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی 18 فاز تا کنون به بهره برداری رسیده است و فازهای 22، 23 و 24، 14، 13، 11 هنوز تکمیل نشدهاند.
اکنون روزانه 570 میلیون مترمکعب گاز از این میدان مشترک تولید میشود که معادل 70 درصد نیاز کشور است.