پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از آغاز قرارداد ۸۵ میلیون دلاری با هندیها تا اواسط تیر امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد با اشاره به سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری هندی ها در بندر شهید بهشتی چابهار، اظهار کرد: این قرارداد با شرکت IPGL هند و با سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری به منظور تامین تجهیزات بندری چابهار و در قالب قرارداد BOT به مدت ۱۰ سال و برای تولید و خرید تجهیزات آغاز شده است.
وی با بیان اینکه قرارداد منعقد شده با هندی ها علاوه بر موارد و قراردادهای داخلی درخصوص توسعه بندر شهیدبهشتی چابهار است، گفت : جلب نظر سرمایه گذاران نیازمند طراحی و ایجاد روش های متنوع قراردادی است که یکی از این مدل ها بهره گیری ازقرارداد ساخت، بهره برداری و انتقال یااصطلاحاً (B.O.T(Build-operation-Transfer است که مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گرفته است.
راستاد افزود: بر اساس توافق با این شرکت هندی انتظار میرود تا اواسط تیر امسال بهرهبرداری موقت از پایانه بندری چابهار آغاز شود.
تعهدات هندی ها در قرارداد ۸۵ میلیون دلاری
وی با بیان اینکه قرارداد با طرف هندی شامل سرمایه گذاری در تجهیزات، اپراتوری و تعمیر و نگهداری محدوده ترمینال برای انجام دادن خدمات بندری است، گفت: بر اساس شرایط قرارداد، مستأجر (طرف هندی) توافق کرده است که حداقل ۸۵ میلیون دلار تجهیزات مورد توافق سرمایه گذاری را تأمین کند و اعطای خط اعتباری در حدود ۱۵۰ میلیون دلار توسط اگزیم بانک برای توسعه بندر چابهار تعهد شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه در این مدل قرارداد علاوه بر تأمین تجهیزات، خدمات اپراتوری و همه فرآیندهای تخلیه و بارگیری کالا و کانتینر به کشتی بر عهده طرف هندی است، افزود: برنامه ریزی و انبارداری در محوطه اسکله های طرح توسعه، خدمات کانتینرهای یخچالی، کالای خطرناک، خن کاری، جابجائی کانتینر در محوطه ها، صفافی و انتقال الکترونیکی داده ها از دیگر تعهدات طرف هندی است.
ارتقای ظرفیت بندرشهید بهشتی چابهار به ۸ میلیون تن از آذر ۹۶ تاکنون
راستاد با اشاره به سیاستهای توسعه دریامحور و توسعه سواحل مکران، خاطرنشان کرد: از آذر ۱۳۹۶ شاهد آغاز بهرهبرداری از فاز اول توسعه بندر چابهار با حضور رییس جمهور بودیم و در قالب این پروژه ظرفیت بندر شهیدبهشتی چابهار از ۲,۵ میلیون تن به ۸ میلیون تن ارتقا یافته است.