به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، سمیر جعجع رئیس حزب القوات اللبنانیه (نیروهای لبنانی) و عربستان سعودی به عنوان حامی این حزب، بازندگان اصلی انتخاب رئیس پارلمان لبنان بودند.
الاخبار نوشت: در جلسه انتخابات دیروز ریاست پارلمان لبنان، رئیس حزب «القوات اللبنانیه» (نیروهای لبنانی) با پیوستن به جرگه عربستان، اولین بازنده این ماجرا و پس از او خود سعودیها دومین بازنده میدان انتخابات لبنان بودند.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت: جرج عدوان نماینده حزب «القوات اللبنانیه» در پارلمان لبنان دیروز تلاش کرد، چهار چوبی را برای ارائه برگه سفید (رای ممتنع) در انتخاب رئیس پارلمان لبنان تعیین کند. وی در همین راستا از تلاشها برای «کنار گذاشتن این حزب» سخن گفت.
این نخستین بار نیست که برخی طرفها برای کنار زدن این حزب تلاش میکنند؛ اما دست کم در سالهای اخیر، نبیه بری رئیس مجلس لبنان و حتی حزب الله نیز جزو این طرفها نبودهاند. چند ماه پیش، حرف و حدیثهایی در خصوص «نقش داشتن» سمیر جعجع رئیس حزب القوات اللبنانیه در خصوص «رویداد ریاض» (ماجرای بازداشت سعد حریری در ریاض پایتخت عربستان سعودی) وجود داشت؛ حتی کمی پیش از آن نیز، تمایلات جدی جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد و سعد الحریری نخست وزیر لبنان در خصوص اعمال اصلاحات دولتی با هدف بیرون راندن القوات اللبنانیه از دولت و به همراه آن اخراج برخی از «ناراضیان» یا «شکست خوردگان» از وزرای این جریان نمود یافت.
الاخبار نوشت:، اما حریری و باسیل از جایی که اصلا تصور آن را نمیکردند، غافلگیر شدند. نبیه بری و حزب الله در برابر تلاشها برای «کنار زدن حزب القوات اللبنانیه» ایستادند، البته طبعا نه به خاطر جعجع بلکه به سبب دولت، ثبات لبنان و مخالفت با کنار گذاشتن هر گروهی در لبنان که به چنین اقدامی مبادرت کردند.
پس از انتخابات لبنان، معلوم شد، نبیه بری برای تشکیل ائتلافی بزرگ با متحدان خود با هدف حفظ ثبات با همه اشکال آن، مصمم است و در صدد ارسال پیام به کسانی است که گمان میکنند، میتوانند در دولت تک روی کنند، حالا چه تنهایی و با برگرداندن زمان به گذشته، یا از طریق «دوگانه سیاسی جدید» (ائتلاف حریری و باسیل).
الاخبار نوشت: در فضای انتخاباتی ریاست مجلس و انتخابات پارلمانی به نظر میرسد، مقابله و اختلاف باسیل با نبیه بری حساب نشده بود و این برای سمیر جعجع عرصهای فراهم کرد تا نفوذ خود را گسترش دهد.
سفر نبیه بری به بعبدا و فضای مثبت میان میشل عون و نبیه بری به دنبال دیدار آن دو در کاخ ریاست جمهوری، در سخنان و ملاحظات سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله نیز پدیدار گشت و به افزایش شمار نمایندگان فراکسیون «لبنان القوی» (لبنان قدرتمند) انجامید که در جلسه انتخابات به نفع نبیه بری رای دادند. جعجع نیز به جای آنکه از نظر اخلاقی، آراء فراکسیون خود را به نبیه بری بدهد بر خلاف نظر شمار زیادی از نمایندگان حزب خود تصمیم گرفت، به گزینه عربستان روی بیاورد و به آنچه که جرج عدوان آن را «اصول» (مورد نظر این حزب) خواند، متوسل شود. البته زمانی که میشل عون و الحریری تصمیم بگیرند، حزب القوات البنانیه را در کابینه جدید کنار گذارند، این اصول و مبادی به کار آنها نخواهد آمد.
شاید انیس نصار نماینده پارلمان لبنان دو روز پیش درباره گزینه القوات اللبنانیه به نبیه بری توضیحاتی داده بود، حزبی که به جای در پیش گرفتن سیاست درهای باز برای مقابله با کنار زدن خود در پارلمان، تصمیم گرفت آخرین فرد مخالف با کنار زده شدن این حزب (یعنی شخص نبیه بری) را نیز از دست بدهد.
الاخبار نوشت: در آینده حریری میتواند در برابر سعودیها، موضعگیری طرفهای دیگر را دستاویز قرار دهد، حتی اگر خود نیز یکی ازآن طرفها باشد؛ بنابراین به غیر از سمیر جعجع رئیس حزب القوات اللبنانیه، عربستان سعودی نیز آخرین بازنده میدان دیروز بود.
در خصوص امور منطقه، نبیه بری گفت: لبنان با «معامله قرن» مقابله خواهد کرد و در امور داخلی نیز ولید البخاری کاردار سفارت عربستان شاهد آن بود که تمامی متحدان سوریه که عربستان طی سالهای گذشته تلاش داشت آنها را از پارلمان دور نگه دارد، حالا به پارلمان راه یافته اند