با سرمایه گذاری بیش از 400 میلیارد تومان
امضای دو قرارداد سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار
قرارداد اولین ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و تفاهم نامه احداث و بهره برداری از کارخانه تصفیه شکر در بندر شهید بهشتی چابهار با سرمایه گذاری بیش از 400 میلیارد تومان به امضاء رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان وبلوچستان ؛ سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان گفت : ظهر امروز دو قرارداد سرمایه گذاری حدود 400 میلیارد تومان در بندر شهید بهشتی چابهار بین بخش های خصوصی و اداره کل بنادر و دریانوردی استان در وزارت راه و شهرسازی به امضاء رسیده است
استاندارگفت: اولین ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی توسط بخش خصوصی با میزان سرمایه گذاری 280 میلیارد تومان و ظرفیت ایجاد اشتغال مستقیم برای 75 نفر و اشتغال غیر مستقیم برای 175 نفر احداث می شود.
وی زمین مورد نیاز این طرح را 13 هکتار و ظرفیت این طرح را 15 میلیون تن اعلام کرد.
استاندار همچنین میزان سرمایه گذاری احداث و بهره برداری از کارخانه تصفیه شکر را 124 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این طرح توسط بخش خصوصی با ظرفیت 150 هزار تن اجرا می شود که مدت قابل پیش بینی این قرار داد 40 سال است.
محبی با بیان اینکه استان سیستان بلوچستان دارای ظرفیت های بسیاری برای توسعه است، اظهار داشت: این استان علیرغم اینکه یک دژ فرهنگی و امنیتی است یک دژ اقتصادی با ظرفیت های بسیار بالا است که باید برای توسعه استان به همه این ظرفیت ها توجه شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور است و از شرایط منحصر به فردی برای سرمایه گذاری و توسعه و رونق ترانزیت و تجارت در کشور و منطقه برخوردار است؛ ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری های کلان در استان و تکمیل زیرساخت های اساسی مانند، تکمیل بزرگ راه ها، احداث خط ریلی از بندر چابهار به میلک؛ شرایط بسیار مناسبی برای توسعه جنوب شرق کشور فراهم می شود.
همچنین مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت : در فاز ۴ توسعهای بندر شهیدبهشتی چابهار، ظرفیت این بندر به ۷۷ میلیون تن در سال ارتقا می یابد.
محمد راستاد اظهار کرد: با انعقاد چنین قراردادهای با بخش خصوص شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت های بندر شهیدبهشتی چابهار خواهیم بود.
ارتقای ظرفیت بندر شهیدبهشتی چابهار از ۲,۵ میلیون تن به ۸ میلیون تن
وی ادامه داد: در راستای سیاستهای توسعه دریامحور و توسعه سواحل مکران از آذرماه سال ۱۳۹۶ شاهد آغاز بهرهبرداری از فاز اول توسعه بندر چابهار با حضور رییس جمهوری بودیم و در قالب این پروژه ظرفیت بندر شهیدبهشتی چابهار از ۲,۵ میلیون تن به ۸ میلیون تن ارتقا یافت.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی قصد دارد بندر شهیدبهشتی چابهار را درمسیر تبدیل به یک بندر نسل سوم سوق دهد، بیان کرد: هدف از این اقدام، تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده است.
راستاد با مهم شمردن دو پروژه قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و تفاهم نامه احداث و بهره برداری از کارخانه تصفیه شکر در بندر شهیدبهشتی چابهار، اظهار کرد: امروز دو پروژه مهم در راستای ارتقای بندر شهیدبهشتی چابهار و امضا میشود.
سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری هندی ها در چابهار
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه علاوه بر موارد داخلی، قرارداد با شرکت IPGL هند نیز مدنظر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این قرارداد با سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری جهت تامین تجهیزات بندری چابهار و در قالب قرارداد BOT به مدت ۱۰ سال و به منظور تولید و خرید تجهیزات آغاز شده است.
راستاد، افزود: بر اساس توافق با این شرکت هندی انتظار میرود تا اواسط تیرماه سال جاری بهرهبرداری موقت از پایانه بندری چابهار آغاز شود.
چابهار باید جایگاه اتصال دهنده خود را پیدا کند
وی در مورد برنامه های آتی در نظر گرفته شده برای بندرشهیدبهشتی چابهار، عنوان کرد: ۴۰۰ هکتار از اراضی چابهار را در پسکرانه تملک کرده ایم تا بندرشهید بهشتی چابهار بتواند نقش و جایگاه خود را به عنوان حلقه اتصال دهنده کشورهای حاشیه اقیانوس هند به کشورهای آسیای میانه ایفا کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی در بندر شهیدبهشتی چابهار، اعلام کرد: سرمایهگذاری این پروژه یک شرکت داخلی است که میزان ۲۸۰۰ میلیارد ریال را مدنظر قرار داده است.
راستاد ادامه داد: اشتغالزایی ایجاد شده در این پروژه به صورت مستقیم ۷۵ و به صورت غیرمستقیم ۱۷۵ نفر است و ظرفیتی معادل ۱۵ میلیون تن خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ هکتار زمین به این پروژه اختصاص می یابد، گفت: تجهیزات این طرح شامل واگن تیپلر، بلت کانوایر، ریکلایمر، استاکر، شیپ لودر و شیپ آنلودر است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین در مورد تفاهم نامه احداث و بهره برداری از کارخانه تصفیه شکر در بندر شهیدبهشتی چابهار نیز، بیان کرد: میزان سرمایه گذاری این پروژه توسط بخش خصوصی معادل ۱۲۴۰ میلیارد ریال است و ظرفیتی معادل ۱۵۰ هزار تن خواهد داشت. این درحالی است که زمین مورد نیاز این پروژه ۵ هکتار است و مدت پیش بینی قرار داد ۴۰ ساله خواهد بود.