پخش زنده
امروز: -
۳ جغد ماهی خوار کمیاب در منطقه حفاظت شده خائیز کهگیلویه وبویراحمد رویت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل محیط زیست استان گفت: این جغد نادرترین نوع در گونه خود به شمار میرود و زیستگاه این پرنده نیز شرق ایران است.
حسن جعفری نژاد افزود: جغد ماهی خوار از گونه جغد معمولی و شبیه شاه بوف، شب گرد و در روز استراحت مطلق است به همین سبب تصویر برداری از آن بسیار سخت است.
جعفری نژاد بیان کرد: جغد ماهی خوار با پرواز شبانه و در ارتفاع کوتاه بیشتر از ماهیها تغذیه میکند.
وی ادامه داد: این جغد در سال گذشته برای اولین بار در رودخانه سد مارون تنگ تکاب منطقه حفاظت شده خائیز که ۱۷ هزار و ۵۰۸ هکتار مساحت دارد، توسط هدایت الله دیدبان مسئول منطقه حفاظت شده خائیز رویت و از آن تصویر برداری شده بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: این محیط بان امسال نیز موفق شد از این جغد به همراه جوجه و جفت دیگرش تصویر برداری کند.
در ایران ۱۳ گونه جغد وجود دارد و جغد ماهیخوار از نادرترین آن هااست.
زیستگاه اصلی این پرنده شرق ایران است و این برای دومین سال متوالی است که در منطقه حفاظت شده خائیز مشاهده شده که نشان دهنده غنای زیستی بالا در این منطقه است.
این پرنده در نزدیکی سواحل دریا، جنگلهای پست کنار رودخانه و دریاها به سر برده و در میان سنگها سوراخ درختان و لانههای متروک آشیان میسازد.
خاییز؛ یکی از زیستگاههای منحصربهفرد کل و بز کشور با مساحت ۳۳ هزار و ۳۸۵ هکتار در مصوبه شماره ۱۶۳ مورخ ۲۳/۱۰/۷۷ شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
پوشش گیاهی منطقه بلوط، بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونههایی از خانواده گندمیان است و دارای گونههای جانوری شامل کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه است.