پخش زنده
امروز: -
اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی در اطلاعیه ای بهداشتی از مصرف کنندگان فراورده های خام دامی خواست، با رعایت نکات بهداشتی و اصولی ضمن حفظ سلامت خود، از انتشار این بیماری جلوگيري کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، بر اساس این اطلاعیه ضروری است تا مصرف کنندگان از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت از قصاب های خانگی و یا تهیه گوشت فاقد مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند.
همچنین با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافت های آلوده ی دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد لازم است مردم گوشت و آلایش خوراکی (کبد-جگر)خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
علاوه بر این باید حتی الامکان هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود.
لازم است افرادی که با دام سروکار دارند هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش ماسک چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کنند.
همچنین افراد پیش از آغاز کار باید از نداشتن خراش و جراحت پوستی اطمینان حاصل و از تماس مخاطی بدن با خون و ترشحات دام کشتاری پرهیز شود و در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علائم بیماری سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
در این اطلاعیه از دامداران خواسته شده است نسبت به سمپاشی دام و جایگاه نگهداری دام ها اقدام کنند.