پخش زنده
امروز: -
مدیر مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت: قارچهای جنگلی و کوهستانی خوراکی نیستند و اگر مصرف شوند سبب بیماری خواهند شد.
دکتر محمدمهدی گویا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر خودداری مردم از مصرف قارچهای جنگلی و کوهستانی، گفت: این گونه قارچها خوراکی نیستند و اگر مصرف شوند سبب بیماری خواهند شد.
مدیر مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: در انواع قارچها سمهای مختلفی وجود دارد که اگر مصرف شود در مرحله اول بیمار دچار تهوع، اسهال و استفراغ و در مرحله دوم دچار اختلال کبدی یا کلیوی و در مرحله سوم دچار اختلال شدید کبدی و کلیوی میشود که ممکن است نیاز به پیوند کبد یا دیالیز داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه قارچهای بسته بندی شده در فروشگاهها مورد تایید است و هیچ گونه خطری ندارند، گفت: اما قارچهایی که در صحرا، جنگل و کوهستان چیده میشود و از طریق دست فروشان به فروش میرسد هیچ گونه اطمینانی از سلامت آنها نیست و حتی اگر افراد محلی مدعی شوند که این گونه قارچها را میشناسند این موضوع اصلا صحیح نیست، زیرا حتی بهترین متخصصها نیز نمیتوانند قارچ سمی را از غیرسمی تفکیک کنند.
مدیر مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: در شرایط کنونی مهم آن است که قارچهای کوهستانی را هم نگهداری نکنیم و هم مصرف نکنیم.
دکتر گویا گفت: اگر مردم اینگونه قارچها را در منزل و یا در یخچال از قبل خریداری و نگهداری کرده اند حتما آنها را دور بریزند، زیرا بیماری ناشی از مسمومیت قارچهای سمی کوهستانی هرچند به ندرت اتفاق میافتد، اما آسیب آن جبران ناپذیر خواهد بود.
مدیر مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مسمومیت قارچهای سمی درمان دارویی ندارد و کسانی که به مراکز درمانی مراجعه میکنند علائم مسمومیت آنها تحت نظر قرار میگیرد و سعی میکنیم اختلال خونی یا کلیوی را در این بیماران اصلاح کنیم که گاهی این درمان نیز موثر نیست و تعداد معدودی راهی بخش مراقبتهای ویژه و در نهایت از کار افتادن کبد و منجر به فوت میشود.