به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول واحد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز می گوید: در این وعده غذایی، هر فرد روزه دار باید معادل یک وعده صبحانه کامل، یا یک وعده ناهار غذا میل کند.
شناور، مصرف نان و غلات، پنیر، گردو، خرما و، برنج قهوه ای، نان سنگک، غذاهای گوشتی و حبوبات، انواع خورشت با سبزیجات آبدار و میوه و سبزیجات را برای وعده سحری توصیه می کند.
وی می گوید: باید از مصرف انواع غذاهای حجیم و سرخ کرده و پر چرب، با کالری بالا، غذاهای شیرین مثل شکر، زولبیا و بامیه، شیرینی، شربتهای شیرین، نوشابه در وعده سحر پرهیز کرد چرا که سبب سوء هاضمه و اختلال در دستگاه گوارش و تشنگی بخصوص در ساعات اولیه روز می شوند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی، هم روزه داران را از مصرف چای و مواد کافئین دار بر حذر میدارد چرا که این مواد سبب دفع مقدار زیاد آب از بدن می شود.
به گفته فرید، بدن بطور متوسط در طول روز به ۷ تا ۸ لیوان آب نیاز دارد که در زمان روزه داری، این میزان آب باید از طریق مصرف مایعات، آب، شیر، میوه و سبزیجات آبدار، در فاصله سحر تا افطار تامین شود تا کلیهها و متابولیسم بدن دچار اختلال نشود .
وی، پرخوری، مصرف مواد غذایی حجیم و پرچرب و پر کالری در افطار را عامل سیری مفرط و کم اشتهایی در وعده سحر میداند که میتواند به سلامت روزه دار آسیب برساند.
نسیمی کارشناس تغذیه هم می گوید: افطار و شام را باید از هم جداکرد.
نسیمی توصیه می کند: فرد روزه دار ابتدا با شیر ولرم یا آب، چای سبک و ولرم، کمی خرما یا عسل یا کشمش یا سوپ ساده روزه را افطار و دو ساعت بعد شام را صرف کند.
وی می گوید : مصرف غذای اصلی شام بلافاصله بعد از افطار سبب وارد شدن شوک به معده و دستگاه گوارش میشود و سلامت فرد روزه دار را به خطر میاندازد.