پخش زنده
امروز: -
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی از فعالیت شورای نظارت بر فعالیتهای قرآنی در تمام استانهای کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام نصرالله پژمان فر در جمع خبرنگاران گفت: رابطان قرآنی مجامع قرآنی هر استان به منظور شرکت در شورای نظارت بر فعالیتهای قرآنی و همچنین حضور در فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی معرفی میشوند.
وی افزود: بر اساس تفاهمنامه با وزارت کشور، شوراهای استانی با حضور استاندار و امام جمعه استان برگزار میشود و در تهران نیز شورای مرکزی نظارت بر فعالیتهای قرآنی با تلاش معاونت قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
پژمان فر با اشاره به تلاش فراکسیون قرآن و عترت برای ایجاد ساختارهای جدید ارتباطی بین مجلس شورای اسلامی و مجامع قرآنی کشور گفت: هم افزایی و توسعه فعالیتهای قرآنی کشور ازجمله اهداف پیش روی این فراکسیون است.
وی افزود: با همکاری وزارت آموزش و پرورش تا پایان سال تحصیلی آینده (۹۸-۹۷) نیمی از دانش آموزان مهارت روخوانی و روان خوانی قرآن را کسب میکنند که این نهضت قرآنی در اموزش و پرورش محسوب میشود.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: پس از فارغ التحصیلی دانش آموزان، مهارت آموزی قرآن کمتر صورت میگیرد و تلاش برای ارائه مدرک مهارتی، روخوانی و روان خوانی قرآن به دانش آموزان پس از ۱۲ سال تحصیل در وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است.
پژمان فر از همکاری با سازمان امور اداری و استخدامی به منظور آموزش ضمن خدمت قرآن به کارکنان دولت خبر داد و افزود: با وزارت کار نیز برای آموزش قرآن به کارگران تفاهمهایی صورت گرفته است و خانه کارگر نیز آموزشهای قرآنی به این گروه را آغاز کرده است.
وی گفت: با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزشهای قرآنی برای دانشجویان نیز ارائه میشود، هرچند در دانشگاهها بیشتر رویکرد آموزشهای ترجمه و تفسیر است و در آموزش و پرورش بیشتر آموزش عمومی روخوانی و روان خوانی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور جمهوری اسلامی قرآن بهترین رکن معرفتی است که شایسته است آحاد جامعه مهارت خواندن و فهم آن را داشته باشند.
پژمان فر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تلاش مجلس شورای اسلامی، پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات این شورا است که تا کنون چندان به آن توجه نشده است.
وی با اشاره به برخی نابسامانیها در بودجه قرآنی کشور افزود: بودجه قرآنی امسال از ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است، اما ردیف این بودجه از بخش کمکی خارج شده است.
پژمان فر گفت: امسال برای نخستین بار در اردیبهشت ماه ۸ میلیارد تومان از بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی سال ۹۷ به بخش قرآن اختصاص یافت.
وی افزود: این بودجه در صندوق توسعه فعالیتهای قرآنی قرار میگیرد و زیر نظر شورای نظارت بر فعالیتهای قرآنی بر اساس اولویتهای موجود هزینه میشود.
پژمان فر در بخش دیگری از سخنانش گفت: سازمانهای مردم نهاد قرآنی که پیش از این زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی یا وزارت ارشاد فعال بودند اکنون زیر نظر اتحادیه تشکلهای قرآنی به صورت همسو فعالیت میکنند.
وی افزود: تلاشهای فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی موجب تغییر ردیف بودجه قرآنی کشور و اختصاص بودجه به این بخش شده است چرا که در سالهای ۹۶، ۹۴ و ۹۳ هیچ بودجهای علیرغم تصویب اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی به بخش قرآن اختصاص نیافت و در سال ۹۵ نیز کمتر از ۱۰ میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافت.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد برای آموزش ۱۰ میلیون حافظ قرآن در یک دوره ۱۰ ساله با بودجه هزار میلیارد تومانی برای هر سال صورت گرفته بود که متأسفانه محقق نشد.
پژمان فر با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه قرآن نیز افزود: شورای توسعه و نظارت بر فعالیتهای قرآنی کشور بر اساس این رویکرد فعالیت میکند و در تلاشیم این مطالبات به قانون تبدیل شده تا لازم الاجرا باشد.
وی بر لزوم حمایت از مجامع قرآنی در کشور اشاره کرد و گفت: با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی، مالیات این مجامع حذف خواهد شد و معافیتهایی در پرداخت قبوض آب، برق و گاز به آنان تعلق خواهد گرفت.
پژمان فر افزود: بیمه فعالان قرآنی که در وزارت ارشاد استفاده میشود به دیگر فعالان قرآنی کشور نیز توسعه خواهد یافت.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: در نمایشگاه قرآن امسال نیز هر شب یک عضو این فراکسیون حضور خواهد داشت و با مردم از نزدیک گفتگو خواهد کرد.
پژمان فر افزود: بیش از ۸۰ نماینده عضو فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی هستند که ۳۰ نفر از آنان رابطان قرآنی استانها بوده و به عنوان عضو اصلی ملزم به حضور در این فراکسیون شده اند.
وی گفت: هرچند هیچ آمار رسمی از تعداد افراد دارای مهارت روخوانی و روان خوانی در کشور وجود ندارد، اما بانوان در مهارتهای قرآنی و فعالیتهای قرآنی پیشتازتر از آقایان بوده اند.