پخش زنده
امروز: -
در نخستین جلسه رسیدگی به آخرین وضعیت سرمایه گذاری در دریاچه نمک قم، سرمایه گذاران از آمادگی خود برای ساخت نخستین کارخانه فرآوری در نزدیکی دریاچه نمک خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما در این جلسه، غضنفری مجری طرح و نماینده شرکت تهیه و تولید مواد معدنی دریاچه نمک قم با اشاره به جلسات و بررسی های اولیه انجام شده در اوایل سال گذشته و تقاضای سرمایه گذار مبنی بر فرصتی یک ساله برای بررسی های بیشتر گفت: در این مدت، با هزینه ای بالغ بر 5/2میلیون یورو و با کمک مشاورین خارجی، وجود عناصر مهمی از جمله پتاسیم، منیزیم، بور و مواد معدنی دیگر تایید شد.
وی گفت: با توجه به ظرفیت موجود و ظرفیت حال حاضر دریاچه به عنوان سرمایه گذار، در صورتی که 15مگابایت برق مد نظر ما تامین شود، آمادگی کامل داریم تا در یک سال گذشته نخستین کارخانه فرآوری محصولات دریاچه نمک قم را با برآورد هزینه 250میلیارد تومان در نزدیکی شهرک صنعتی محمود آباد قم راه اندازی کنیم.
وی تامین 15مگابایت برق را از ملزومات ساخت این کارخانه دانست که مسئولین شرکت برق مجموعه سرمایه گذار را به گذراندن مراحل قانونی و درخواست های کتبی در این زمینه دعوت کردند تا مساعدت های لازم انجام شود.
ایجاد راه دسترسی به دریاچه از دیگر مسائل مهم مطرح شده در این جلسه بود.
رفت و آمد سرمایه گذار از جاده بومی استان در منطقه فرج آباد از مهمترین مطالبات مسئولین استانی در این جلسه بود که سرمایه گذار تعیین تکلیف آن را منوط به مشخص شدن آخرین بررسی ها به منظور احداث سایت ها و کارخانه ها دانست و افزود: الویت اول ما برای ادامه سرمایه گذاری استان قم است اما تلاش می کنیم سایت ها و کارخانه ها را در محلی احداث کنیم که صرفه اقتصادی داشته باشد چرا که هر یک از مواد معدنی موجود در دریاچه در محدوده ای خاص وجود دارد و چه بسا ماده معدنی در دریاچه وجود دارد که ارزش آن به قدری است که انتقال آن از مسیر دورتر نیز توجیه اقتصادی دارد.
رحیم افزود: تا کمتر از دو ماه آینده محل دقیق سایت ها مشخص خواهد شد و در آن صورت می توان در مورد مسیر دسترسی با قطعیت بیشتری صحبت کرد.
فرهادی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به کاربری گردشگری این دریاچه گفت: با توجه به استقبال خوب گردشگران از منطقه مرنجاب می توان این ظرفیت را از سمت قم نیز ایجاد کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استانداری نیز در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما در مورد تعیین بودجه برای ساخت راه دسترسی گفت: در ابتدا بخش خصوصی و سرمایه گذاران باید وارد میدان شوند و پس از آن بنابر اولویت طرح، دولت نیز در ارائه بودجه و خدمات مشارکت می کند.