به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما مصباحی مقدم در نشست خبری با تبیین تغییرات اساسنامه جدید این تشکل گفت : این جامعه نهادی روحانی، انقلابی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مردمی، مستقل و فراجناحی است که برای حفاظت از اصول و ارزش های اسلامی و نظام فعالیت می کند.
وی با اشاره به آغاز به کار جامعه روحانیت مبارز از سال 56 افزود : در آن زمان این تشکل وظایف بسیار گسترده ای تعریف کرده بود اما پس از پیروزی انقلاب و تشکیل نهادهای رسمی از اجرای بخشی از وظایف اولیه بی نیاز شد .
مصباحی مقدم با تبیین وظایف هشتگانه جامعه روحانیت مبارز طبق اساسنامه جدید، سازماندهی روحانیت شیعه و رشد و اعتلای آن برای صیانت از نظام اسلامی، مبارزه با انحرافات، تحکیم مبانی انقلاب و دفاع همه جانبه از دستاوردها و حمایت همه جانبه از اندیشه سیاسی - اجتماعی امام راحل و رهبر معظم انقلاب و اصل مترقی ولایت فقیه را بخشی از این وظایف دانست.
وی گسترش فرهنگ و اخلاق اسلامی در جامعه و مقابله با انحرافات فکری، فرهنگی و اخلاقی، هدایت مردم و گروه های فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از طریق تبیین و تبلیغ اندیشه اسلامی و نظارت بر عملکرد مسئولان نظام و فعالیت حوزه های علمیه و روحانیان و نقد عالمانه و خیرخواهانه در چارچوب مصالح، منافع و نیازهای ملت ایران را از دیگر وظایف جامعه روحانیت مبارز برشمرد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، ارتباط با روحانیان دیگر مذاهب اسلامی و همکاری با آنان برای تحقق اهداف و تعامل مثبت و سازنده با پیروان ادیان الهی برای کاهش آلام جهانی و تحقق صلح و عدالت را از دیگر وظایف این تشکل دانست.
مصباحی مقدم همچنین با اشاره به ارکان نه گانه این جامعه طبق اساسنامه جدید آن را شامل هیأت مؤسس، شورای مرکزی، مجمع عمومی، شورای استان، شورای شهر، شورای منطقه، دبیرکل، کمیته سیاسی و شورای داوری برشمرد.
وی گفت: هیأت مؤسس جامعه روحانیت شامل بنیانگذاران این تشکل و جمعی از بزرگان روحانیت مانند شهیدان مطهری ، بهشتی ، مفتح ، باهنر و شاه آبادی و بزرگانی فقید مانند حضرات آیات مهدوی کنی ، موسوی اردبیلی و هاشمی رفسنجانی و شخصیت های بزرگی چون حضرت آیت الله خامنه ای و حضرات آیات موحدی کرمانی ، امامی کاشانی و مجتهدی شبستری است .
مصباحی مقدم افزود : اکنون جانشینان هیأت موسس را داریم که هیأت موسس کنونی محسوب می شوند و این هیأت، اعضای کنونی شورای مرکزی شامل 23 عضو است.
وی با تبیین محتوای اساسنامه جدید جامعه روحانیت مبارز گفت : در صورت فوت ، کناره گیری یا برکناری هر یک از اعضای هیأت موسس ، افراد دیگری از طریق اعضای این هیأت جایگزین می شوند و حداقل اعضای هیأت موسس در هر دوره نباید کمتر از 20 عضو باشد .
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود : اعضای کنونی شورای مرکزی این جامعه به عنوان جزئی از ترکیب آینده نیز خواهند بود و شورای مرکزی جدید از سه گروه تشکیل خواهد شد که گروه نخست شامل اعضای هیأت موسس هستند که نباید کمتر از 20 نفر باشند .
مصباحی مقدم اضافه کرد : گروه دوم اعضای تشکل های همه استان ها هستند که پس از انتخابات مشخص می شوند و حداقل یک نفر از اعضای شورای استان به شورای مرکزی راه می یابند و گروه دیگر شورای مناطق هستند که از هر شورای منطقه یک عضو به شورای مرکزی راه می یابد.
وی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز را بالاترین رکن پس از هیأت موسس دانست و با تبیین وظایف این شورا افزود : رئیس شورای مرکزی برای مدت دو سال از جانب اعضای این شورا انتخاب می شود شورای مرکزی یک نایب رئیس و یک دبیر نیز دارد که به پیشنهاد رئیس و با تصویب اعضا انتخاب می شوند .
مصباحی مقدم ، مجمع عمومی جامعه روحانیت مبارز را یکی دیگر از ارکان این تشکل برشمرد که از عضویت نمایندگان شوراهای استان ها، شهرها و مناطق تشکیل می شود و حداقل هر دو سال یک بار باید تشکیل جلسه می دهد.
وی یکی از مهم ترین وظایف این مجمع را انتخاب دبیر کل از میان نامزدهایی دانست که به پیشنهاد شورای مرکزی انتخاب می شود همچنین تایید مواضع اصلی جامعه روحانیت با پیشنهاد مجمع عمومی و تایید آن در شورای مرکزی است .
مصباحی مقدم همچنین با تبیین دیگر بخش ها و اجزاء اساسنامه جدید جامعه روحانیت گفت : یکی دیگر از ارکان این جامعه دبیر کل است در وضع کلی ، دبیر کل به نحوی رئیس شورای مرکزی تلقی می شود اما چون جایگاه رئیس شورای مرکزی در اساسنامه جدید متفاوت شد ، دبیر کل را برای امور اجرایی مجموعه نهادهای جامعه روحانیت قرار دادیم که از میان اعضای شورای مرکزی و با تصویب مجمع عمومی انتخاب می شود .
وی افزود : تا یک سال آینده دبیر کل موقت پیش بینی کرده ایم تا پس از یک سال مقدمات برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب دبیر کل فراهم شود .
مصباحی مقدم گفت : دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ، اعضای شورای معاونان متشکل از معاونان سیاسی ، تشکیلاتی ، فرهنگی و اجرایی را در زیر مجموعه خود دارد.
وی با تبیین وظایف هر یک از این کمیته ها ، شورای داوری را از دیگر ارکان این جامعه دانست و افزود : مسئولیت این شورا رسیدگی به شکایات است که شامل شکایت اعضا از روند امور جامعه، شکایت اعضا از انجام نشدن وظایف از جانب مسئولان و دیگر دستگاه ها و شکایت افراد خارج از جامعه از اعضای این تشکل است .
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز ، فعالیت اعضای این تشکل را افتخاری دانست و اضافه کرد : انحلال این تشکل نیز فقط با تصویب سه چهارم اعضای هیأت موسس انجام می شود و پس از تصویب ، همه املاک و اسناد در اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت .
مصباحی مقدم در ادامه به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد .
وی گفت : هنوز دبیر کل موقت جامعه روحانیت تعیین نشده است و تا آن زمان همچنان آیت الله موحدی کرمانی این تشکل را مدیریت می کند .
مصباحی مقدم در پاسخ به پرسش دیگری درباره رابطه و نسبت این تشکل با قانون جدید احزاب تصریح کرد : جامعه روحانیت از آغاز فعالیتش اعلام کرده است که هیچ گاه خود را حزب نمی داند و به مقتضیات حزبی نیز قائل نیست به ویژه آنکه احزاب، صنفی نیستند و اعضایشان را از نخبگان همه قشرها برمی گزینند اما جامعه روحانیت مبارز صرفا جامعه ای روحانی است که خود را در عرض احزاب نمی داند .
وی افزود : این جامعه کارویژه های حزبی ندارد البته فعالیت سیاسی دارد اما عمده فعالیت هایش اخلاقی، اعتقادی ، تبلیغ دین و حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی است .
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ضرورت گفتگوی ملی گفت : این موضوع در این جامعه مطرح نشده است که بخواهم در این باره صحبت کنم اما شخصا تاکنون با تعداد قابل توجهی از شخصیت های احزاب و فعالان سیاسی گفتگو کرده ام .
مصباحی مقدم افزود : من با آقایان صوفی ، انصاری و ابطحی گفتگو و با افرادی مانند آقای زیباکلام مناظره کرده ام بنابراین اهل گفتگو هستم و اینطور نیست که از این کار فراری باشم.
وی در پایان تاکید کرد : البته معتقدیم تمام کسانی که دل در گرو نظام اسلامی دارند و به آن معتقدند و رهبر معظم انقلاب را محور نظام می دانند باید با هم ارتباطات سیاسی برقرار و گفتگو کنند و باید بنا را بر این بگذارند که وحدت ملی را دنبال کنند زیرا ما به شدت به آن نیاز داریم .