روزه و سلامتی؛
آغاز افطار با آب ولرم
آغاز افطار با آب ولرم در ماه مبارک رمضان موجب شست و شوی معده می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: با آب ولرم افطاری خود را آغاز کنید، چون موجب شست وشوی ابتدای معده و مجاری گوارش از دهان تا معده میشود.
امامبخش قائدی افزود: با توجه به اینکه معده در هنگام خواب فعالیت ندارد، بنابراین هیچگاه با شکم پر نخوابید چرا که این امر موجب فساد شدن غذا در معده و عدم هضم صحیح آن میشود.
وی با بیان اینکه بعد از صرف سحری حداقل به مدت یک ساعت نباید خوابید، بیان کرد: با توجه به نوع مواد غذایی که مصرف می کنید باید حدود یک تا دو ساعت بیدار بمانید تا غذا در معده هضم شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه سلامت آب، نمک و روغن از اصلیترین موادمصرفی هستند که سالم بودن آنها برای روزه داران مهم است ادامه داد: روزه داران باید از آب های بدون مواد افزودنی و روغن های سالم ( روغن کنجد و زیتون و همچنین روغن های محلی مرغوب) استفاده کنند.
دکتر قائدی اضافه کرد: نمک خوب، نمکی طبیعی است و به علت وجود منیزیم موجب کاهش فشار خون میشود.
وی گفت: دیابتی ها میتوانند روزه بگیرند و برای آنها مفید است ولی اگر کلیه آنها مشکل دارد باید با پزشک خود مشورت کرده و در سحری از نان سبوسدار استفاده کنند.
دکتر قائدی با اشاره به مهم بودن وعده سحری افزود: افراد در هنگام سحر باید چند لقمه مختصر هم که شده، سحری بخورند زیرا گرسنگی زیاد معده را مجبور میکند رطوبت و مواد مفید بدن را هضم و در بدن پخش کند که پخش شدن آنها موجب بروز بیماری می شود.
وی از روزه داران خواست در وعده سحری از مصرف نوشیدنیهای گازدار، غذاهای پرچرب و شور پرهیز کنند.
قائدی با بیان اینکه در هنگام افطار از نوشیدن آب سرد جدا خودداری شود چرا که این کار موجب تضعیف معده میشود، افزود: در ماه مبارک رمضان در خوردن غذا به هنگام افطاری و سحری تعجیل نشود زیرا آرامش در غذا خوردن و دوری از استرس و نگرانی در تأمین سلامت دستگاه گوارش بسیار موثر است.