پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر گفت: پیش بینی می شود امسال 200 هکتار از زمین های زراعی این شهرستان به کشت سورگوم خوشه ای اختصاص یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مجید جعفری با بیان اینکه يكي از راهكارهاي تامين علوفه دام با توجه به شرايط آب و هوايي، كشت نباتات علوفهاي حجيم و سازگار از جمله سورگوم است به ظرفيت توليد بالاي این شهرستان در کشت سورگوم خوشه ای اشاره کرد و افزود: این گیاه در برابر خشكي و كم آبي مقاوم بوده و داراي رشد مطلوب و قدرت تحمل به گرما نسبت به ساير غلات است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با اشاره به اهميت اقتصادي سورگوم به لحاظ تغذيه انسان و حيوانات و تهيه علوفه سبز و سيلو در باره تغذیه دام از این گیاه گفت: استفاده مستقيم دام از علوفه تازه سورگوم ممكن است باعث مسموميت دام شده زيرا در برگ هاي سورگوم جوان، ماده گلوكوزيدي وجود دارد كه سمي بوده و وقتي كه به پروسيك اسيد تبديل شود باعث مسموميت دام خواهد شد.
مجید جعفری به دامداران توصیه کرد، براي کاهش خطر مسموميت دام، از علوفه تازه استفاده نكنند و وقتي که ارتفاع ساقه سورگوم از 50 سانتي متر به 100 سانتي متر برسد، ميزان اين ماده سمي كاهش و در سيلو نيز از بين مي رود.
سورگوم زراعی گیاهی از خانواده غلات است که در ایران ذرت خوشهای نامیده میشود.
با توجه به شباهت ظاهری این گیاه با ذرت و ارزن که باعث شده آمار سطح کشت این دو گیاه با هم مخلوط شود، برای ایجاد تمایز میان این دو از اسم سورگوم که یک اسم جهانی برای این گیاه است استفاده میشود.