پخش زنده
امروز: -
هدف از انتقال سفارت آمریکا از تل آويو به قدس اشغالی ظاهرا محک زدن کشورهای عربی و سازشگران با رژیم صهیونیستی بوده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ، عبدالباري عطوان سردبیر روزنامه رأی الیوم نوشت : به گفته برخی منابع، دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا خود را برای اعلام به اصطلاح "معامله قرن" پس از عید فطر آماده می کند و شاید انتقال سفارت آمریکا از تل آويو به قدس اشغالی در سالروز اشغال فلسطین، برای محک زدن کشورهای عربی و سازشگران با رژیم صهیونیستی بوده باشد، شاید هم آمریکا و همپیمانان عرب واشنگتن با بکار گرفتن سیاست چماق و هویج یعنی با توقف کمک های مالی و تشدید فشار یا با وعده دادن به آینده ای بهتر و بهبود شرایط بتوانند کرانه باختری و غزه را وادار کنند با این معامله موافقت کنند.
عبد الباری عطوان نوشت: برگزاری جشن انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی همزمان با هفتادمین سالروز اشغال فلسطین، نخستین و مهمترین مقدمه چینی برای اجرای "معامله قرن" است و اگر کارها به همان روال دلخواه دولت ترامپ پیش برود این امر به مثابه نابودی نهایی مسئله فلسطین خواهد بود.
تعجیل در انتقال سفارت آمریکا همزمان با هفتادمین سالروز نکبت همچون هوا کردن "یک بالن آزمایشی" برای سنجیدن واکنش کشورهای عربی و محافل بین المللی و مقدمه چینی برای اعلام این معامله بود، اما متاسفانه واکنش بسیاری از مناطق فلسطین به جز غزه و نیز پایتخت های کشورهای عربی و اسلامی حیرت انگیز بود. نوار غزه بیش از شش هفته شاهد تظاهرات گسترده ای بود که طی آن بیش از 100 نفر شهید و حدود سه هزار نفر دیگر به ضرب گلوله تک تیراندازان اسرائیلی مجروح شدند.
خبرگزاری آسوشیتد پرس دیروز فرآیند انتشار خبرهای مربوط به این معامله را آغاز کرد تا برای آن بازارگرمی کند. این خبرگزاری در گزارشی به نقل از پنج تن از مسئولان بلند پایه آمریکایی که نامی از آنها برده نشد، اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از پایان ماه رمضان جزئیات این معامله را بیان خواهد کرد. وی به همراه دامادش جرد کوشنر و جیسون گرینبلات نماینده ویژه آمریکا در روند "صلح" خاور میانه و با نظارت مستقیم بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائيل کلیات این معامله را تعیین کرده است.
واکنش حیرت آور و حتی همدستی کشورهای عربی برای انتقال سفارت آمریکا و جنایات اسرائیل در غزه نشان می دهد کشورهای مهم عربی و به طور ویژه مصر، اردن و بسیاری از کشورهای عربی خلیج فارس از جزئیات طرح بعدی آمریکا خبر دارند لذا برگزاری اجلاس فوق العاده کشورهای عربی را خواستار نشده اند و در کنفرانس سران کشورهای اسلامی که به درخواست رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برگزار شد تنها مسئولان رده پایین سایر کشورهای عربی شرکت کردند و به جز کویت نمایندگان بسیاری از کشورهای عربی خلیج فارس وزرای امور خارجه آنها بودند. هیچ یک از کشورهایی که روابط دیپلماتیک با اسرائیل دارند (مصر و اردن) جرأت نداشتند مثل کشورهای غیر عربی یعنی ترکیه، بولیوی، آفریقای جنوبی، ایرلند و بلژیک سفرای خود را از تل آویو فرا خوانند یا سفیر اسرائیل را در اعتراض به وقایع اخیر اخراج کنند و همین امر نشان از وقوع اتفاقات غافلگیر کننده در ماه های آینده دارد.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در اقدامی یکجانبه و به درخواست آمریکا برای متوقف کردن راهپیمایی های بازگشت، آرام کردن اوضاع نوار غزه و مذاکره درباره پیشنهاد آتش بس 10 ساله، اسماعیل هنیه را به قاهره دعوت کرد و برای او و هیئت همراهش هواپیمای اختصاصی فرستاد.
آمریکا و همپیمانان عرب آن یعنی مصر، اردن و کشورهای عربی خلیج فارس سیاست "چماق و هویج" را درباره فلسطینیان و حتی مسئولان فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه ادامه خواهند داد. آنها سیاست چماق را با توقف کمک های مالی و تشدید محاصره غزه و سیاست هویج را هم با وعده هایی که به کرانه باختری و نوار غزه می دهند، اعمال می کنند. آنها به فلسطینی ها قول می دهند در برابر چشم پوشی از قدس و حق بازگشت و عدم مخالفت با "معامله قرن"، کرانه باختری و غزه را در پول های کشورهای عربی و غربی غرق خواهند کرد.