پخش زنده
امروز: -
مراحل درمان ۲۵ نفر از هموطنان که بر اثر مسمومیت با قارچ کوهی دچار نارسایی کبد شده بودند، در بیمارستان بوعلی سینای شیراز در حال پیگیری است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر پیوند بیمارستان بوعلی سینا با بیان اینکه این بیماران از استانهای کرمانشاه، کردستان، لرستان و زنجان به شیراز منتقل شده اند، گفت: شدت بروز مسمومیت با قارچهای وحشی در افراد متفاوت است و در مسمومیتهای شدید کبد فرد از کار افتاده و بیمار نیازمند پیوند کبد میشود.
سیاوش غلامی افزود: با اقدامات درمانی انجام شده برای ۳ نفر از این بیماران کبد اهدایی آماده و به آنها پیوند زده شد و برخی بیماران نیز که آنزیمهای کبدی آنها افزایش یافته بود، پس از بستری و درمان، سلامتی خود را به دست آورده و از بیمارستان مرخص شده اند.
غلامی ادامه داد: متاسفانه ۴ بیمار به دلیل شدت آسیب کبدی، پیش از پیوند جان خود را از دست دادند و در حال حاضر نیز ۵ بیمار در لیست پیوند کبد قرار دارند.
مسئول گروه آموزش و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه تاکنون موردی از مسمومیت با قارچهای کوهی در استان فارس گزارش نشده است، گفت: قارچهای سمی تنها در آزمایشگاههای مجهز قابل شناسایی هستند و نمیتوان آنها را از ظاهر و یا مزه تشخیص داد.
دکتر محمدرضا کریمی علائم اولیه مسمومیت با قارچهای کوهی را تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق برشمرد و گفت: این علائم در ۴ تا ۲۴ ساعت اولیه پس از مصرف قارچ ظاهر میشوند، اما در موارد پیشرفته علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و نارسایی کلیه و کبد در بیمار بروز مییابد و حتی میتواند منجر به مرگ وی شود.
وی افزود: با توجه به شیوع مسمومیت با قارچهای کوهی، توصیه میشود شهروندان از قارچهایی که به صورت صنعتی و بهداشتی تولید میشوند، استفاده کنند.
کریمی تاکید کرد: سم موجود در قارچها با هیچ یک از روشهای طبخ شامل پختن، سرخ کردن و یا کباب کردن از بین نمیرود.