پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضائیه گفت: دو نفر در ارتباط با پرونده مهدی هاشمی بازداشت هستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری هفتگی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ایا افرادی در ارتباط با پرونده مهدی هاشمی بازداشت شده اند و تعداد آنها چند نفر بوده است، تصریح کرد: بازداشت افراد صحت دارد و اکنون نیز دو نفر در ارتباط با وی بازداشت شده اند و مسلماً از یکی دو نفر نیز بدون اینکه بازداشت شوند، تحقیق شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: این دو نفر همچنان در بازداشت هستند و تحقیقات از آنها نیز ادامه دارد.
محسنی اژه ای همچنین در ابتدای نشست خبری خود گفت: روز مجلس، روز شهادت شهید مدرس، روز دانشجو و روز کسانی را که در راه استقلال، آزادی و مسائل ارزشی کشور جان باخته اند گرامی می داریم.
بازداشت 7 نفر در ارتباط با پرونده ستار بهشتی
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: در ارتباط با پرونده ستار بهشتی در مجموع 7 نفر بازداشت شدند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت ستار بهشتی افزود: درباره ستار بهشتی همانطور که قبلاً نیز گفته ام تحقیقات جامع و جدی صورت گرفته است و این تحقیقات همچنان ادامه دارد.
وی افزود: آنچه که از نتیجه تحقیقات بدست آمده و از افرادی تحقیقاتی صورت گرفته است و بررسی های فنی از جمله بررسی سایت ها و افرادی که مرتبط با ستار بهشتی در زمان حیات بودند و با وی ارتباط داشتند چه ارتباطی که با سایت و یا به صورت فیزیکی داشتند بررسی هایی انجام شده ضمن اینکه دو سه نوبت بررسی پزشکی قبل و بعد از کالبد شکافی و یا در پزشکی قانونی صورت گرفته است.
محسنی اژه ای گفت: بعد از همه تحقیقات در مجموع هفت نفر از مجموعه نیروی انتظامی بازداشت شدند که بعد از تحقیقات احتمالاً دو یا سه نفر آزاد شدند که البته از آزادی تعداد آنها اطلاع دقیقی ندارم.
وی افزود: اما چند مسئله بعد از این تحقیقات روشن شد شامل اینکه اجمالاً قصور و سهل انگاری درباره محل و نحوه نگهداری، سرکشی کردن به متهمان بویژه اینکه متهم یادشده در یک ساعاتی اظهار ناراحتی می کرده و نظارتی در امر تحقیقات از وی صورت نگرفته است .
محسنی اژه ای اضافه کرد : این مقدار قصور برای نیروی انتظامی مشخص شده و به همین دلیل فرمانده نیروی انتظامی مسئول پلیس فتا را هر چند که به صورت مستقیم دخیل نبوده اما به دلیل همین سهل انگاری ها برکنار کرده است.
محسنی اژه ای گفت: ستار بهشتی روزی که دستگیر و در اختیار پلیس فتا قرار گرفت در تحقیقات مشخص شد مورد ضرب و شتم قرار گرفته است اما ضربه ای که منجر به فوت وی شده باشد به صراحت اعلام نشده و هیچ نوع ضربه ای که منجر به مرگ شود تاکنون احراز نشده است.
وی افزود: پزشکان در معاینه اولیه گفته اند چند نوع جراحت در حال جذب مشاهده شده که نشان دهنده این است که این جراحت ها سه روز یا چهار روز قبل از فوت صورت گرفته است که در کتف ، ران ، زانو و ساق راست و چپ کبودی های در حال جذب مشاهده شده است.
محسنی اژه ای افزود: اما پزشکان در کالبد شکافی گفتند آثار شکستگی و خون مردگی که منجر به فوت شود در هیچ یک از اعضا دیده نمی شود اما نظر نهایی را به تحقیقات بعدی یعنی سم شناسی ارجاع کردند.
وی گفت: در تاریخ 4-8-91 نیز پزشکان اعلام کردند که جواب سم شناسی نیز مشخص شده که منفی است و هیچ گونه مسمومیت ناشی از سم مشاهده نشده است اما دوباره نتایج نهایی را به تحقیقات بعدی موکول کردند .
محسنی اژه ای افزود :در تاریخ 30-8-91 نیز نتیجه تحقیقات بعدی مشخص شد که طبق نتیجه نهایی کمیسیون هفت نفر بازداشت شدند.
تعیین علت قطعی فوت ستار بهشتی از نظر پزشکی مقدور نبوده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: علت قطعی فوت ستار بهشتی از لحاظ پزشکی تاکنون مقدور نبوده است.
محسنی اژه ای درباره علت تامه فوت ستار بهشتی گفت: در حال حاضر با توجه به بررسی هایی که انجام شده و با توجه به اطلاعات موجود اینکه چه چیزی باعث مرگ ستار بهشتی شده ، هنوز به طور قطعی احراز نشده است و محتمل ترین علت فوت می تواند پدیده شوک باشد.
وی افزود: این آخرین نتیجه ای است که کمیسیون پزشکی بعد از آن که تشکیل شد با بررسی های مجدد اعلام کردند که هیچ چیزی وجود ندارد و تنها می توان گفت علت فوت می تواند شوک باشد.
محسنی اژه ای گفت: به گفته پزشکان شوک نیز می تواند بر اثر یک اقدام فیزیکی یا روانی باشد که در این خصوص نیز به طور دقیق نمی توانند نتیجه را اعلام کنند، فقط اعلام کردند که این فوت ناشی از شوک روانی یا یک شوک فیزیکی می تواند باشد.
وی تصریح کرد : به هر حال تاکنون از نظر پزشکی و اقدامات قضایی و کارهای پلیسی که انجام گرفته این نتایج به دست آمده است اما در بعد قضایی تحقیقات ادامه دارد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: البته موارد ابهامی در پرونده وجود دارد که در جلسات قبل نیز درباره نامه های ستار بهشتی توضیحاتی دادم که این نامه ها در سایت کلمه منتشر شده بود، یک احتمال دیگر هم در این پرونده وجود دارد و اینکه ممکن است ستار بهشتی توسط خود جریان ضد انقلاب به قتل رسیده باشد که آن احتمال نیز در حال بررسی است و فقط فرضیات است که اقداماتی قبل و بعد از فوت ستار بهشتی انجام داده باشند و از زنده بودن آن یک استفاده و بعد از فوت آن نیز استفاده دیگری کرده باشند.
محسنی اژه ای گفت: از ساعات نخستین مخابره خبر، برخی ارتباطات فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت که از انشاء متن یا نامه ای که در چند نسخه نوشته شده بود و اصل نامه نیز مشخص نشد کجاست و یا اقداماتی دیگر همه حکایت از این فرضیه دارد که البته همانطور که گفتم این یک فرضیه و قرینه است و در دست بررسی است به ویژه که از نظر پزشکی نیز به یک علت مشخصی نرسیده بنابراین هر گونه فرضیه در دست بررسی است.
وی اضافه کرد : اما آنچه مشخص است این است که هفت نفر در این خصوص دستگیر شده اند که تحقیقات قضایی کماکان ادامه دارد و فرضیات نیز در دست بررسی است و همه فرضیات در نظر گرفته شده است و روی آنها کار می شود.
وی افزود: با تحقیقات صورت گرفته می توان گفت سهل انگاری و قصور از زمان دستگیری وجود داشته که هر کدام به سهم خود اگر قصوری داشتند به آن رسیدگی خواهد شد و مسئولان ذیربط با کسانی که قصور داشته اند برخورد می کنند و در صورتی که ظلمی باشد به آن رسیدگی خواهد شد.
محسنی اژه ای گفت: به هر حال ضرب و شتم و بددهنی صورت گرفته که حتماً به طور جدی دنبال شده و می شود و پرونده نیز به دادگاه می رود.
پیشنهاد پرداخت دیه به مادر ستار بهشتی صحت ندارد
در ادامه در نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای خبرنگاری پرسید ، از همان ابتدا که پرونده ستار بهشتی تشکیل شد مادر وی در مصاحبه با رسانه های خارجی مطرح کرد که به وی پیشنهاد داده اند دیه بگیرد و رضایت بدهد این در حالی است که هنوز تحقیقات در این پرونده تکمیل و مقصری نیز شناخته نشده است نظر شما در این باره چیست ؟ محسنی اژه ای پاسخ داد : مطلقاً این بحث که از مادر ستار بهشتی درخواست شود تا دیه دریافت کند چه از قوه قضاییه و چه از غیر قوه قضاییه و نیروی انتظامی صحت ندارد به ویژه که شخصاً در این خصوص تحقیق و موضوع را پیگیری کرده ام .
خبرنگار دیگری پرسید: درباره فیلم من مادر هستم اخیراً تجمعی صورت گرفت ، آیا این تجمع ها مبنای قانونی دارد ؟ محسنی اژه ای در پاسخ گفت: برای این فیلم پرونده ای تشکیل شده و این که آیا این فیلم محتوای مجرمانه دارد یا خیر؟ موضوع در دست بررسی است .
وی افزود: تجمعات هم اگر بدون مجوز باشد صحیح نیست اما اگر فرد یا افرادی بخواهند در جایی حرف خود را بزنند و موضوع را نقد کنند و مزاحمتی برای مردم ایجاد نکنند ، موضوع قابل بررسی است.
محسنی اژه ای تاکید کرد: تجمع بدون مجوز و ایجاد مزاحمت برای مردم ، قانونی نیست و هرگونه تجمعی باید با مجوز باشد.
رسیدگی به پرونده فساد بانکی غیرعلنی نیست
خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد در نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای پرسید ، به چه علت بخش دوم پرونده فساد بانکی غیر علنی برگزار می شود و تاکنون جزئیاتی از این دادگاه اعلام نشده و اخیراً حکم پنج متهم صادر شده است جزئیاتی در این خصوص بیان کنید.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه معنای علنی و غیر علنی بودن دادگاه این نیست که اطلاعیه بدهند افزود:
رسیدگی به پرونده فساد بانکی تاکنون غیرعلنی نبوده و نیست و دادگاهی که تشکیل شده و می شود تاکنون هیچ کدام را غیر علنی اعلام نکرده اند.
اژه ای افزود: هم اکنون برای بیش از 26 تا 27 نفر در این پرونده کیفرخواست صادر شده است و تعدادی دیگر هم در مرحله صدور کیفرخواست هستند.
وی ادامه داد: 4 تا 5 نفر هم محاکمه شده اند و حکم اولیه آنها صادر شده است و بقیه نیز در نوبت رسیدگی دادگاه هستند.
محسنی اژه ای اضافه کرد: آقای سراج هر کدام را برسد خودش رسیدگی می کند و بقیه را اگر نرسد دادرسان دیگر به آن رسیدگی می کنند.
داشتن پرونده قضایی درانتخابات، ملاک نیست
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید: با نزدیک شدن به انتخابات برخی چهره هایی که نقش مستقیمی در فتنه سال 88 داشتند و در قوه قضاییه پرونده ای برای آنها تشکیل نشده است می خواهند در انتخابات ورود کنند نظر قوه قضاییه درباره فعالیت آنها چیست؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: تشخیص صلاحیت و عدم صلاحیت بر عهده دستگاه های اجرایی یعنی وزارت کشور و شورای نگهبان است که در این بخش خاص بر عهده شورای نگهبان است.
وی افزود: این بحث مطرح نیست که حتماً شخصی پرونده قضایی داشته و یا نداشته باشد ممکن است کسی پرونده قضایی داشته باشد اما مانعی در تأیید صلاحیت او وجود نداشته باشد و صلاحیتش تأیید شود و یا کسی پرونده قضایی نداشته باشد اما صلاحیتش تأیید نشود.
محسنی اژه ای گفت: درباره انتخابات تشخیص نهایی با شورای نگهبان است و همانطور که گفتم داشتن پرونده قضایی ملاک نیست.
همچنین خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای پرسید: با نزدیک شدن به انتخابات جناحی سیاسی در کشور برای حضور در انتخابات شرط تعیین کرده است که در صورتی در انتخابات شرکت خواهد کرد که برخی زندانیان فتنه سال 88 آزاد شوند نظر قوه قضاییه در این خصوص چیست؟
وی پاسخ داد: این بحث قضایی نیست اما خیلی بدیهی و روشن است که شرطی از کسی پذیرفته نیست.
پرونده حدود 10 نفر از متهمان ارزی در شرف ارسال به دادگاه
خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید در خصوص پرونده جمشید بسم الله که گویا آزاد شده آیا از وی رفع اتهام شده و یا با قرار وثیقه آزاد شده است؟ محسنی اژه ای پاسخ داد: کسانی که درباره مسائل ارزی بازداشت شده بودند و برخی تحت عنوان اخلال در نظام پولی یا اخلال در نظام اقتصادی کشور بازداشت شده بودند پرونده 10 تا 11 نفر از آنها در شرف ارسال به دادگاه است.
وی تاکید کرد: اکثر قریب به اتفاق کسانی که بازداشت شده بودند هنوز بازداشت هستند و تعداد محدودی هم قرارهایشان تبدیل و با قرار آزاد شدند.
خبرنگار خبرگزاری ایلنا نیز پرسید :هم اکنون برخی از رسانه های بیگانه درباره مصادره اموال و یک سری بازداشت های اوایل انقلاب سعی می کنند از این طریق اتهاماتی را متوجه نظام کنند آیا قوه قضائیه قصد ورود به این مسئله را دارد؟
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه بیگانه یا دشمن به علت دشمنی همیشه مطالبی را مطرح می کند افزود: اگر فرد خاصی درباره یک پرونده نظری داشته باشد راه باز است و اعتراض می کند و با اعمال ماده 18 رسیدگی می شود.
برخی صحبت های دیروز رئیس جمهور جواب دارد
خبرنگاری از حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای درباره صحبت های رییس جمهور بویژه در بحث تعداد زندانیان اعدامی و یا اجرای مصوبات دولت از طرف قوه قضاییه پرسید ،
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ گفت : مطالبی که دیروز آقای رئیس جمهور مطرح کرد هم از لحاظ فنی ، حقوقی و سیاسی واقعاً جواب دارد و برخی مطالب واقعاً درست نبود اما به دلیل ملاحظاتی و با توجه به فرمایش های اخیر مقام معظم رهبری جواب نمی دهیم.
همچنین خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای پرسید: رییس جمهور در سخنرانی خود اعلام کرد برگزاری انتخابات با وزارت کشور است و اینکه تغییراتی صورت بگیرد و دادستانی در آن دخالت کند و اینکه اجرای آن را به دادستانی بدهند دخالت صریح در کار اجرایی است نظر شما در این خصوص چیست؟
سخنگوی قوه قضائیه گفت: همانطور که گفتم به دلایل ملاحظاتی پاسخ نمی دهم.
خبرنگاری دیگری ازسخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده جهرمی درباره فساد بزرگ بانکی پرسید که اکنون این پرونده در چه مرحله ای است؟
محسنی اژه ای گفت: پرونده وی نیز در دنباله همان پرونده هایی است که به دادگاه می آید.
با هماهنگی می شود زندانی را ملاقات کرد
خبرنگار روزنامه ایران در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید: کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خبر از بازدید اعضای این کمیسیون از زندان اوین در آینده نزدیک داده است آیا درباره این بازدید و صدور مجوز آن از سوی دستگاه قضایی مصلحت اندیشی لازم صورت گرفته و این مصلحت اندیشی تابع چه اصولی بوده است؟ حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای پاسخ داد: در طول سال های متمادی افرادی از داخل و خارج کشور متقاضی بازدید از زندان ها بوده و هستند و در بسیاری از اوقات برای این درخواست ها هماهنگی شد و بازدید کردند.
وی گفت: در مواردی هم که بدون هماهنگی بود در مقاطع زمانی انجام نشد ازجمله وزیر دادگستری و معاون رئیس جمهور وقت در زمان بازداشت شهردار اسبق، درخواست ملاقات فوری با او را کردند که ما گفتیم ملاقات با او به صورت فوری امکان ندارد و در اختیار قاضی است و اگر قاضی اجازه داد شما می توانید بازدید کنید.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در مواردی هم نمایندگان مجلس بدون هماهنگی تا پشت بند زندان برای ملاقات با زندانی رفتند اما چون بدون هماهنگی بود اجازه داده نشد.
آقای محسنی اژه ای گفت: در مواقعی در بازداشتگاه، محکومان و در برخی اوقات زندانیان تحت قرار و یا بازداشت موقت، ممنوع الخروج و ممنوع الملاقات هستند که حتماًٌ برای ملاقات با آنان باید با قاضی هماهنگی شود.
وی تأکید کرد: هم اکنون هم هر وقت، هر کسی و هر مقامی بخواهد با هماهنگی و رعایت شرایط سازمان زندان ها می تواند زندانی را ملاقات کند اما اگر بدون هماهنگی باشد، نمی شود.
کاهش بودجه مختص قوه قضاییه نیست
در نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای خبرنگاری پرسید: معاون پیشگیری قوه قضاییه اعلام کرده است بودجه امسال قوه قضاییه برای پیشگیری از جرم از20 میلیارد تومان به12 میلیارد تومان کاهش یافته و سازمان زندان ها نیز از کاهش بودجه گلایه مند است اکنون که فصل تصویب بودجه سال92 است بودجه قوه قضاییه به چه نحوی خواهد بود؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: مشکلات بودجه امسال اختصاص به قوه قضاییه ندارد و ما نیز توقع فوق العاده ای از دولت نباید داشته باشیم اما همیشه خواسته و توقع ما این بوده است که به واقعیت ها توجه بیشتری شود.
وی افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه برخی تکالیف برعهده قوه قضاییه گذاشته و حتی برای آن محدودیت زمانی تعیین شده است اما اگر بودجه لازم را ندهند نمی توانیم این خواسته ها را عملی کنیم و با مشکلاتی مواجه می شویم بنابراین توقع کمک داریم.
محسنی اژه ای گفت: ما از دو سه سال پیش مکرر از دولت به ویژه وزرا و استانداران دعوت کرده ایم که از زندان ها بازدیدکنند و با مشکلات آنها آشنا شوند تا وقتی بودجه ای می خواهیم ، بدانند که توقع بی جایی نیست.
وی افزود: ما درباره بودجه برای سال آینده حتماً از دولت و مجلس توقع مساعدت داریم .
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای پرسید: گاهی دیده می شود برخی افراد برداشت ها و یا استنباط های خود را به رهبری نسبت می دهند آیا در این خصوص دادستانی اقدامی می کند ؟
محسنی اژه ای گفت: برداشت از یک عبارت با نسبت دادن دو مقوله جداگانه است و چنانچه کسی امر خلافی را به کسی نسبت دهد حتی اگر آن فرد مسئول هم نباشد اما شکایت کند قابل پیگیری است اما درباره مسئولان مدعی العموم بدون شکایت نیز می تواند وارد شود.
وی افزود: به هر حال اگر کسی امر خلاف واقعی را به دیگری نسبت دهد خلاف و قابل پیگیری است اما اینکه مطالبی را نسبت نمی دهند بلکه به صراحت می گویند برداشت من از این مطالب این است ، اشکالی ندارد.
خبرنگار دیگری پرسید: آیا قوه قضاییه با عاملان و مسببان آلودگی هوا برخورد می کند ؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: قوه قضاییه مستقیما در این خصوص وارد نشده است اما مسئولان ذی ربط در این خصوص وظیفه دارند نهایت تلاش خود را داشته باشند و همه ما نیز باید کمک کنیم تا از آلودگی هوا جلوگیری شود.
پرونده بیمه، در حال ارسال به دیوان عالی کشور
خبرنگار خبرگزاری مهر در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید: برخی با این ادعا که موضوع قصاص مطرح شده در فیلم «من مادر هستم» از نظر حقوقی اشکال دارد، شکایتی را در این خصوص در دادستانی مطرح کرده اند و حتی آقای شمقدری و تهیه کننده نیز به دادسرا احضار شده اند آیا قوه قضائیه می تواند به عنوان مدعی العموم جلوی اکران این گونه فیلم ها را بگیرد؟
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای پاسخ داد: از دادستان تهران پرسیدم که آیا در خصوص این فیلم وارد شدید؟ که وی گفت "فعلاً در حال بررسی محتوای این فیلم هستیم و تا کنون هیچ کس را بازداشت نکرده ایم و قراری هم صادر نشده است اما اگر تشخیص داده شود کار مجرمانه ای انجام شده است، طبق قانون به آن رسیدگی می شود".
خبرنگار روزنامه افکار هم در ادامه این نشست پرسید: اخیراً آقای سیامک مدیرخراسانی رئیس شعبه 76 دادگاه کیفری اظهار کردند که "در ادامه رسیدگی به پرونده بیمه ایران دو تا سه نفر دیگر در حال محاکمه هستند"، نظر شما در این باره چیست؟
سخنگوی قوه قضائیه پاسخ داد: در پرونده ای که معروف به پرونده بیمه است بخشی از آن تکمیل شد و به دادگاه رفت و دادگاه حکم داد و آن طور که شنیده ام این حکم به طرفین پرونده هم ابلاغ شد و محکومان یا وکلای آنان اعتراض کردند و هم اکنون پرونده آنان در مرحله ای است که باید به تجدید نظر در دیوان عالی کشور برود و رسیدگی شود.
محسنی اژه ای با بیان اینکه پس از قطعیت این احکام، جزئیات آن قابل گفتن است گفت: این پرونده متهمان دیگری هم دارد که در حال رسیدگی است اما منجر به صدور حکم نشده است یعنی به دادگاه نرفته و محاکمه نشده اند.
هنوز اتهامی متوجه رئیس پلیس فتای تهران نیست
خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید: سرهنگ محمدحسن شکریان رئیس پلیس فتای تهران با توجه به پرونده ستار بهشتی برکنار شد، با توجه به قانون هر فعل یا ترک فعل موجب مسئولیت است، آیا مسئولیت سرهنگ شکریان کیفری است یا مدنی؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: مسئولیت زمانی است که در رابطه با ارتکاب جرم است و زمانی هم ممکن است طرف مرتکب جرم نشده باشد اما در عین حال مسئولیت داشته باشد و زمانی با توجه به این مسئولیت باید خسارت پرداخت کند و گاهی هم صرف تخلف و قصور آن، سیستم اداری و هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری می تواند درباره آنها تصمیم بگیرد.
وی گفت: آنچه که هم اکنون در این پرونده مطرح است هنوز اتهام و جرمی متوجه سرهنگ شکریان نیست و هم اکنون تشخیص مسئولان ذیربط وی بود که قصور کرده و نظارت لازم را در بازجویی، تحقیق و نگهداری نداشته است.
سخنگوی قوه قضائیه تأکید کرد: تاکنون اتهام و جرمی متوجه وی نیست.
خبرنگار خبرگزاری ایسنا در ادامه این نشست پرسید: دیروز وکیل آقای سعید ملک پور یکی از گردانندگان سایت های مستهجن گفت که موکل من توبه کرده و حکم اعدام او متوقف شده است، آیا این موضوع صحت دارد؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: توبه کردن در حالت های مختلف احکام گوناگونی دارد و اینکه توبه پس از دستگیری و یا پس از صدور حکم و یا پس از قطعیت یافتن حکم انجام شده باشد متفاوت است.
وی افزود: در خصوص این پرونده تا کنون حکم این فرد اجرا نشده است.
خبرنگار خبرگزاری ایلنا در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید: با توجه به اینکه رئیس دستگاه قضایی برنامه حبس زدایی دارد درباره محکومین مالی معسر چه تدابیری اندیشیده شده است؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: کسانی که صرفاً محکومیت مالی داشته باشند و اعسار آنها احراز شود در زندان نمی مانند.
وی گفت: در دستورالعمل جدید رئیس قوه قضائیه تأکید شده است که اگر چنانچه اعسار متهم احراز شد به زندان نمی رود و اگر متهم در زندان بود و اعسار او احراز شد، آزاد می شود و اگر متهم در زندان نباشد و قاضی هم از اعسار او اطلاع نداشته باشد و شاکی دلایلی مبنی بر معسر نبودن او ارائه کند در هر کدام از این فرضها اقدامات متفاوتی انجام می شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در فرضی که متهم سابقه اعسار نداشته و متمکن بوده و شک وجود دارد، قاضی تحقیق می کند و سپس تصمیم می گیرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این پرسش که هم اکنون چه تعداد از محکومان مالی در زندان ها هستند؟ گفت: چند هزار نفر به علت مسائل مالی ازجمله مهریه در زندان بودند اما اینکه چه تعداد از آنان با توجه به دستورالعمل جدید قوه قضائیه اعسار آنها احراز و آزاد شده اند اطلاعی ندارم.
محکومان مالی در صورت احراز اعسارشان در زندان نمی مانند
خبرنگار خبرگزاری ایلنا در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید: با توجه به اینکه رئیس دستگاه قضایی برنامه حبس زدایی دارد درباره محکومین مالی معسر چه تدابیری اندیشیده شده است؟
محسنی اژه ای پاسخ داد: کسانی که صرفاً محکومیت مالی داشته باشند و اعسار آنها احراز شود در زندان نمی مانند.
وی گفت: در دستورالعمل جدید رئیس قوه قضائیه تأکید شده است که اگر چنانچه اعسار متهم احراز شد به زندان نمی رود و اگر متهم در زندان بود و اعسار او احراز شد، آزاد می شود و اگر متهم در زندان نباشد و قاضی هم از اعسار او اطلاع نداشته باشد و شاکی دلایلی مبنی بر معسر نبودن او ارائه کند در هر کدام از این فرضها اقدامات متفاوتی انجام می شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در فرضی که متهم سابقه اعسار نداشته و متمکن بوده و شک وجود دارد، قاضی تحقیق می کند و سپس تصمیم می گیرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به این پرسش که هم اکنون چه تعداد از محکومان مالی در زندان ها هستند؟ گفت: چند هزار نفر به علت مسائل مالی ازجمله مهریه در زندان بودند اما اینکه چه تعداد از آنان با توجه به دستورالعمل جدید قوه قضائیه اعسار آنها احراز و آزاد شده اند اطلاعی ندارم.
مردم و مسئولان باید برای حفظ محیط زیست بکوشند
خبرنگار روزنامه همشهری در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه پرسید در خصوص قطع 250 اصله درخت در پارک جهان نما در جاده کرج که وزارت راه انجام داد و نیز تخریب 200 هکتار از جنگلهای سوادکوه بر اساس مصوبه سال 89 دولت برای گسترش شهرک، آیا قوه قضاییه در این موارد ورود کرده است؟ حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در پاسخ با بیان اینکه همه قوا ، مردم و مسئولان باید برای حفظ و صیانت از محیط زیست تلاش کنند افزود: در برخی مواقع در اثر سهل انگاری و کوتاهی به آب ، هوا، خاک و جنگل لطمه وارد می شود.
وی ادامه داد: برخی اوقات طرحی پس از تصویب کمیسیون و مراجع ذیربط اجرا می شود اما در هنگام اجرا در برخی موارد از حدود خود تجاوز و تعدی می کند و گاهی در عمل اختلاف پیش می آید.
محسنی اژه ای افزود: در خصوص مورد جاده کرج نیز این گونه شده است و دستگاه قضایی در این خصوص وارد شده و در حال بررسی این موضوع است.
وی با بیان اینکه در این خصوص اظهار نظرهای متفاوتی مطرح شده است اضافه کرد: برخی می گویند قرار نبود درختی قطع شود و برخی هم می گویند درختی قطع نشد و فقط درختهای خشک برداشته شده است و برخی هم می گویند درختان را جابجا کردیم که همه این موارد در حال بررسی است.
سخنگوی قوه قضاییه، تأخیر در اجرای طرحها و تغییر مسئولان در این مدت و اختلاف نظر مسئولان قدیم و جدید در زمینه اجرای طرحها را از دیگر مشکلات بیان کرد.
خبرنگار شبکه خبری حزب الله در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه پرسید: با توجه به اطاله دادرسی در برخی پرونده های دیه و نیز افزایش نرخ دیه و ناتوانی متهمان در پرداخت آن مشکلاتی بوجود آمده است ، آیا قوه قضاییه برای حل این مشکلات برنامه ای دارد؟
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه اظهار نظر کارشناسان در پرونده هایی مانند دیه بسیار مهم است افزود: در برخی موارد اختلاف نظر آنان در تعیین خسارت مشکلاتی ایجاد می کند.
وی گفت: قوه قضاییه طبق قانون موظف است در پایان هر سال نرخ دیه را بر اساس قیمت بازار برای سال بعد تعیین کند و قیمت ها نیز دست قوه قضاییه نیست و بر اساس بازار بالا و پایان می شود.
محسنی اژه ای با تأکید بر اینکه قوه قضاییه پس از بررسی دقیق کارشناسی نرخ دیه را اعلام می کند افزود: اعسار افراد در پرداخت دیه طبق قانون بررسی می شود.
هیچ کس به صرف داشتن عقیده و نظری بازداشت نمی شود
خبرنگار شبکه تلویزیونی اسپان تی وی (شبکه اسپانیولی زبان سازمان صدا و سیما) در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه از وی پرسید: تعدادی بهایی در سمنان دستگیر و محکوم شدند آیا آنها به علت بهایی بودن دستگیر شدند یا جرم دیگری داشتند و اگر جرم دیگری داشتند جرمشان چیست؟ و در چه مرحله ای است؟ محسنی اژه ای در پاسخ با بیان اینکه هیچ کس به صرف داشتن ایده ، عقیده و نظری بازداشت نمی شود تأکید کرد: کسی به صرف بهایی و یا درویش بودن و یا داشتن دیگر عناوین از این قبیل بازداشت نمی شود.
وی ادامه داد:ممکن است یک مسلمان ، شیعه و یا حزب اللهی هم مرتکب جرم و بازداشت شود و ممکن است یک درویش و یا بهایی هم مرتکب جرم شوند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: ممکن است در طول سالیان مختلف افراد بهایی هم مرتکب جرایمی از قبیل جرایم مالی یا امنیتی و بازداشت و محاکمه شده باشند و گاهی هم اتهاماتشان ثابت نمی شود و تبرئه می شوند.
خبرنگاری در ادامه پرسید دیروز آقای احمدی نژاد در سخنرانی خود گفت اداره زندان و پزشکی قانونی و ثبت اسناد و احوال کارهای اجرایی است و نباید در قوه قضاییه باشد نظر شما چیست؟
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ با بیان اینکه ایشان بر قانونمداری تأکید کرده است افزود: هر وقت قانون اجازه دهد دستگاه اجرایی آنها را اداره می کند اما هم اکنون قانون این را به قوه قضائیه داده است.
وی اضافه کرد: ان شاء الله همه تابع قانون باشیم و اگر ملتزم به قانون باشیم یقیناً به صلاح همه و کشور است.