پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار چاپ لبنان، اقدام رژیم آل خلیفه به سلب تابعیت از تعداد دیگری از شهروندان بحرین به همراه اقداماتی در جهت عادی سازی روابط این رژیم با رژیم صهیونیستی باعث واکنش گسترده مردم بحرین شده است.
با وجود انتقادهای گسترده که خواستار توقف مجازات سلب تابعیت در بحرین هستند، مقامات منامه همچنان به اجرای این مجازات علیه شهروندان اصرار دارند. دو روز قبل صدور حکم سلب تابعیت 115 شهروند بحرینی این اقدام را به سطحی بی سابقه رساند. این اقدام به همراه اقداماتی دیگر در جهت عادی سازی با اسرائیل آن هم در حالی که اعتراض های مردمی در مخالفت با مواضع و اقدامات حکومت در این زمینه رو به افزایش است شرایط را پیچیده تر کرده است.
روز گذشته واکنش های داخلی و خارجی در محکومیت صدور حکم زندان ابد برای 53 شهروند توسط دادگاه عالی چهارم جنایی و زندان از سه تا 15 سال برای 62 نفر دیگر و سلب تابعیت از 115 متهم در قضیه معروف به «گردان های ذوالفقار» ادامه یافت.
محکومان براساس بیانیه صادر شده از دادستانی کل بحرین به «ایجاد انفجار، در اختیار داشتن مواد منفجره، آموزش استفاده از اسلحه و مواد منفجره و شروع به قتل عناصر پلیس» متهم شده اند. اما طبق بیانیه سازمان عفو بین الملل از متهمان تحت شکنجه اعتراف به دست آمده است. این سازمان احکام جدید را دلیلی دیگر بر بی توجهی بحرین به معیارهای بین المللی مختص محاکمه های عادلانه خواند.
لین معلوف مدیر دفتر خاورمیانه سازمان عفو بین الملل روز گذشته گفت: «وقتی تابعیت این تعداد شهروند سلب می شود تحقق عدالت غیرممکن است». او مقامات بحرین را دوباره متهم کرد که از سلب تابعیت و اخراج از کشور به عنوان وسایلی برای از بین بردن همه انواع مخالفت استفاده می کنند.
جمعیت الوفاق نیز احکام اخیر را ادامه سیاست خاموش کردن صدای مخالفان و سرکوب آنها برشمرد و در بیانیه ای خاطرنشان کرد نظام بحرین از دستگاه قضایی برای مجازات مخالفان استفاده می کند و از این رو هزاران حکم انتقام جویانه برای کسانی که خواستار دمکراسی هستند صادر می کند. الوفاق روز گذشته در بیانیه دوم خود از حمله نیروهای امنیتی به خانه شهروندان در سیزده منطقه خبر داد. این اقدام بعد از سرکوب تظاهرات مردم بحرین در محکومیت کشتار غزه و مخالفت با عادی سازی با اسرائیل در شهرک المعامیر در استان الوسطی بحرین رخ داد.
از سوی دیگر استعفای پیتر فورد سفیر سابق انگلیس در بحرین از مؤسسه خیریه سلطنتی که پسر شاه بحرین رئیس آن است نیز واکنش هایی در میان معارضان به همراه داشته است. آنها این استعفا را ناشی از اظهار نظر وزیر خارجه بحرین مبنی بر حق اسرائیل در دفاع از خودش می دانند و آن را سیلی محکم به چهره نظام بحرین برمی شمرند.