پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سازمان ملل: انتظار نداریم در آینده نزدیک طرحی جدید در شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم های ایران ارائه شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس خبری مشترک با ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا گفت انتظار نداریم در آینده نزدیک طرحی جدید در شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم های ایران ارائه شود.
دبیر کل سازمان ملل در سخنانی پس از دیدارش با رئیس کمیسیون اروپا، از اتحادیه اروپا خواست که صدایش بیشتر در صحنه بین المللی شنیده شود و به عنوان یک ستون اصلی در جامعه بین المللی به آن نگریسته شود. او گفت از تلاش های اتحادیه اروپا برای نجات طرح جامع اقدام مشترک و تلاش های آن برای حرکت جهان به جلو برای توسعه پایدار و اقدام در رابطه با آب و هوا تشکر کرد.
آنتونيو گوترش گفت ما در دنياي خطرناکي زندگي مي کنيم. براي نخستين بار پس از دهه هاي متعدد، رژيم منع توليد و گسترش تسليحات هسته اي هم در خصوص تسليحات هسته اي و هم تسليحات شيميايي زير سؤال رفته است.
جنگ سرد با يک تفاوت بازگشته است. امروزه سازوکارهاي گفتگو، تماس و کنترل که براي اطمينان از خارج نشدن اوضاع از کنترل در جنگ سرد گذشته وجود داشت، ديگر وجود ندارد. ما با مناقشات متعدد در نقاط مختلف جهان رو به رو هستيم که بيش از پيش به يکديگر و تهديد تروريسم جهاني مرتبط هستند؛ تهديدي که تاثير آن را در همه نقاط جهان مي توان احساس کرد.
مي بينيم که سرعت تغييرات آب و هوايي بيشتر از سرعت عمل ما در اين خصوص است.
دبیرکل سازمان ملل گفت ما با جهاني سازي رو به رو هستيم که مزاياي گسترده اي به همراه داشته است، اما در عين حال موجب افزايش چشمگير نابرابري ها در جهان شده است که از نظر رفاه مردم و امنيت جهان، پيامدهاي وحشتناکي دارد.
وی افزود ما با چهارمين انقلاب صنعتي رو به رو هستيم که اميدواريم مزاياي گسترده اي براي بشر داشته باشد، اما وقتي به مهندسي ژنتيک، هوش مصنوعي و بسياري از تحولات ديگر نگاه مي کنيم، روشن است که اينها تاثير عظيمي روي اقتصادها، جوامع و بازارهاي کار مي گذارند، و بسياري عوامل ممکن است براي رفاه حال بشر زيان بار باشد.
گوترش گفت در اين دنياي خطرناک بسيار ضروري است که از دو چيز حفاظت کنيم: نهادهاي حکومتي چندحانبه و حاکميت قانون در روابط بين المللي. براي فراهم کردن امکان اين امر - با توجه به مشکلات پيش رو-، نقش اروپا و اتحاديه اروپا بسيار ضروري است.
بنابراين در اينجا از اتحاديه اروپا درخواست مي کنم متحدتر و مؤثرتر عمل کند و به عنوان يکي از ارکان اصلي چندجانبه گرايي در جهان امروز بيش از پيش در روابط بين المللي نقش ايفا کند.
همچنين مايلم اعلام کنم ما از تلاش هاي اتحاديه اروپا براي نجات برجام و ديگر تلاش هاي اين اتحاديه به منظور ايجاد شرايط (لازم) براي جهاني -که صلح، امنيت، توسعه پايدار و اقدام در زمينه (مقابله با ) تغييرات آب و هوايي در راس فعاليت هاي آن و همکاري مشترک ما قرار دارد- حمايت کامل مي کنيم.»
در اين نشست خبري از گوترش سؤال شد: «واقعاً چقدر اطمينان داريد که تلاش (اتحاديه اروپا) براي نجات توافق هسته اي ايران موفقيت آميز باشد، و اينکه آيا نگران اين نيستيد آمريکا بخواهد براي اعمال دوباره تحريم هاي سازمان ملل عليه ايران، (موضوع) تحريم ها را دوباره در شوراي امنيت مطرح کند؟
وي در پاسخ گفت: «برايم دشوار است حدس بزنم کشورهاي عضو چه خواهند کرد. اما هيچ ابتکاري را در شوراي امنيت درباره تحريم ها در آينده نزديک پيش بيني نمي کنم.
وي در پاسخ به سؤالي درباره کره شمالي نيز گفت: «اميدوارم در نهايت عقل سليم پيروز و اين اجلاس (سران آمريکا و کره شمالي) برگزار شود و موفقيت آميز باشد.