پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از آسوشيتدپرس، دولت ژاپن طرح جدیدی برای استفاده از انرژی هسته ای در دهه آینده پیشنهاد کرد.
با وجود چالش های بوجود آمده پس از فاجعه فوکوشیما در سال 2011، دولت ژاپن روز چهارشنبه پیش نویس طرحی جدید و بلندپروازانه برای استفاده از انرژی هسته ای در دهه آینده پیشنهاد کرد. در این پیش نویس تصریح شده است که تا سال مالی 2030، انرژی هسته ای باید حدود 20 تا 22 درصد از کل سهم تولید برق را در ژاپن تشکیل دهد.
این طرح که از سوی وزارت صنعت ژاپن مطرح شده است، همچنین سهم 20 تا 24 درصدی برای انرژی های تجدیدپذیر تعیین کرده است؛ بر اساس اهداف تعیین شده در سال 2015، مابقی باید از سوخت های فسیلی تأمین شود. کابینه ژاپن قرار است در ماه ژوئیه این طرح را تصویب کند.
با توجه به لزوم رعایت استانداردهای ایمنیِ وضع شده پس از فاجعه فوکوشیما و همچنین مسئله دفع ضایعات رادیواکتیوی در این کشور جزیره ایِ پرجمعیت، اجرای طرح پیشنهاد شده با مشکلاتی همراه خواهد بود. انرژی هسته ای در حال حاضر کمتر از 2 درصد از سهم کل انرژی ژاپن را تشکیل می دهد زیرا پس از فاجعه سال 2011 بیشتر رآکتورهای هسته ای تعطیل شدند. پس از آن فاجعه تنها 5 رآکتور هسته ای مجدداً راه اندازی شده اند.
ژاپنی ها پس از حادثه فوکوشیما تصمیم گرفته اند 15 رآکتور هسته ای را تعطیل کنند و در حال حاضر در مجموع 39 رآکتور قابل استفاده وجود دارد. کارشناسان می گویند 16 رآکتور دیگر غیرفعال هستند و احتمالاً به طور کامل کنار گذاشته خواهند شد.
تاکئو کیکاوا، از اساتید دانشگاه علوم توکیو و از کارشناسان انرژی گفت: دستیابی به این هدف هسته ای ظرف 12 سال غیرممکن است مگر آنکه تمامی رآکتورهای باقیمانده مجوز 20 سال فعالیت بیشتر از عمر عملیاتی 40 ساله خود دریافت کنند. وی افزود، انرژی هسته ای کمتر به معنای اتکای بیشتر به سوخت های فسیلی است و این برخلاف وعده های دولت ژاپن برای کاهش اشاعه کربن است.