پخش زنده
امروز: -
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران و متخصص فیزیولوژی از ابهامات متعدد درباره مصدومان حادثه شیمیایی دومای سوریه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سید عباس فروتن در نشست خبری بررسی ابعاد حادثه شیمیایی دومای سوریه در جمع خبرنگاران گفت: ادعای اثبات استفاده از گاز کلرین بر اساس آزمایشهای بیولوژیکی (خون و ادرار) علمی نیست و مسمومیت با این ماده با این آزمایشها قابل تشخیص نیست.
وی افزود: کلرین نیازمند بررسی محیط و معاینه بالینی برای تشخیص مسمومیت است.
دکتر فروتن که از دوران دفاع مقدس به جمع آوری اطلاعات در زمینه مصدومان سلاحهای شیمیایی پرداخته است، گفت: از سال ۸۴ میلادی آزمایش آنزیم سیستم عصبی به منظور تشخیص مسمومیت گاز سارین در جهان مرسوم بوده است، اما استفاده از این گاز در دومای سوریه بدون استناد به این آزمایش قابل قبول نخواهد بود.
دکتر فروتن افزود: استفاده از گاز سارین موجب تنگی مردم چشم به مدت چند روز میشود که هیچ یک از مصدومان نیز با تنگی چشم در فیلم مورد ادعای سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس نبوده است.
این عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: برای اثبات مسمومیت با گاز خردل نیز نیازمند آزمایشهای متعدد در چند آزمایشگاه بی طرف بین المللی و مطابقت نتایج این آزمایشگاهها هستیم، زیرا در برخی موارد خطای انسانی موجب نتایج نادرست آزمایشگاهی شده است.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس آزمایشگاهی بی طرف در یک دانشگاه اروپایی به سبب تمیز نشدن دستگاه پس از نمونه شاهد اعلام کرد مسمومیت قارچی نیز در بیماران شیمیایی ایران مشاهده شده و روسیه مقصر استفاده از این نوع سلاح است، اما خود متخصصان یک سال بعد به این نتیجه مردد شدند و پس از تحقیقات مشخص شد دستگاه پس از نمونه شاهد به خوبی استریل نشده و در نمونههای مصدومان شیمیایی ایران نیز همان موارد قارچی که در نمونه شاهد وجود داشته دیده شده است.
وی خواهان ارائه مستندات و شواهد علمی در زمینه حادثه شیمیایی سوریه به مجامع بی طرف بین المللی همچون سازمان منع سلاحهای شیمیایی وابسته به سازمان ملل متحد شد.