پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : مصلحت نمی بینم درباره مطالب عنوان شده دیروز رئیس جمهور صحبتی کنم بویژه اینکه فرمایش های رهبر معظم انقلاب اسلامی برای جلوگیری از تفرقه را واجب الاطاعه می دانم .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مواضع اخیر رئیس جمهور گفت: مقام معظم رهبری فرموده اند در شرایط فعلی مسئولان قوا چیزی نگویند که بوی تفرقه دهد و مشکلاتی ایجاد کند .
وی افزود : این امری بسیار خیرخواهانه برای ملت و کشور است و با تاکیدی که ایشان فرموده اند ، عرض کرده بودم اگر سوالی درباره مطالب دیروز رئیس جمهور بپرسید جواب نمی دهم و این را مصلحت نمی دانم .
لاریجانی افزود : آقای احمدی نژاد نکاتی را گفته اند که پاسخ دارد اما لزومی ندارد الان پاسخ داده شود ، می توان زمان دیگری برای آن گذاشت فعلا مسائل مهمتری از جمله مسائل اقتصادی کشور را داریم.
وی افزود : بنای ما پاسخگویی نیست اصحاب رسانه ها نیز کمک کنند تا فضا ملتهب نشود حال که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرموده اند و نظرشان واحب الاطاعه و خیرخواهانه نیز است همه باید تلاش کنند.
لاریجانی گفت : فکر می کنیم تبعیت مجلس و رسانه ها نیز از این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی موجب می شود اگر مطلبی هم مطرح شود تبدیل به ماجرایی در کشور نشود .
وی درخصوص انتخابات اینده ریاست جمهوری نیز گفت : در این خصوص صحبتی با کسی نداشته ام خیلی از افرادی که مطرح هستند با من دیدارهایی داشتند و این بحث ها که من درخواستی از کسی داشته باشم که در انتخابات بیاید، این بحث ها را نداشته ام .
همه قوا جایگاه مشخصی در قانون اساسی دارند
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری گفت: جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی مشخص و وظایف آن تعیین شده است.
علی لاریجانی با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت جایگاه قانونی دارد گفت: این مجمع طبق قانون وظایف مختلفی از جمله تعیین سیاست های کلی نظام و مشورت دادن به رهبر معظم انقلاب اسلامی را بر عهده دارد.
وی بررسی برخی معضلات کشور را طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری از دیگر وظایف مجمع دانست و گفت: مورد دیگر از کارهای مجمع این است که به اختلاف احتمالی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان می پردازد.
لاریجانی با بیان اینکه نمی توان جایگاه حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام را در قانون اساسی نادیده گرفت گفت: هم اکنون قانون جایگاه این نهاد را مشخص کرده است و ما مشکلی در این باره نداریم.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اکنون وقت مناقشه درباره قانون اساسی نیست و کشور با مسائل مختلف و مهمتری همچون گرانی ، بیکاری و مسائل معیشتی مواجه است اضافه کرد: این بحث ها زمان دیگری را می طلبد.
لاریجانی با بیان اینکه بحث درخصوص قانون اساسی در مجامع دانشگاهی متفاوت و ممکن است در برخی موارد مفید باشد گفت: همه قوا جایگاه مشخصی در قانون اساسی دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون اختلافات را شورای نگهبان بررسی و حل می کند گفت: درخصوص قانون و جایگاه هر یک از قوا مسئله مبهمی وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری و اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درمورد مخالفت با این طرح و اینکه شالوده فکری این طرح از طرح کمیته ملی انتخابات و مجمع تشخیص مصلحت نظام با هدایت پورمحمدی، رضایی و هاشمی نشأت می گیرد گفت: مشکلی که هم اکنون در کشور وجود دارد ربط دادن موضوعاتی است که به هم هیچ ارتباطی ندارند و تنها وقت کشور را می گیرند.
وی افزود: کمیته ملی انتخابات هیچ ارتباطی به این طرح ندارد و ساختار آن جدا از این طرح است.
لاریجانی گفت: در این طرح وزارت کشور مسئول انتخابات و وزیر کشور رئیس آن است و افرادی که به عنوان ناظر انتخاب می شوند از معتمدان مردم هستند که با پیشنهاد وزیر کشور انتخاب می شوند؛ چرا باید درباره این معتمدان نگران بود؟
وی افزود: این طرح را نمایندگان طراحی و ارائه کرده اند و ربطی به کمیه ملی انتخابات ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه سخنگوی شورای نگهبان در این زمینه مشاور من است و محور این طرح ماده 35 آن است گفت: تا آنجا که با ایشان صبحت کردهام ایرادی ندارد و اگر موضوع قانون اساسی است، قانون آن را بر عهده مجلس گذاشته است و بخشی را که شورای نگهبان ایراد دارد ما آن را قبول داریم.
وقت مناقشه درباره قانون اساسی نیست
در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی خبرنگار ایسنا پرسید : طرح اصلاح قانون انتخابات حواشی ای را به دنبال داشته و رئیس جمهور نیز از آن انتقاد جدی کرده است نظر شما در این باره چیست؟
آقای لاریجانی پاسخ داد: بررسی این طرح به نگرانی هایی دامن زد اما در این طرح نظارت شورای نگهبان محدود نخواهد شد.
وی گفت: در این طرح ضوابطی برای رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن گذاشته اند که این به تشخیص درست در امور انتخابات کمک می کند.
لاریجانی اضافه کرد : اتفاقاً در این طرح صیانت از آزادی ها تدبیر شده است تا انتخابات از آرامش و صلابت قوی برخوردار باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حتی در این طرح، مسئولیت و اختیارات وزارت کشور کم نمی شود اما با نظر هیئت اجرایی صورت می گیرد هر چند در مجموع انتخابات در کشور را معتمدین و مردم انجام می دهند.
وی افزود : بقیه موارد اصلاحی در طرح قانون انتخابات به موارد جزئی برمی گردد و قسمتی نیز به تخلفات مربوط می شود که اگر تخلفی صورت گیرد قوه قضائیه بلافاصله رسیدگی کند و رسیدگی آن به آینده دور موکول نشود.
لاریجانی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه فرهیختگان که گفت: آقای احمدی نژاد فعالیت مجمع را برای مسائل کلان و نادر تفسیر کرده اند نظر شما به عنوان رئیس مجلس چیست؟ پاسخ داد: جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون کاملاً مشخص است و اعضای ثابت و متغیری دارد.
وی افزود: ما نمی توانیم حقوقی در قانون اساسی را که تثبیت شده است نادیده بگیریم اما بحث های حقوقی برای قانون اساسی به منظور تغییر در آینده موضوع دیگری است که الان وقتش نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مناقشه درباره قانون اساسی وقتش الان نیست بلکه مسائل مهمتر دیگری همچون بیکاری و گرانی جوانان را باید پیگیری کرد.
وی در عین حال گفت: اگر این مسائل در دانشگاهها پیگیری شود خوب و مفید است اما جایگاه قوا در قانون اساسی روشن است و اگر اختلافی نیز باشد شورای نگهبان مسئول تفسیر آن است و بن بستی در این زمینه نیست.
لاریجانی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر دانشجو درباره علت ملموس نبودن طرح نظارت بر نمایندگان در عمل گفت: طرح نظارت بر نمایندگان در مجلس هشتم مطابق نظر مقام معظم رهبری تصویب و در مجلس نهم نیز اجرایی شد و هیئت آن مشغول به کار هستند.
وی تاکید کرد: اگر تخلفی نیز باشد این هیئت بررسی و پیگیری می کند و مواردی بوده که هیئت بررسی و رسیدگی کرده است.
لاریجانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه نظر شما به عنوان رئیس مجلس درباره اینکه عده ای معتقدند با گذشت چند ماه از فعالیت مجلس نهم این مجلس هنوز انتظارات مردم را برآورده نکرده است چیست؟ گفت: مجلس نهم از ابتدای فعالیت روی مسائل اقتصادی و حل مشکلات فوری مردم تمرکز کرده است به گونه ای که در موضوع استیضاح وزیر ورزش نمایندگان حساس شدند که مسائل مهمتری داریم.
وی افزود: مثلاً درباره گرانی شیر یا موضوع گندم گاهی اوقات جلسات غیر علنی 5 ساعته برگزار می شد و نمایندگان حساس بوده اند.
لاریجانی همچنین گفت: نمایندگان با درک شرایط روز، قانون مهم هدفمند سازی یارانه ها را در مرحله دوم در سال 91 متوقف کردند تا مانع از شتاب قیمت ها شوند.
وی تصریح کرد: قانون دیگری نیز از تصویب نمایندگان گذشت که اگر ارز به قیمت دیگری فروخته شد منابعش برای جبران کسری بودجه یا تولید صرف شود.
وی اضافه کرد: ایجاد مرکز مبادلات ارزی نیز از دل همکاری و هماهنگی ها و جلسات مکرر دولت و نمایندگان مجلس صورت گرفت.
رئیس مجلس گفت: نمایندگان برای تسهیل فضای کسب و کار و رونق تولید کشور به زودی طرحی را در دستور کار مجلس قرار خواهند داد.
وی اضافه کرد: طرح دیگری نیز در خصوص مسائل کشاورزی در کمیسیون مربوط در دست بررسی است.
اصلاح قانون انتخابات نگرانی ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : اصلاح قانون انتخابات نگرانی ندارد و به مصلحت کشور است .
علی لاریجانی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران افزود: تحلیل های نادرست که جنبه توهم دارد وقت کشور را می گیرد و نباید مسائلی را که به هم ربطی ندارد به یکدیگر متصل کنیم.
وی گفت: در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری،وزارت کشور مسئول اجرای انتخابات، وزیر کشور رئیس کمیسیون مربوط است و اعضای آن معتمدین کشور هستند.
برخی نگرانی ها درباره اصلاح قانون انتخابات مبنای حقوقی ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: درباره اصلاح قانون انتخابات بحث های حاشیه ای زیادی مطرح است که برخی مبانی حقوقی جدی ندارد ولی نگرانی هایی را دامن زده است.
لاریجانی درباره قانون انتخابات افزود: اگر قانون را نگاه کنید می بینید برخی از این بحث ها مربوط به یکی از مواد آن و مربوط به نحوه تشخیص صلاحیت های نامزدهای ریاست جمهوری است که در قانون اساسی آمده است .
وی گفت: در قانون اساسی آمده است که فرد نامزد چند مشخصه باید داشته باشد اینکه مدیر و مدبر، رجل سیاسی و مذهبی و تابعیت ایران و از این قبیل باشد؛ سوال این است که این مشخصه ها را شورای نگهبان چطور کشف کند ، در این جا ضوابط حداقلی نوشتند که اگر نامزد این حداقل ها را داشت در وزارت کشور از وی نام نویسی می شود و بعد شورای نگهبان می تواند بررسی کند .
رئیس مجلس افزود: در این جا دو نظر وجود داشت که آیا شورای نگهبان قائل به نگاه حصری است و شرایط را محدود به همان می داند و یا نه می تواند شرایط تبیین بیشتری یابد که این نافی تصمیمات شورای نگهبان نیست.
لاریجانی افزود: برخی می گفتند این ماده شورای نگهبان را محدود می کند اما تشخیص اینکه چیزی خلاف قانون اساسی است با شورای نگهبان است البته ممکن است در مجلس هم این ماده حذف شود .
وی گفت: بقیه مفاد مربوط به اصل 116 قانون اساسی است و این اصل می گوید که نحوه اجرای انتخابات طبق قانون مشخص می شود و این قانون را مجلس مشخص می کند.
لاریجانی افزود: اینکه هیات اجرایی از معتمدان کشور در راس انتخابات قرار می گیرند از حسن این قانون است و وزیر کشور مسئول ان است و اختیارت از وزارت کشور سلب نشده است .
وی اضافه کرد : در شهرها هیات اجرایی از معتمدان محل هستند که انتخابات را برگزار می کنند . در واقع انتخابات در کشور توسط مردم برگزار می شود و معتمدان محل هستند که هیات اجرایی را انتخاب می کنند . همین فکر در راس کشور انجام شده است و از معتمدان صاحب نظر کشور انتخابات شده که هیات اجرایی انتخابات شوند. این حسن و صیانت از آزادی ها و حقوق ملت است .
رئیس مجلس افزود : بقیه اصلاحات درباره بررسی تخلفات است که اگر کسی در انتخابات تخلف کرد قوه قضاییه سریعا رسیدگی کند و نماند برای 5سال بعد رسیدگی شود .
در انتخابات آینده ریاست جمهوری بنا بر حذف نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر گفت: همه گروههای سیاسی در کشور علاقهمند به حضور جریانهای مختلف سیاسی در انتخابات آینده ریاست جمهوری هستند و بنایی بر حذف نیست.
آقای لاریجانی درخصوص بحثهای مطرح درباره بحث انتخابات آزاد که به ویژه اصلاح طلبان مطرح می کنند گفت: اصل مهم این است که همه، چارچوبهای قانونی را که به ویژه شورای نگهبان تعیین کرده است قبول کنند و هر گروه یا فردی که میخواهد وارد عرصه انتخابات شود باید بداند برای مسئولیت قوه مجریه وارد این عرصه میشود و موظف است چارچوبهای قانون اساسی را محترم بشمارد.
وی درباره حضور احتمالیاش در انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: تحول جدیدی رخ نداده است و فکر می کنم در این عرصه باید حرکت به سمتی باشد که نیروهای کارآمدتری که می توانند فضای کشور را از بحثهای حاشیهای به متن سوق دهند فرصت حضور داشته باشند.
ارسال سلاح نمی تواند شرایط سوریه را تغییر دهد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری در خصوص ارسال سلاح به سوریه گفت : اینکه تصور شود با ارسال سلاح و امکانات جدید می توانند شرایط سوریه را تغییر دهند، اشتباه مهم در صحنه سوریه خواهد بود و نتیجه آن کشتار بیشتر مسلمان است .
لاریجانی افزود : در سفر اخیر که شرایط را از نزدیک مشاهده کردم مُصِرتر شدم که راه حل مسئله سوریه ، سیاسی است .
وی گفت : عزم مسئولان سوریه برای راه حل سیاسی وجود دارد راه حلی که هم دموکراسی در سوریه غنی تر ، و هم جلوی کشتار مردم این کشور گرفته می شود .
لاریجانی اضافه کرد : کسانی که توجه دارند و فکر می کنند که مسئله سوریه باید حل شود و در این زمینه راستگو هستند و دنبال هدف دیگری نیستند، شرایط میدانی در انجا مکشوف می کند که باید راه حلی سیاسی برای این موضوع اندیشیده شود .
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود : همین نگاه را به دوستان ترکیه ای منتقل کردیم که شما بیشتر اراده خود را معطوف به این سمت کنید زیرا معلوم نیست از راههای دیگر به نفع منطقه و خود شما باشد .
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: راهی که شهید مدرس پایه گذاری کرد در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تبلور یافت که باید از آن صیانت کرد.
آقای لاریجانی در نشست خبری با اشاره به روز مجلس و شهادت شهید مدرس، وی را اسوه پارلمان توصیف و اضافه کرد : این افتخاری برای کشور است که نماد پارلمان ان شخصیت ممتاز و فراگیری مانند مدرس است و آرا و نظراتش تأثیر بسیاری در تاریخ ایران برجا گذاشته است.
وی افزود: شهید مدرس با افکار منسجم و همه جانبه خود در کشور بسیار تأثیرگذار بود به گونه ای که امام راحل از وی به عنوان نماد نمایندگی و پارلمان و مجلس در ایران یاد کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره جایگاه قانون اساسی نیز گفت: در قانون اساسی محورهای ارزشمندی همچون آزادی ، کرامت انسانی ، آبادانی ، عدالت ، استقلال و مبارزه با استعمار وجود دارد که این ارزشها همواره در انقلاب اسلامی وجود داشته است و تک ارزشی نیز مشاهده نمی شود چرا که چه انسانها و چه جامعه تک ارزشی، دچار انحطاط و سقوط می شوند.
وی اضافه کرد : شهید مدرس نیز با وجود همه مسائل، دلمشغولی و حساسیت بسیاری درباره آبادانی کشور داشت و در همین زمینه می گفت دولت نه تاجر خوبی و نه ملاک خوبی و نه مسئول حمل و نقل خوبی است که همه این موارد را امروز ما در کشور در اصل 44 به خوبی مشاهده می کنیم.
رئیس مجلس گفت: شهید مدرس همواره با مردم زندگی و گفتگو می کرد و زندگی مردمی اش باعث شد که امام راحل از این شخصیت تأثیرگذار به عنوان نماد پارلمان یاد کند.
آقای لاریجانی یاداور شد : شهید مدرس، مجلس را مهمترین کانون تصمیم گیری می دانست چرا که معتقد بود کسانی که عزت و سرافرازی را برای بزرگی ملت می خواهند باید بزرگی مجلس را نیز بخواهند و شاید همین مشرب بود که امام عزیز مجلس را در رأس امور دانستند چرا که این نمایندگان هستند که می توانند از حقوق ملت صیانت کنند.
وی درباره قانون اساسی در جمهوری اسلامی نیز گفت: در قانون اساسی ولایت امر بر عهده رهبری امت است و سه قوه نیز مستقل عمل می کنند و وظایف خاص خود را دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری توجه به مسائل اقتصادی و اشتغال و گرانی ضرورت دارد و همه قوا باید روی این مسائل تمرکز کنند تا مشکلات رفع شود.
درباره اصلاح قانون انتخابات شورای نگهبان مرجع است
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: شورای نگهبان مفاد ماده 35 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات را مطلوب می داند اما جایگاه تصمیم گیری آن را مجلس نمی داند و آن را خلاف قانون اساسی می داند که به نظر این شورا احترام می گذاریم.
علی لاریجانی بیشتر مناقشات درباره این طرح را مربوط به ماده 35 و صلاحیت کاندیداها دانست و افزود: ما شورای نگهبان را در این قانون و همه قوانین مرجع قانونی تشخیص مغایرت مصوبات با قانون اساسی می دانیم.
وی در پاسخ به این سئوال که چه تضمینی برای تصویب نشدن و حذف این قانون خلاف قانون اساسی وجود دارد گفت: هیچ تضمینی نیست اگر نمایندگان درباره خلاف قانون اساسی بودن آن اخطار بدهند من چون به نظر شورای نگهبان قائل هستم ممکن است اخطار را قبول کنم و آن را به رأی بگذارم که اگر مجلس هم بپذیرد قابل حذف است.
لاریجانی افزود: نمایندگان علاقه ای به تصویب قوانین مغایر با قانون اساسی ندارند اگر چه ممکن است گاهی متوجه این مغایرت نشویم و قوانینی تصویب شود که شورای نگهبان آن را خلاف قانون اساسی دانسته است اما ما احترام گذاشته و نظر این شورا را اجرا کرده ایم.
وی درباره هماهنگی با مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ارجاع این قانون به آن مجمع نیز گفت: معتقدم مطالبی که در این باره بیان می شود ناشی از سوءتفاهم است ، ما مایل نیستیم که این قانون به مجمع برود و به نظر شورای نگهبان احترام می گذاریم.
لاریجانی همچنین درباره اینکه چرا طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات در این مجلس مطرح شد گفت: این تلقی درستی نیست ما در مجلس هشتم نیز قوانین برای مجلس ، اهداف و شوراها تدوین کرده بودیم اما به پایان کار مجلس نرسید.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: غیر از ماده 35 که درباره صلاحیت کاندیداهاست نمایندگان در این باره با شورای نگهبان همراهی می کنند و اگر هم نشود شورای نگهبان نظرش را خواهد داد و این موضوع خاتمه خواهد یافت اما باقی این طرح اعتلابخش است و مشکلی ندارد.
تبلور راه شهید مدرس در قانون اساسی جمهوری اسلامی
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی از گفتگو خود با خبرنگاران داخلی وخارجی درخصوص ویژگی آیت الله مدرس گفت: راهی که شهید مدرس پایه گذاری کرد در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تبلور یافت که باید از آن صیانت کرد.
آقای لاریجانی با اشاره به روز مجلس و شهادت شهید مدرس، وی را اسوه پارلمان توصیف و اضافه کرد : این افتخاری برای کشور است که نماد پارلمان ان شخصیت ممتاز و فراگیری مانند مدرس است و آرا و نظراتش تأثیر بسیاری در تاریخ ایران برجا گذاشته است.
وی افزود: شهید مدرس با افکار منسجم و همه جانبه خود در کشور بسیار تأثیرگذار بود به گونه ای که امام راحل از وی به عنوان نماد نمایندگی و پارلمان و مجلس در ایران یاد کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره جایگاه قانون اساسی نیز گفت: در قانون اساسی محورهای ارزشمندی همچون آزادی ، کرامت انسانی ، آبادانی ، عدالت ، استقلال و مبارزه با استعمار وجود دارد که این ارزشها همواره در انقلاب اسلامی وجود داشته است و تک ارزشی نیز مشاهده نمی شود چرا که چه انسانها و چه جامعه تک ارزشی، دچار انحطاط و سقوط می شوند.
وی اضافه کرد : شهید مدرس نیز با وجود همه مسائل، دلمشغولی و حساسیت بسیاری درباره آبادانی کشور داشت و در همین زمینه می گفت دولت نه تاجر خوبی و نه ملاک خوبی و نه مسئول حمل و نقل خوبی است که همه این موارد را امروز ما در کشور در اصل 44 به خوبی مشاهده می کنیم.
رئیس مجلس گفت: شهید مدرس همواره با مردم زندگی و گفتگو می کرد و زندگی مردمی اش باعث شد که امام راحل از این شخصیت تأثیرگذار به عنوان نماد پارلمان یاد کند.
آقای لاریجانی یاداور شد : شهید مدرس، مجلس را مهمترین کانون تصمیم گیری می دانست چرا که معتقد بود کسانی که عزت و سرافرازی را برای بزرگی ملت می خواهند باید بزرگی مجلس را نیز بخواهند و شاید همین مشرب بود که امام عزیز مجلس را در رأس امور دانستند چرا که این نمایندگان هستند که می توانند از حقوق ملت صیانت کنند.
وی درباره قانون اساسی در جمهوری اسلامی نیز گفت: در قانون اساسی ولایت امر بر عهده رهبری امت است و سه قوه نیز مستقل عمل می کنند و وظایف خاص خود را دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری توجه به مسائل اقتصادی و اشتغال و گرانی ضرورت دارد و همه قوا باید روی این مسائل تمرکز کنند تا مشکلات رفع شود.
کشورهای فاقد دموکراسی نمی توانند پرچمدار آن در منطقه باشند
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید با رایزنی با کشورهای منطقه ، جلوی برخی ماجراجویی ها در منطقه گرفته شود.
علی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره سفرهایی که به برخی کشورهای منطقه داشته است، افزود: در این سفرها ، مسئله سوریه ، غزه و عراق از مسائل عمده مورد توجه بود.
وی با اشاره به این که با رفتار ماجراجویانه ای در منطقه مواجهیم ، گفت: برخی ها در صحنه خاورمیانه از جمله غزه بلوا به پا می کنند و چون با قدرت مردم فلسطین مواجه شدند شرایط را عوض کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: رفتار ماجراجویانه برخی کشورها ادامه دارد و باید با رایزنی کشورهای منطقه جلوی این گونه مسائل گرفته شود.
لاریجانی درباره موضع ایران در قبال سوریه گفت: موضع ما درباره سوریه مشخص است و آن این که باید در این کشور دموکراسی باشد و این کشور با روش های مسلحانه به ثبات و آرامش نمی رسد.
وی افزود: برخی کشورهای منطقه که تجربه ای از دموکراسی ندارند، امروز نمی توانند پرچم دموکراسی در دست بگیرند.
لاریجانی گفت: باید برای حل مسئله سیاسی این کشور با کشورهای مختلف رایزنی شود که وزارت خارجه درهمین زمینه گروه های سیاسی را دعوت کرد و این حرکت باید ادامه یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در سفر اخیر درباره مسائل غزه، کمک به حل مسئله سوریه، مناسبات ایران و عراق و تقویت همبستگی در عراق بحث های خوبی شد.
تمایلی به اظهارنظر درباره انتصابات اخیر دولت ندارم
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه جام جم درباره نظرش درخصوص انتصابات و جابجایی های اخیر دولت گفت: به دلیل آنکه مقام معظم رهبری بر همدلی و وحدت میان قوا تاکید کرده اند تمایلی به اظهار نظر در این باره ندارم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظر شخصی تان درخصوص ادغام وزارت راه با وزارتخانه دیگر به دلیل انتصاب جدید برای مسئولیت آن گفت: من خود موافق ادغام وزارت راه با وزارتخانه ای که بحثش بوده نیستم چون نسبتی با هم ندارند ؛ البته ادغام وزارتخانه ها ساز و کار قانونی خود را دارد و باید در مجلس تصمیم گیری شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه نظرتان درباره اظهارنظر اخیر رئیس جمهور که مجلس را با دوره قاجار مقایسه کرده بود ، چیست؟ گفت: اگر منظور مجلس است مدرس همچنان افتخار ماست و امروز نیز به وی افتخار می کنیم .
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبر درباره سفر منطقه ای اخیرش گفت: در منطقه شاهد رفتار ماجراجویانه هستیم به گونه ای که یک دفعه در غزه بلوایی ایجاد کردند و پس از آنکه با پاسخ فلسطینیان مواجه شدند صحنه را جور دیگری رقم زدند.
وی تاکید کرد: البته رفتار ماجراجویانه ادامه دارد اما تاکید می کنیم که باید با همکاری منطقه ای جلوی سفاکی ها و خونریزی ها گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مسائل سوریه نیز گفت: ما اعتقاد به دموکراتیزه شدن بیشتر سوریه داریم اما این با روش مسلحانه سازگاری ندارد به ویژه آنکه کشورهایی که بویی از دموکراسی نبرده اند پرچمدار دموکراسی در سوریه شده اند که قابل قبول نیست.
لاریجانی درباره دیدار با مقامات ترکیه نیز گفت: مذاکرات خوب و مثبتی داشتیم که امیدواریم این مذاکرات در آینده به نتایج بهتری برسد.
مسیر مذاکرات از طریق 1+5 باز است
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه امریکا گفت: اگر اینها در بیانشان پیگیر هدفی باشند می توانند در1+5 موضوع را پیگیری کنند و اگر صداقت در کارشان باشد مسیر مذاکرات از طریق 1+5 باز است.
علی لاریجانی افزود:جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای خوبی در مذاکره با 1+5 مطرح کرده است که متأسفانه آنان موضوع را به نحو درستی پیگیری نکردند و یا به سمت تحریم های دیگر رفتند.
رئیس مجلس اضافه کرد: اگر آنان می خواهند مسیر را عوض کنند در مذاکرات آینده می توانند با پیشنهادهای خودشان یا پیشنهادهایی که جمهوری اسلامی ایران ارایه می کند در این باره اقدام کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درخصوص اظهارات اخیر وزیر امور خارجه امریکا برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر اینها در بیانات و اظهار نظرهای خود پیگیر هدفی هستند میتوانند آن را در قالب مذاکرات 1+5 دنبال کنند.
لاریجانی افزود: ایران در این مذاکرات (1+5) پیشنهادهای خوبی مطرح کرده است و آنها میتوانند در مذاکرات آینده، با پیشنهادهای خود یا پیشنهادهایی که جمهوری اسلامی ایران میدهد مسیر را تغییر دهند.
بعید است سال آینده مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اجرا شود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بعید می دانم سال آینده فضای مناسبی برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها باشد.
علی لاریجانی افزود: نمی توانم در این باره نظر قطعی بدهم و مجلس باید تصمیم بگیرد.
وی اضافه کرد : با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری در ابتدای سال آینده است و تا تغییرات کابینه روی دهد و اعضای جدید انتخاب شوند زمان زیادی از وقت دولت به ساماندهی شرایط مدیریتی می گذرد شاید زمان مناسبی برای این کار نباشد.
مسائل اقتصادی اولویت امروز کشور است
رئیس مجلس شورای اسلامی توجه به مسائل اقتصادی را اولویت امروز کشور دانست.
علی لاریجانی با بیان اینکه نگاه واقع بینانه به مسائل جامعه نشان می دهد که امروز مسائل اقتصادی مهمترین موضوع کشور است گفت: این موضوع هم اکنون دغدغه مهم نمایندگان در کمیسیون های مختلف است و طرح مباحث حاشیه ای به مصلحت کشور نیست و باید پرهیز شود.
وی تأکید کرد: اصحاب رسانه و کسانی که دغدغه مردم را دارند باید به یک وحدت فکری برسند و توجه داشته باشند که مسئله گرانی و اشتغال مسئله مهم امروز کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ، حل مسئله اشتغال را نیازمند فضای باز تولید دانست و افزود: امروز تولید کنندگان با مشکلات مختلف ارزی و ریالی و مسائل بانکی مواجه هستند و حل مسائل اقتصادی و بانکی پیچیدگی زیادی دارد که همه باید به آن کمک کنند و مجلس هم پیگیر کار است.
لاریجانی با اشاره به وجود ظرفیت های فراوان در قانون اساسی گفت:باید به سمت استفاده از نیروهای کارآمد برویم.
باید فضای بازتری به مسئله تولید اختصاص یابد
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار افکار نیوز درخصوص مشکل گرانی و بیکاری گفت : برای حل مشکل بیکاری باید فضای بازتری به مسئله تولید اختصاص دهیم.
لاریجانی افزود: جلسات متعددی با مسئولان و نمایندگان در این باره برگزار کرده ایم و امیدواریم ذهنها متمرکز شود و مسائل حاشیه ای از بین برود و وقت مسئولان صرف مسائل اصلی کشور ازجمله مسائل اقتصادی شود.
لاریجانی در پاسخ به سؤال خبرنگار تلویزیون چین درباره سفر به سوریه و ترکیه و دیدار با نخست وزیر ترکیه اظهار داشت: در این سفر که شرایط را از نزدیک مشاهده کردم مصرتر شدم که راه حل مسئله سوریه راه سیاسی است.
وی افزود: اگر دیگران تصور میکنند که با ارسال سلاح می توانند مسائل سوریه را تغییر دهند، اشتباه است.
لاریجانی گفت: این دیدگاه را به دوستان ترکیه ای خودمان نیز اعلام کردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار العالم درخصوص موضع رئیس مجلس درباره گروههای معارض سوریه گفت: فکر می کنم دولت سوریه هم این نظر را قبول دارد که معارضان رفتار خود را تغییر دهند و وارد گفتگو شوند تا به یک راه حل مناسب دست پیدا کنند.
وی افزود: این امر به فعالیتهای دیپلماتیک ایران درباره حل مسائل سوریه نیز کمک خواهد کرد.
ورود ناتو به مناقشات منطقه ای موجب آتش افروزی جدید می شود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ورود ناتو به مناقشات منطقه ای آتش افروزی جدید ایجاد می کند.
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره استقرار موشک ها در مرز سوریه افزود : تشخیص ما این است که از طریق این گونه سلاح ها نمی شود مشکل منطقه را حل کرد و طرفین را به عکس العمل هایی وا می دارد .
لاریجانی اضافه کرد: معارضانی که با کشتار نخواهند اصلاحات صورت دهند این ها را محترم می شماریم و معتقدیم که با دولت سوریه مذاکراتی برای اصلاحات داشته باشند، ما هم کمکشان می کنیم .
وی افزود: دیروز برخی گروه های دیگر معارض مذاکراتی با مسئولان ایرانی داشتند و باید با انها کار شود و وحدتی درونی در سوریه بوجود آید منتهی با گروههایی که نمی خواهند با سلاح اصلاحات ایجاد کنند .
با ورود ناتو به مناقشات منطقه ای مشکل حل نمی شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری باخبرنگاران گفت: در سفر به ترکیه و دیدارهای مفصل با مقامات این کشور روشن کردیم که ورود ناتو به مناقشات منطقهای باعث آتشافروزی جدید می شود.
آقای لاریجانی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره که موضع وی را درباره استقرار موشکهای پاتریوت ناتو در ترکیه و سوریه جویا شده بود گفت: ورود به مناقشات منطقهای مشکل را حل نمی کند و چه بسا باعث واکنشهای تندتر دو طرف درگیری شود.
وی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص معارضان سوری گفت: ما معارضان و مخالفان را که با کشتار و سلاح دنبال اصلاحات در سوریه نیستند محترم می دانیم و حتی به آنها برای اصلاحات کمک میکنیم.
لاریجانی افزود: با وحدت درونی و گفتگو در فضای آرام قطعاً مشکلات در سوریه راحتتر حل و فصل خواهد شد.
قصد ورود به برخی مسائل را ندارم
خبرنگار خبرگزاری کار (ایلنا) در نشست خبری امروز رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مسئولیت جدید ملک زاده به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی سؤال کرد و این انتخاب را مغایر با تصمیمات مجلس و نظر مقام معظم رهبری خواند.
لاریجانی در پاسخ گفت: بنای ورود به این مسائل را ندارم چرا که مسائل مهمتری در کشور هست که باید به آنها پرداخت.