به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، سیدمحمدرضا خوشرو گفت : با ارتقاء دانش افراد جامعه نسبت به حقوق و وظایف شهروندی و پاسداشت حقوق دیگران، میزان اختلافات و حجم مراجعه مردم به محاکم کاهش پیدا کرده و با چابک شدن دستگاه قضایی، دقت و سرعت رسیدگی به پرونده ها افزایش خواهد یافت.
خوشرو با اشاره به اینکه ارائه مشاوره و افزایش سواد حقوقی مردم، نقش موثری در کاهش جرائم خواهد داشت، گفت : در اجرای این طرح، قضات مجرب و حقوقدانان گزینش شده در سراسر کشور با اشراف به مباحث قضایی، به ارائه مشاوره خواهند پرداخت.
وی افزود : برای احیای حقوق عامه بجز صدور حکم باید از راهکارهای دیگری نظیر ارتقای فرهنگی جامعه استفاده کرد و از آنجا که جایگاه روحانیت برای اثرگذاری در جامعه بسیار مناسب است ، درصدد هستیم تا با هماهنگی نهادی ذیربط از ظرفیت مبلغان دینی در مناسبت های مختلف تبلیغ، نظیر ماه مبارک رمضان و ماه محرم و صفر برای ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارائه مشاوره های حقوقی استفاده نماییم.
خوشرو با بیان اینکه علاوه بر اجرای طرح مشاوره در دفاتر مستقر در دادگستری های سراسر کشور، به همت معاونت های فرهنگی دادگستری های استان های مختلف، طرح مشاوره حقوقی قضایی در ایام نوروز و نمایشگاه بین المللی کتاب نیز اجرا شد، بیان کرد: همکاران معاونت فرهنگی دادگستری استان تهران درصدد برپایی غرفه این معاونت در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و ارائه خدمات مشاوره برای مراجعه کنندگان نیز هستند.
اکبر تهرانی، معاون اداره کل فرهنگ حقوقی-قضایی جامعه و سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل معاونت فرهنگی قوه قضاییه نیز با اشاره به استقبال بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از خدمات مشاوره گفت: ارائه و توزیع رایگان ۱۸۰ عنوان بروشور حقوقی گام به گام با تیراژ ۵۰ هزار نسخه در خصوص مشکلات و آسیب های مبتلابه جامعه، پخش کلیپ های دو دقیقه ای حقوقی و تیزرهای روایت زندگی در محل غرفه و ارائه اینفوگرافی در حوزه های مختلف و توزیع بیش از ۲ هزار حلقه سی دی رایگان حاوی موارد فوق به مراجعان از دیگر اقدامات این معاونت بود که خوشبختانه با استقبال چشمگیر بازدیدکنندگان نیز روبرو شد.
وی گفت: دریافت نظرات قضات باتجربه در مورد مشکلات حقوقی، امکان مهمی است که در شرایط عادی این دسترسی برای افراد امکان پذیر نیست؛ از این رو این معاونت، فضایی را فراهم کرده است که فرهنگ استفاده از مشاوره در مردم نهادینه شده و با افزایش اطلاعات حقوقی، زمینه وقوع جرایم از بین برود.
مهدی کریمی، مجری طرح مشاوره رایگان حقوقی در ایام نوروز نیز اعلام کرد: این طرح در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران، آستان مقدس امامزاده صالح (ع)تهران و میدان امام اصفهان و با همکاری معاونت های فرهنگی دادگستری های استان ها و کانون بسیج حقوقدانان کشور به خوبی اجرا شده است.
وی توسعه و ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقای مهارت های حل اختلاف و میانجی گری را از فواید این طرح برشمرد و گفت: با فرهنگ سازی در زمینه صلح و سازش و چگونگی مراجعه به دستگاه قضایی و استیفای حقوق فردی و اجتماعی افراد می توان بار دستگاه قضا را کاهش داد.
وی گفت: در این طرح که معاونت فرهنگی آستانه مقدسه حضرت معصومه (س)، معاونت فرهنگی مسجد مقدس جمکران، تولیت امامزاده صالح (ع)، کانون بسیج حقوقدانان سراسر کشور و شهرداری اصفهان در آن مشارکت کردند، بیش از ۲۵۰ مورد مشاوره در مناطق یاد شده به مراجعان ارائه شد.
کریمی با بیان اینکه مستندات این طرح از طریق پژوهشگران ثبت شده است، گفت: گزارش ها نشان می دهد اختلافات مالی و خانوادگی بیشترین آمار مشاوره را به خود اختصاص داده اند.
وی، ایجاد امنیت و آرامش بیشتر در جامعه، تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق را از دیگر فواید مشاوره های حقوقی برشمرد و گفت: چنانچه مردم از ظرفیتهای قانونی و نحوه احقاق حقوق خود برای پیگیری مطالبات مطلع باشند، برخی از زمینههای قانونگریزی در جامعه از بین می رود.