به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان در دومین جلسه کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که عصر امروز در استانداری برگزار شد گفت: در این مدت ۷۵ هزار بطری و قوطی مشروبات الکی با ۲ درصد کاهش، ۶ میلیون نخ سیگار با ۴۳ درصد کاهش، ۲۶۴ هزارقلم لوازم آرایشی و بهداشتی با ۳۴ درصد کاهش، ۱۲۲ هزار قلم دارو با ۸۸ درصد کاهش از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.
رضا میرزایی به کشف وضبط دوهزاردستگاه تلفن همراه با ۷۰ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال اشاره کرد و گفت: ۲۱۴ هزار لیتر سوخت با ۲۱۷ درصد کاهش، ۵ هزاردستگاه تجهیزات دریافت ماهواره با ۳۰ درصد کاهش، ۱۳۶ هزار ثوب البسه خارجی با ۳۶ درصد کاهش، ۵۰۵ دستگاه لوازم صوتی و تصویری با ۷۸ درصد کاهش و ۲۶۵ دستگاه لوازم خانگی با ۶۷ درصد کاهش از دیگر دستاوردهای کمسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
میرزایی از کاهش ۴۶۶ درصدی کشف برنج قاچاق هم خبرداد و گفت: در این مدت ۱۵ هزار کیلو برنج قاچاق کشف و ضبط شده است.
میرزایی افزود: هزار کیلو چای با ۵۵ درصد کاهش، هزارمتر پارچه با ۸۶ درصد کاهش، هم از کشفیات امسال است.
میرزایی با اشاره به تشکیل ۵۰۸ فقره پرونده قاچاق دراین مدت گفت:دراین مدت ۳۰۷ قاچاقچی دستگیر شده اند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا وارزکردستان تشکیل کمسیونهای تخصصی را ابزاری موثر برای مقابله با پدیده قاچاق اعلام کرد وی وی گفت: پیشگیری از خروج احشام و کنترل دام زنده از برنامههایی است که به مناسبت ماه رمضان تدوین شده است.
نماینده اداره کل اطلاعات کردستان هم به فعالیت این شبکه در ۸ استان کشوراشاره کرد و گفت: این سودجویان با اجاره کارت بازرگانی مرزنشینان به مبلغی در حدود ۲۵ میلیون تومان اقدام به سوءاستفاده ارزی از بانکها به واسطه آشنایانی که در آن داشتند، میکردند.
وی گفت: این افراد با بازکردن حساب به اسم صاحبان کارتهای بازرگانی و تهیه دسته چک، با ثبت سفارش صوری، تقاضای منابع ارزی میکردند و بانکها هم به خاطر حقحساب خدمات ارزی به آنان ارائه میکردند.
وی از شناسایی ۸ بانک عامل در این زمینه در استانهای مختلف خبر داد و گفت: تنها در یکی از این بانکها ۱۰۰ میلیون دلار حواله ارزی دریافت و به یکی از کشورهای مرتبط با این شبکه ارسال شده که ۱۲۳ میلیون دلار سودآوری خالص را برای اعضای آن در برداشته است.
وی به دیگر فعالیت این شبکه با استفاده از کارتهای بازرگانی اشاره و گفت: واردات کالا با استفاده از کارت بازرگانی بدون پرداخت مالیات انجام میشد و در نتیجه مالیات سنگینی را متوجه صاحبان کارتهای بازرگانی میکرده است.