به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ سید رمضان شجاعی کیاسری در جلسه هماندیشی نقش خواهرشهرها در دیپلماسی عمومی شهری با دستگاههای اجرایی کشور گفت: امیدوارم این جلسات به نتیجه جدی و راهکارهای عملی برای پیشبرد اهداف ماموریت خواهرشهرها در آینده برسد.
وی درباره ضرورت بحث خواهرشهرها گفت: این موضوع سالها مطرح است اما این موضوع را در اسم و عنوان می بینیم بدون اینکه اقدام عملی و موثری بتواند در راستای همکاری های دیپلماسی عمومی در شهرها و کشورها صورت گیرد.
شجاعی کیاسری با بیان اینکه ضروری است در این خصوص تدابیر و تمهیدات لازم تعیین شود، افزود: شهرها باید از لحاظ فرهنگی، تاریخی، تمدنی و یا طبیعی سنخیت و ترازی برای خواهرخوانده شدن داشته باشند، بنابراین برای بهره مندی بیشتر از خواهرشهرها سعی کردیم که شیوه نامه و رویکرد واحدی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی و با تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران باید از ظرفیتهای فراوان دیگری چون خواهرشهرها بهره برداری کنیم. ممکن است دولتها در سیاست گذاری با هم تعارض و تضادهایی داشته باشند اما ملتها می توانند در کنار هم مسائل و موضوعات خود را پیش ببرند.
شجاعی کیاسری با بیان اینکه ما نیاز به دیپلماسی عمومی داریم، گفت: توسعه خواهرشهرها می تواند یکی از مهمترین ارکان دیپلماسی عمومی باشد و این امر محقق نمی شود مگر اینکه این موضوع در داخل کشور به رسمیت شناخته شود. مسئولان دستگاههای ذیربط نیز باید به این باور برسند که این تشکیلات از جهت شکلی و حقوقی پذیرفته شده است و و بایستی پذیرای کشورهای مقابل باشند.
شجاعی کیاسری با تاکید بر اینکه در این جلسات به دنبال رسمیت بخشیدن و اجرایی نمودن تفاهم نامه های منعقد شده خواهرشهرها هستیم، افزود: تجربیات شهرداران در این حوزه بایستی در یک مجمع عمومی به سایرین منتقل شود تا همه بتوانند از این ظرفیتها بهره برداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور نیاز ضروری به مباحثی چون خواهرشهرها داریم و باید راهکارهایی برای بهره گیری بیشتر از آن هم از جهت شکلی و هم از جهت حقوقی و هم محتوایی ارائه کنیم. همچنین از این ظرفیتها مسیری برای تحقق و دستیابی به اهداف کلان کشور ایجاد کنیم.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور تاکید کرد: وزارت کشور آمادگی دارد تا در راستای تحقق این امر کمکها و همکاری های لازم را با شهرداری ها و نهادهای ذیربط داشته باشد. در راستای این ماموریت به منظور اثربخشی آن در نظرات به منظور ارتقاء خواهرخواندگی شهرها، بستر لازم جهت ارتباط شبکه ای میان خواهرشهرها و توسعه و تعمیق ارتباطات در راستای تحقق صلح و توسعه مناسبات بین المللی شهرداری ها طراحی و اجرا نمایند.
شجاعی کیاسری تاکید کرد: استانداردسازی و بومی سازی اینگونه قراردادهای بین المللی باید در کارگروه های تخصصی مربوطه مورد بررسی کارشناسی دقیق قرار گیرد تا متناسب با ظرفیت و پتانسیل شهرها با شهرهای خارجی به نحو مطلوبی اجرا شود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور اعلام کرد: دبیرخانه خواهرخواندگی در دیپلماسی عمومی شهری ظرف یکماه آینده در حوزه معاونت امور بین الملل این مرکز تشکیل می شود و دبیرخانه مذکور با تشکیل کارگروه های تخصصی پیشنهادات و نقطه نظرات مطرح در این نشست هم اندیشی را بررسی و جهت اجرای توافقات اقدامات لازم را معمول خواهند داشت.