به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دکتر ابراهیم شکیبا گفت: با توجه به وضعیت منطقه و شرایط آب و هوایی موجود
امکان اپیدمی سالک در مناطق زلزله زده وجود دارد.
وی با اشاره به وجود دو نوع سالک شهری و روستایی افزود: در نوع سالک روستایی مخزن انگل سالک بدن جوندگان است و در نوع شهری مخزن آن بدن انسان است.
رئیس مرکز بهداشت استان اظهار داشت: نوع سالک موجود در استان از نوع روستایی است که مخزن آن بدن جوندگان به ویژه دو نوع موش صحرایی است و در همین راستا مبارزه با جوندگان در دستور کار قرار دارد.
شکیبا افزود: انگل سالک که در بدن جوندگان یا انسان است توسط پشه خاکی منتقل میشود. پشه خاکی از خون جوندگان یا انسان آلوده تغذیه کرده و درصورتی که فردی را نیش بزند انگل سالک را به او منتقل میکند.
وی خاطرنشان کرد: درصورت نیش زدن پشه خاکی در ابتدا جوش ساده روی پوست ظاهر میشود و کم کم این جوش شکل ناخوشایندی پیدا کرده و تبدیل به زخم شده و ترشحاتی دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه این زخم به تدریج بعد از یک سال خود به خود خوب میشود گفت: مشکل این است محل زخم سالک برای همیشه و تا پایان عمر روی بدن فرد باقی میماند.
شکیبا خاطرنشان کرد: اگر افراد زود مراجعه کنند با تزریق یک نوع دارو سالک درمان شده و محل زخم باقی نمیماند.
وی با بیان اینکه ماندگاری محل زخم روی پوست به ویژه برای دختران و زنان عواقب جبران ناپذیر دارد، هشدار داد: افراد درصورت مشاهده هرگونه زخم روی پوست که روند بهبود آن بیش از دو هفته طول کشید سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
رئیس مرکز بهداشت گفت: درمان سالک در مناطق زلزله زده بصورت رایگان انجام میشود و افراد باید هرچه سریعتر درصورت مشاهده مورد سالک به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.
شکیبا همچنین افزود: پمادهای دور کننده حشرات نیز موجود است که افراد میتوانند برای پیشگیری از گزش از آنها استفاده کنند.