به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رئیس اورژانس کشور در این همایش، گفت: کشورهای در حال توسعه جولانگاه فعالیتهای بیوتروریستی و انسان، هدف اصلی اقدامات بیوتروریستی دشمنان است.
پیرحسین کولیوند افزود: در سیاستهای امدادی وزارت بهداشت اقدامات پیشگیری و درمان، روزآمد کردن برنامههای پیشگیری و کاهش مخاطرات بر اساس مباحث علمی و در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: قطعاً تهدیدات دشمن نمیتواند مؤثر واقع شود و به همین دلیل قرارگاههای مختلف زیستی در استانها و دانشگاههای کشور تشکیل شده است.
رییس اورژانس کشور در ادامه گفت: امروز این قرارگاه در کُردستان راه اندازی شده و امید است در مقابل تهدیدهای زیستی مقاوم باشد.
کولیوند با اشاره به چالشهای پیش روی قرارگاه پدافند غیرعامل، گفت: باید با شناسایی چالشها بر آن غلبه کنیم.
جانشین قرارگاه پدافند زیستی کشور نیز در این همایش، گفت: حوادث و تهدیدات زیستی، عامدانه آغاز نمیشود و ممکن است بعد از یک حادثه طبیعی، تبدیل به حوادث زیستی شوند.
علی مهدی پور با تأکید بر اهمیت موضوع تهدیدات زیستی و مشاهده انواع آن در نقاط مختلف جهان، گفت: در این راستا ما باید سه فعالیتِ رصد و تقویت زیرساخت ها، توسعه اقدامات مربوطه و تقویت حوزههای تخصصی را در دستور کار خود قرار دهیم.
او با اشاره به اهمیت بحث پدافند غیرفعال، میگوید: انتخاب عنوان این موضوع اقدامی پدافندی در راستای پیش بینی و پیشگیری بوده و امید است دستاوردهای این همایش راهبردی برای انجام فعالیتهای آینده در زمینه پدافند غیرفعال باشد.
معاون سیاسى ـ امنیتى و اجتماعى استاندار کُردستان گفت: با ورود کارشناسانه و آگاهانه، زمینه ارتقای حوزه پدافند غیرعامل مهیا میشود.
حسین خوش اقبال افزود: طرح جامع پدافند غیرعامل، متضمن همکاری دستگاههای اجرایی با شرکت مشاور طرح و نیز اطلاعات کافی است.
وی افزود: زمانی اقدمات شکل گرفته منتج به نتیجه خواهد بود که نسبت به راهبردهای اتخاذ شده در این خصوص قانع و دستگاهها همکاری کافی را مبذول داشته باشند.
همایش "مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک" فردا نیز ادامه دارد.