پخش زنده
امروز: -
مراسم معارفه مدیر کل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور مسئولان کشوری و استانی در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل سابق محیط زیست استان در این آیین با بیان اینکه در حوزه مبارزه و مقابله با زمین خواری عملکرد خوبی در این چند سال داشتهایم گفت: بسیاری از تصرفها که حتی سنددار هم شده بودند با همکاری دستگاه قضایی به دولت بازگردانده شد.
سید اسدالله هاشمی افزود: یکی از مشکلات استان نبود جایگاه دفن پسماندهای عفونی بود که زمین مورد نیاز آن مشخص و در مرحله تشریفات اداری برای راهاندازی است.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه عمرانی ۸۰ درصد و بودجه جاری سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافت ادامه داد: در سفر رییس جمهور به استان دو میلیارد تومان برای اجرای مدیریت هوشمند تنوع زیستی در منطقه حفاظت شده دنا اختصاص داده شد که این اعتبار به زودی به استان ابلاغ می شود.
هاشمی ازهمکاری برای اجرای طرحهای توسعه اقتصادی- صنعتی با رعایت استانداردهای محیط زیست خبر داد و گفت: در این طرح بزرگ که اعتبار ارزی آن 300 میلیون دلار و 200 میلیون یورو و همچنین اعتبار ارزی آن 76 هزار میلیارد ریال است برای 5 هزار و 600 نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.
معاون عمرانی استاندار هم با بیان اینکه پهنه زاگرس گسترده است و استان کهگیلویه و بویراحمد در قلب زاگرس قرار گرفته است گفت: استان بخاطر تنوع زیست محیطی بسیار، دارای اهمیت است و توجه، آموزش و سرمایه گذاری در حوزه محیط زیستی را می طلبد.
عزیز فیلی توجه به ظرفیت های زیست محیطی استان را لازمه پیشگیری از ورود گرد و غبار از استان های همجوار عنوان کرد و افزود: مسائل زیست محیطی، منابع طبیعی و مناطق حفاظت شده استان باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور نیز در این آئین با اشاره به اینکه تخریب جنگلها و مراتع، ریزگردها و آلودگی آب، خاک و هوا تهدیدات زیست محیطی در جهان است گفت: اصول و ملاحظات زیست محیطی در ایران چندان رعایت نمیشود.
ظهرابی مهمترین تهدیدات تنوع زیستی شامل تخریب جنگلها و مراتع، بیابانزائی و آلودگی آب، خاک و هوا دانست و افزود: همه این تهدیدها محصول بیتدبیری بشر در بهرهبرداری از طبیعت است و باید برای احیاء عرصههای تخریب شده در ایران تلاش کرد.
وی با اشاره به کمبود آب در کشور اضافه کرد: این بحران ناشی از پرورش صنایعی است که بدون کار کارشناسی رشد کردند و بیشترین آسیب را نیز به حوزه محیط زیست وارد کرده اند، لذا باید پروژههایی تعریف شود که تناسب مناسبی با محیط زیست داشته باشند.
ظهرابی ادامه داد:سازمان محیط زیست کشور برای رفع مشکلات کنونی سیاست توسعه پایدار صیانت از عرصههای زیست محیطی را در برنامه دارد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور به ظرفیتهای کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: این استان به لحاظ محیط زیست و طبیعت با ارزش است و میتواند در آینده کشور تاثیرگذار باشد.
ظهرابی با اشاره به وجود دو هزار گونه گیاهی شناسایی شده در دنا گفت: این میزان تنوع گیاهی بیش از قاره اروپا است، کهگیلویه و بویراحمد مهمترین استان کشور در تنوع زیستی است و ۱۳ درصد مساحت استان تحت حفاظت محیط زیست است که باید این میزان افزایش یابد.
وی افزود: مدیریت پسماند در استان موضوع مهمی است که برای این امر مهم مکان مناسبی در استان در نظر گرفته شود که یکی از راهکارها در این خصوص تفکیک زباله از مبدا و همچنین توجه به مقوله بازیافت است.
مدیر کل جدید حفاظت از محیط زیست استان هم در این نشست مهمترین برنامه خود را مدیریت پسماند بیان کرد و گفت: متاسفانه سرانه تولید زباله در استان کهگیلویه و بویراحمد بالا است و حتی از نرم کشوری بالاتر است و این امر زیبنده مردم با فرهنگ این استان نیست.
محسن جعفرینژاد بسطامی افزود: تلاش می شود با توجه به کمبود عرصه های برای دفن زباله در استان با مدیریت پسماند کار تفکیک زباله برای بازیافت از درب منازل مردم شروع شود.
در پایان این آئین طی حکمی از سوس آقای کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور آقای محسن جعفرینژاد بسطامی به عنوان مدیر کل حفاظت محیط زیست استان منصوب و از خدمات سید اسدالله هاشمی مدیرکل پیشین این اداره تقدیر شد.