پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نقشه برداری کشور: زیر ساخت دادههای مکانی و استقرار آن لازمه اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مسعود شفیعی در نشست تخصصی "سامانهها و زیرساخت دادههای مکانی" با اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت مناسب از دادههای مکانی در کشور آن را لازمه توسعه پایدار دانست و تاکید کرد: باید سامانههای اطلاعات مکانی توسعه یابد و به روز باشد.
وی افزود: سامانههای اطلاعات مکانی(GIS) در دستگاههای مختلف به یکدیگر متصل نیستند و همکاری بینبخشی در این زمینه بسیار ضعیف است.
شفیعی افزود: مشکل اتصال سامانههای اطلاعات مکانی باید برطرف شود و پایه مشخصی در سازمان نقشه برداری داشته باشد و در این صورت میتوانیم بهطور صحیح در مسیر آمایش سرزمینی گام برداریم.
وی گفت: برای رسیدن به سند ملی آمایش سرزمینی که در برنامه ششم توسعه بر آن تاکید شده است نیاز به زیرساخت داده مکانی داریم.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور در مصاحبه با خبرنگار ما با بیان اینکه با فناوری امروز، تولید دادههای مکانی در انحصار هیچ شخص یا دستگاهی نیست، گفت: با این حال باید برای تولید، به اشتراکگذاری و تبادل این دادهها استاندارد واحدی تعریف شود که این از وظایف حاکمیتی سازمان نقشه برداری کشور است.
وی با اشاره به طرح جی. نف در شرکت پست گفت: اختصاص مشخصۀ مکانی به هر کد پُستی تعارضی با فعالیتهای سازمان نقشهبرداری کشور ندارد، اما مشخصه جغرافیایی باید با استانداردها و تحت نظارت این سازمان تعریف شود تا با اشکالات بعدی و عدم تطبیق پارسلهای پُستی با نقشههای پایه و ملی مواجه نشویم.
وی گفت: ما آمادگی خود را برای تأمین نقشههای مورد نیاز طرح جی.نف به شرکت پست جمهوری اسلامی ایران اعلام کردهایم.
شفیعی افزود: امروزه با توسعه فناوریهای در دسترس، علاوه بر سازمان نقشهبرداری کشور بهعنوان سازمان مرجع ملی، سازمان فضایی کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، بسیاری دیگر از سازمانها و حتی اشخاص حقیقی و حقوقی و شهروندان عادی هم میتوانند در امر تولید دادههای مکانی نقش داشته باشند.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: «آنچه مهم است، استفاده صحیح از دادههای تولید شده برای تصمیمگیری و موضوع مهم آمایش سرزمین است که برای دستیابی به این هدف باید با استفاده از بستر فناوری اطلاعات و از طریق وضع مقررات و دستورالعملها و تدوین استانداردهای مناسب، زمینه تبادل و به اشتراکگذاری این اطلاعات را فراهم کرد.
وی افزود: در سازمان نقشه برداری کشور سامانهای طراحی شده است که در آن عمده نقشههای پایه مورد نیاز از جمله نقشههای یک، بیست و پنج هزارم و بسیاری از عکسهای هوایی و ماهوارهای بهصورت سرویسهای تحت وب برای عموم کاربران قابل استفاده است که این بخشی از پروژه زیرساخت ملی دادههای مکانی کشور است و سایر دستگاهها میتوانند لایههای اطلاعات مکانی مرتبط با خود را با استانداردهای تعریف شده، بر این بستر ایجاد شده قرار دهند.
رئیس سازمان نقشه برداری با بیان اینکه هنوز بعضی از شهرهای کشور نقشه ندارند و از زمان تهیه نقشه برخی از شهرها نیز زمان زیادی میگذرد، گفت: در صدد تهیه دستورالعملی هستیم تا با مشارکت کاربران؛ از جمله شهرداریها، بدون نیاز به عکسبرداری مجدد هوایی و صرف هزینههای سنگین، بتوانیم تغییرات ایجاد شده در سطوح شهری را در نقشههای موجود، اعمال کنیم و از این طریق نقشههای شهری همواره به روز نگهداشته شوند.
وی گفت: همکاری ای را با سازمان فضایی و سازمان زمینشناسی کشور آغاز کردهایم تا بتوان از مجموعه عظیم داده مکانی موجود در این سازمانها بهمنظور خلق کسب و کارهای واسط برای ارائه خدمات جدید به مردم و ایجاد ارزش افزوده از دادههای مکانی ذخیره شده، استفاده کرد.
وی افزود: نقشههای ملی، چنانچه با استانداردهایی که در صدد تدوین آن هستیم، بهروزنگهداری شوند، همواره نقشههایی دقیقتر از گوگل یا سرویسهای مشابه آن خواهیم داشت، البته در این زمینه همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و کاربران عمدهای همچون شهرداریها ضروری است.
شفیعی افزود: در تلاش هستیم تا بهزودی طرح بهروزنگهداری نقشهها را بهطور آزمایشی برای شهر تهران به اجرا درآوریم.