پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: انسجام و پیروی از رهبر انقلاب اجازه تاثیرگذاری تحریمها بر زندگی مردم را نمیدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نقوی حسینی با حضور در برنامه "نگاه یک" شبکه یک سیما درباره اقدام یکجانبه آمریکا در خروج از برجام افزود: برجام یک توافق بین المللی و چند جانبه است که با فراز و نشیب طولانی به آن رسیدیم و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا و استقبال جامعه جهانی قرار گرفت و بنا بر اجرای آن شد.
وی ادامه داد: آمریکاییها از همان ابتدا بنای اجرای تعهدات خود را نداشتند و این فقط به دولت ترامپ بر نمیگردد بلکه در دولت اوباما هم همین گونه بود.
نقوی حسینی با اشاره به اینکه اجرای برجام در ۲۶ دی سال ۱۳۹۴ آغاز شد، گفت: آمریکاییها در ۲۷ دی ۱۳۹۴، یازده شخصیت حقیقی و حقوقی ما را تحریم و نقض برجام کردند در دولت اوباما ۷ بار نقض برجام صورت گرفت و ترامپ شفافتر علیه برجام موضع گیری کرد و نقض برجامها شدت یافت و در نهایت در حرکت بسیار سخیف و خلاف همه موازین بین المللی به طور یکجانبه از این توافق خارج شد.
نقوی حسینی افزود: بر اساس برجام، تنها مرجع راستی آزمایی رفتار ایران در حوزه فعالیت هستهای و انجام تعهدات برجام، آژانس بین المللی انرژی هستهای است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این آژانس ۱۱ بار در بیانیههای رسمی، پایبندی ایران به تعهداتش در برجام را اعلام کرد، افزود: خروج آمریکا به جامعه جهانی اثبات کرد که آمریکاییها اهل منطق، مذاکره و توافق نیستند و اینکه به توافق بین المللی پایبند نیستند و این اعتبار آنها را در جامعه بین المللی به شدت متزلزل کرده است و این دستاورد بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران نشان داد اهل مذاکره، منطق و گفتگو و پایبند به توافقات بین المللی است.
نقوی حسینی گفت:: دموکراتها و جمهوری خواهها در آمریکا شبیه هم هستند، اما فقط در روشها متفاوتند.
وی با بیان اینکه خروج آمریکا از برجام به علت زیاده طلبی و سلطه طلبی حاکمیت آمریکاست نه اینکه برای آنها منافع ندارند، افزود: آنها میخواهند توافقی را انجام دهند که ایران در مشت آنها باشد و بر مسائل موشکی و حوزههای دفاعی، نظامی ما نظارت و نفوذ منطقهای را هم کنترل و در کل جمهوری اسلامی ایران را مهار کنند.
نقوی حسینی افزود: از آنجایی که اهداف اروپاییها تا حدودی با آمریکاییها متفاوت است نرمتر برخورد میکنند.
وی گفت:: دشمن در پی این است که ما را مشغول و درگیر هم کند تا کارهای اقتصادی خود را انجام دهد و به نتایج دلخواه خود برسد بنابراین همه باید با هم متحد باشیم و این اراده هم بین مجلس و دولت وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه اقتصادی هم سناریوهای مختلف برنامه ریزی و تعریف شده است و اجازه نمیدهیم تحریمها بتواند روی زندگی مردم تاثیر بگذارد.
نقوی حسینی افزود: مراودات اقتصادی آمریکا و اروپا ۴۵۰ میلیارد دلار است در حالی که مراودات ما با کل اروپا ۱۵ میلیارد دلار است بنابراین اروپاییها منافع خود در آمریکا را رها نمیکنند بنابراین نباید منتظر باشیم اروپاییها در جبهه ما بایستند.
وی اضافه کرد: حوزه اقتصادی جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین، شبه قاره هند و آفریقا را داریم و میتوانیم با آنها کار کنیم.
نقوی حسینی گفت: ما از میان گروه ۱+۵ بیشترین قراردادها را با فرانسه بستیم و انتظار داریم بهترین مواضع را داشته باشند در حالی که بدترین مواضع را دارند.
وی افزود: وحدت، انسجام و حرکت پشت سر مقام معظم رهبری و بکارگیری ظرفیتهای داخلی اجازه نمیدهد تحریمها بر زندگی مردم تاثیر بگذارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی اعتمادی مقام معظم رهبری به طرفهای غربی برجام گفت: در بیش از ۲ سال که آمریکا در برجام حضور داشت اروپا چه کاری را انجام داده است که اکنون با خروج آمریکا بخواهد انجام دهد؟
نقوی حسینی با بیان اینکه به رغم این مسائل، گفتگو میکنیم، افزود: با خروج آمریکا ۸۰ درصد تحریمهای قبل از برجام برمی گردد بنابر این اروپا باید مکتوب به ما ضمانت دهد که به رغم برگشت این تحریمهای ثانوی، در حوزه معاملات بانکی، حمل و نقل، کشتی رانی و بیمه، منافع کشورمان را تضمین کند و جلوی خسارت خروج آمریکا از برجام را بگیرد وگرنه مذاکره هیچ سودی ندارد.
مرندی کارشناس مسائل سیاسی هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه ترامپ و جمهوری خواهان تفاوت عمدهای با اوباما و دموکراتها ندارند، گفت:در دولت اوباما هم شاهد ۶ تا ۷ مورد نقض برجام بودیم بنابراین اگر حتی خانم کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز میشد چشم انداز خوبی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه برجام دستاورد بزرگ برای غرب بود، افزود: اوباما هم گفت که بدون شلیک یک گلوله ایران را وادار کردیم تاسیسات هستهای خود را تعطیل کند.
مرندی اضافه کرد: ترامپ میخواست اعلام کند برجام، تصمیمی علیه منافع ملی آمریکا بود در حالی که وی به علل شخصی از برجام خارج شد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اسرائیل و کشورهای ارتجاع منطقه هم به این موضوع رغبت نشان دادند، زیرا در پی این هستند که آمریکا و ایران از هم دورتر و ارتباطات آنها تیره تر، خشنتر و درگیر شوند.
مرندی افزود: اروپا اگر منافعش اقتضاء کند آمریکا را به خاطر ایران رها نمیکند، زیرا تجارت اروپا با آمریکا چندین برابر تجارتش با ایران است.
وی اضافه کرد: اروپا ایران را تحت فشار قرار میدهد و بعید است که با کشورمان همراهی کند.
مرندی با تاکید بر لزوم وحدت در کشورمان گفت: اکنون هجدهمین قدرت اقتصادی جهان هستیم و وابستگیهای قبلی را نداریم و در بسیاری از فناوری ها، خوداتکا شدیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه باید به کالا و تولیدکننده داخلی بیش از این بها دهیم، افزود: بر اساس گزارش مجلس شورای اسلامی، در سال ۱۳۹۶ دو وزارتخانه نفت و نیرو کالاهایی را وارد کردند که مشابه داخلی آن را با کیفیت بسیار بالا داشتیم.
مرندی اضافه کرد: در مذاکره آینده با اروپا باید برگ برنده داشته باشیم و بخشی از تعهدات خود در برجام را به اقدامات اروپا منوط کنیم.
در ادمه برنامه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:: یکی از دلایل خروج آمریکا از برجام مالیده شدن دماغ این کشور به خاک در عراق و سوریه است.
نقوی حسینی افزود: صهیونیستها و عربستان به دلیل میلیاردها دلار هزینه در عراق و سوریه از آمریکاییها مطالبه دارند.
وی گفت:: پیروزی جمهوری اسلامی ایران بر آمریکاییها در منطقه با سلاح اتمی انجام نشده است.
نقوی حسینی افزود: هیچ فعالیت هستهای خارج از نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی در کشورمان نداریم بنابراین رفتارهای رژیم صهیونیستی درباره این فعالیتها خیمه شب بازی و برای تحریک آمریکایی هاست.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه مرجع رسیدگی به فعالیتهای هستهای ایران در برجام آژانس بین المللی انرژی اتمی است اگر صهیونیستها مستنداتی برای ادعاهای خود دارند چرا آن را به آژانس نمیدهند.
وی افزود: بر اساس برجام بانکهای اروپایی باید برای هر عملیات بزرگ نقل و انتقال پول از خزانه داری آمریکا اجازه میگرفتند.
نقوی حسینی گفت: خزانه داری آمریکا نیز با این نقل و انتقال مخالفت نمیکرد، اما دهها شرط برای آن میگذاشت که بانکهای اروپایی از همکاری با ایران منصرف میشدند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون که آمریکا از برجام خارج شده است بانکهای اروپایی دیگر نیازی به اجازه از خزانه داری آمریکا ندارند و باید با ایران کار کنند.
وی گفت: غربیها و برخی کشورهای منطقه چند میلیارد دلار برای به آشوب کشیدن لبنان هزینه کردند، اما حزب الله در انتخابات این کشور پیروز شد.
نقوی حسینی افزود: این موضوع به دلیل تاثیر ایران نبود بلکه مردم لبنان عملکرد آمریکاییها و غربیها را در این کشور دیدند و متوجه توطئههای آنها شده اند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:: اگر امروز رژیم صهیونیستی یک موشک به لبنان شلیک کند ۶۰ موشک تحویل میگیرد و این برای صهیونیستها سنگین است.
وی افزود: هر جا آمریکاییها حضور پیدا کرده اند آن منطقه دیگر روی آرامش را ندیده است، اما هر جا جمهوری اسلامی ایران حضور یافته آن منطقه در آرامش قرار گرفته است.
نقوی حسینی گفت: حضور آمریکاییها در هر منطقهای فقط مساوی با قتل و غارت و آدمکشی است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه رئیس جمهور آمریکا پس از خروج از برجام ژست دوستی با ملت ایران میگیرد به این دلیل است که آنها میخواهند حضور یکپارچه مردم در صحنههای مختلف نظامی سیاسی کشورمان را تضعیف کنند.
وی با بیان اینکه یکی از توانمندیهای نظام اسلامی حضور یکپارچه مردم در همه صحنه هاست گفت: آمریکا و اروپاییها قبطه این حضور مردم را میخورند بنابراین میخواهند روی پاشنه آشیل انقلاب اسلامی کار و این توانمندی ایران را تضعیف کنند.
مرندی کارشناس مسائل سیاسی نیز در ادامه برنامه گفت: بانکهای اروپایی شخصی هستند و میتوانند مخالف آنچه که دولتهایشان تصمیم میگیرند درباره برجام عمل کنند.
وی افزود: بنابراین دولتهای اروپایی باید تضمین دهند که این بانکها با خروج آمریکا از برجام نیز به همکاری خود با ایران ادامه میدهند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه خروج از برجام اکنون برای ایران مفید نیست گفت: ما چوب برجام را خورده ایم بنابراین باید نفع آن را نیز ببریم.
مرندی افزود: غربیها به ویژه آمریکاییها برای مهار ایران و همکاری ما با غرب درباره سوریه و عراق در پی برجام دو و سه بودند.
وی گفت: ۶ سال پیش همه دولتهای منطقه و غیر منطقه برای سرنگونی هم پیمان ایران در منطقه تلاش میکردند، اما اکنون داعش از بین رفته است و ایران در حفظ هم پیمان خود موفق شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: آمریکاییها میخواهند با اصلاح برجام و ورود به موضوع موشکی آنچه را که نفوذ منطقهای ایران میخوانند مهار کنند.
مرندی گفت: با توجه به اینکه سواد سیاسی بیشتر مردم آمریکا پایین است رئیس جمهور این کشور پس از خروج از برجام ژست دوستی با مردم ایران را برای مصرف داخلی کشورش میگیرد.
وی افزود: بر این اساس پس از خروج آمریکا از برجام محبوبیت ترامپ نه در میان نخبگان این کشور بلکه در میان توده مردم آمریکا افزایش یافته است.