پخش زنده
امروز: -
مدیرمسئول سایت باشگاه ایدهپردازان مسجدی گفت: نخستین رویداد نوآوری و کارآفرینی اجتماعی با موضوع مسجد تراز اسلامی در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام حسین نظری افزود: قریب به سه سال پیش فرآیندی به نام ایدههای مسجدی با نام اختصاری فام (فراخوان ایدههای مسجدی) را شروع کردیم. نتیجه این سه فراخوان به یک بانک از ایدههای مسجدی تبدیل شد که اکنون به نام باشگاه ایدهپردازان مسجدی با نام اختصاری «بام» فعالیت خود را ادامه میدهد و اهداف خود را پیگیری میکند.
وی گفت: یکی از اهدافی که در سند چشم انداز فراخوان ایدههای مسجدی در نظر گرفته بودیم، پیگری تحقق ایدهها از طریق فرآیند شتابدهی به آنها بود، در این راستا به دنبال استفاده از سیستم ایدههای استارت آپی که تقریباً در کشور ما نوظهور است، بودیم و این را به عنوان یک هدف برای تحقق ایدههای مسجدی در نظر گرفتیم، امسال با همکاری دانشگاه امام صادق (ع) و موسسه بینالمللی مشکات الرسول (ص) این اتفاق در حال رقم خوردن است.
مدیر مسئول باشگاه ایده پردازان مسجدی افزود: با رویکرد استفاده از سیستم استارت آپی و شتاب دهندهها، ما روی موضوع مسجد تراز اسلامی تمرکز کردیم تا ایدههایی را که ماهیتاً در این قالب میگنجند و اصولا ایدههای استارتاپی هستند با ادبیات تقریباً بومی شده فضای مسجد و نه فضای حاکم بر تجارت موجود و ماهیت اصلی که این ظرف برای تحقق ایدهها خود دارد، به مرحله اجرا نزدیک کنیم.
نظری گفت: در این طرح از ایده ایدهپردازان شناخته شده در فرآیندهای ایده پردازی مسجد (فام) و برخی از اعضای میز مسجد در دانشگاه امام صادق (ع)، به عنوان یک پایلوت استفاده و ایدههای آنها را اخذ کردیم.
وی افزود: این ایده پردازان، در یک پیش رویداد که حدود ۲۰ روز پیش در اردوگاه دماوند دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، مهارتهایی را در یک کارگاه خلاقیت و نوآوری کسب کردند و مهارت خلق و ارائه ایده را در مدلهای مختلف مثل مدل ارائه آسانسوری، رعد و برقی و ... همچنین مدل بومی کسب و کار را که برای بیان ایده لازم است فرا گرفتند.
نظری گفت: سپس گروه سازیهای اولیه تشکیل شد و ناظران و مربیهایی برای هر تیم درنظر گرفته شد که سه نفر از این ناظران از کمیته علمی همین رویداد هستند. این ناظران در این بیست روز ارتباط تنگاتنگ با ایده پردازان داشتند و آنان را در این زمینه توانمند کنند.
وی افزود: این گروهها با گذراندن یک و نیم روز در دماوند و کسب آخرین توانمندیها از ناظران و ایدهپردازانشان، توانستند در مقابل سرمایه گذاران مادی و معنوی به این رویداد معرفی شوند و ایدههای خود را عرضه کنند تا در صوریتکه سرمایه گذاران احساس کردند که ایده ارائه شده ارزش سرمایه گذاری را دارد، با ایده پردازان ارتباط برقرار کنند و سرمایه گذاری در آن ایده صورت پذیرد.
نظری گفت: درکنار سرمایه گذاری، هدایایی تا سقف ده میلیون تومان نیز به ایدههای برتر تعلق گرفت و برای تیم دوم هم سفر به مشهد مقدس در نظر گرفته شد، به دیگر تیمها نیز گواهینامه شرکت در این طرح اهدا خواهد شد.
مدیر باشگاه ایده پردازان مسجدی افزود: هدف این رویداد ایجاد یک بستر آزمایشی است، چون این اولین رویداد با این کیفیت در موضوع مسجد است، میخواهیم یک ساختار و یک تجربه مفید از این رویداد کسب کنیم تا بتوانیم در آینده در موضوعات فرهنگی دیگر همچون علوم انسانی اسلامی از آن استفاده کنیم.
وی درباره مخاطبان و سرمایه گذاران حاضر در این رویداد گفت: سرمایه گذار اصلی این رویداد، که هم سرمایه گذار معنوی است و هم امیدواریم سرمایه گذار مادی باشد، مرکز رسیدگی به امور مساجد است.
حجت الاسلام نظری افزود: این برنامه سخنران محور نیست و برنامههای روز جمعه عبارتست از؛ ارزیابی نهایی ایدههای تک تک تیمهایی که به ارزیابی روز جمعه راه پیدا کردند. این ارزیابی توسط تیم داوران و کمیته علمی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه این همایش از ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، گفت: در این رویداد به همه تیمها غرفه، فرصت ارائه طرح و ایده و تمام ابزاری که برای ارائه ایده خود بوده، داده شد.