پايان انتخابات در عراق و بسته شدن مراکز راي گيري؛
انتخابات پارلمانی عراق در امنيت و آرامش برگزار شد
با پايان زمان انتخابات در عراق مراکز راي گيري در سرتاسر اين کشور بسته شد. انتخابات پارلمانی عراق در فضاي کاملاً آرام و در امنيت کامل برگزار شد. اين اولين انتخابات بعد از برچيدن طومار داعش است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلويزيوني العالم؛ راي گيري انتخابات پارلماني عراق آغاز شد. برخي منابع خبري از بسته شدن فرودگاه ها، مرزهاي زميني و دريايي عراق براي تامين امنيت برگزاري انتخابات خبر دادند. مردم عراق امروز براي نخستين بار پس از پيروزي عليه داعش براي انتخابات نمايندگان پارلمان پاي صندوق هاي راي رفتند. در اين انتخابات هفت هزار نفر بر سر سيصد و بيست و نه کرسي در پارلمان رقابت مي کنند.
تصاوير انتخابات عراق
گزارش خبرنگار سرویس بین الملل از آغاز انتخابات
استاندار سليمانيه:انتخابات امروز همکاري بين بغداد و اربيل را تثبيت مي کند
.استاندار سليمانيه عراق تأکيد کرد انتخابات مجلس در اين کشور مي تواند همبستگي و همکاري بين بغداد و اربيل را تثبيت کند
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، هفام ابوبکر در مصاحبه با اين شبکه افزود: روند رأي گيري انتخابات در آرامش برگزار مي شود. اهميت اين انتخابات در آن است که پس از بحران بين اربيل و بغداد و نيز پس از پيروزي بر داعش برگزار مي شود.
ابوبکر افزود: با پشت سر گذاشتن آن بحران و پيروزي بر داعش، اين انتخابات فرصت جديدي است تا همبستگي، برابري و همکاري را در نظام سياسي بر اساس نتيجه انتخابات تثبيت کنيم. اميدواريم حکومت بر اساس حقوق شهروندي و حاکميت قانون تشکيل شود.
وي خاطر نشان کرد: اين انتخابات همه پرسي براي مسئولان حاکم در منطقه کردستان است. اميدواريم همه بندهاي قانون اساسي عراق بدون نگاه گزينشي اجرا شود.
دعوت نماينده آيت الله سيستاني به انتخاب نامزدهاي شايسته و وظيفه شناس
نماينده آيت الله سيستاني مرجع ديني شيعيان عراق از مردم اين کشور خواست در انتخابات به افراد شايسته راي دهند چنانچه به نامزدهاي پيروز توصيه کرد امين راي مردم باشند و به مسئوليت خويش در قبال کشور و ملت عمل کنند.
به گزارش شبکه تلويزيوني العالم شيخ عبدالمهدي کربلايي پس از آنکه راي خود را در انتخابات پارلماني عراقي در يکي از حوزه هاي انتخابيه نجف اشرف به صندوق انداخت در گفتگو با خبرنگاران گفت، بايد با راي خود مانع رسيدن افراد فاسد به کرسي هاي پارلمان شويم، با توجه به تجربياتي که از گذشته داريم اظهارات برخي از شهروندان درباره دشوار بودن شناسايي افراد شايسته در انتخابات مي تواند درست باشد اما اگر شهروندان درباره نامزدها تحقيق و پرس و جو کنند اين کار ممکن خواهد بود يعني ممکن است به گزينه هايي برسند که شايسته رسيدن به کرسي هاي پارلماني هستند و مي توانند نقش مطلوبي براي کشور ايفا کنند.
وي افزود، آنچه براي مرجعيت عالي ديني آشکار شد، اين است که همچنان اين اميدواري وجود دارد تا بتوان مسير حکومت و موسسات دولتي را اصلاح و عملکرد آنان را بهبود بخشيد، اين هدف به ويژه زماني ميسر است که بتوانيم افراد غيرتمندي را به کرسي هاي پارلماني و قوه مجريه برسانيم در چنين شرايطي با همکاري ديگران مي توان شيوه و مسير مملکت داري را عوض کرد، البته تجربيات ديگر کشورها در مسير رسيدن به دموکراسي، ثابت مي کند رسيدن به چنين شرايطي زمان طولاني مي خواهد، در هر حال بايد اميدوار باشيم که مي توانيم اين مسير را اصلاح کنيم اما رسيدن به اين هدف نيازمند دقت عمل و تلاش بيشتر مردم است تا افراد شايسته را برگزينند. نوميدي سبب مسدود شدن روند اصلاح در موسسات دولتي مي شود و بايد از آن پرهيز کرد. به ويژه اينکه مرجعيت ديني معتقد است انتخابات، جايگزين و جانشين ديگري ندارد، انتخابات تنها راه اصلاح روند حرکت حاکميت و مانعي در مسير بازگشت به دوران نظام استبدادي است که در گذشته دچار آن بوديم.
وي خطاب به نامزدهاي انتخابات پارلماني گفت، شهروندان در سال هاي گذشته بهاي سنگيني را پرداخت کرده اند، آنان از گذشته تجربيات تلخي دارند که اين امر ناشي از عملکرد نادرست، سوء استفاده از قدرت، از بين بردن اموال عمومي و ديگر رفتارهاي منفي در کشور بوده است. جانفشاني هايي که مردم داشتند مسئوليت نامزدهاي پيروز در انتخابات را بيشتر مي کند، مسئوليت آنان ابتدا در پيشگاه خداوند و سپس در پيشگاه شهروندان و مردم عراق مضاعف مي شود چنانچه مسئوليت آنها در برابر تاريخ و آينده کشور مضاعف مي شود، آنها بايد تلاش کنند اميدها را در دل مردم زنده نگه دارند. اگر عملکردها درست باشد اميد رسيدن به فرداي بهتر از طريق انتخابات، در ميان مردم زنده خواهد ماند به همين دليل معتقدم مسئوليت نامزدها قابل توجه است و در مسير انجام مسئوليت بايد جانفشاني کنند. در اين سال ها خونهاي زيادي ريخته شد تا روند برگزاري انتخابات در کشور باقي بماند و حال نوبت شما نامزدهايي است که با راي همين ملت به پارلمان راه مي يابيد، اميدواريم اميد را به کشور و ملت بازگردانيد.
نخست وزير عراق فردا يکشنبه را به منظور تامين امنيت انتخابات تعطيل اعلام کرد
پايگاه اينترنتي شبکه سومريه نيوز عراق نوشت: دفتر حيدر العبادي نخست وزير عراق در بيانيه اي اعلام کرد روز يکشنبه به منظور فراهم شدن فضاي راحت تر براي رأي دادن شهروندان و آسان شدن کار مراکز انتخاباتي تعطيل اعلام کرد.
در اين بيانيه آمده است روز انتخابات يعني دوازدهم مه (امروز) و روز بعد از آن تعطيل است.
دولت قانون خواستار شمارش دستي آراي انتخابات پارلماني عراق شد
علي الاديب رئيس فهرست ائتلاف دولت قانون در عراق با توجه به اعتراضات در بعضي مناطق، خواستار شمارش دستي آراي انتخابات پارلماني اين کشور علاوه بر شمارش الکترونيکي آراء شد.
جعفري: مردم عراق با مشارکت در انتخابات براي ساختن آينده کشور مصمم هستند
وزير امور خارجه عراق گفت مشارکت مردم در انتخابات مجلس اين کشور نشان مي دهد آنها براي ساختن آينده و سرنوشت خود مصمم هستند.
به گزارش شبکه العراقيه، ابراهيم الجعفري وزير امور خارجه عراق در مصاحبه با خبرنگار اين شبکه درباره اين دوره از انتخابات مجلس اين کشور گفت: روند انتخابات به عنوان بخش مهمي در سازندگي سياسي، اقتصادي، امنيتي و اداري ادامه دارد. اين موضوع باعث خوشحالي و شادماني مي شود و نشان مي دهد خواسته مردم عراق، قوي است و آنها بر ادامه اين راه پافشاري مي کنند. انتخابات، پيش از اين با چالش هاي امنيتي و ديگر چالش ها همراه بود. اما خدا را سپاس با برگزاري انتخابات متعدد، شيوه هاي مختلفي از انتخابات تجربه مي شود. اميدواريم که مشارکت مردم در انتخابات، گسترده باشد. البته نشانه ها از مشارکت گسترده مردمي حکايت دارد. اميدوار م که انتخابات تا پايان امروز با روند صعودي ادامه داشته باشد و اين نسبت از مشارکت حفظ شود. نسبت مشارکت مردم مفاهيم بسياري مهمي دارد و نشان مي دهد مردم عراق پافشاري مي کنند تا آينده خود را بسازند، سرنوشت خود را در دست داشته باشند و فرد بهتر را انتخاب کنند. راي دادن، پايه و اساس اوليه براي ساختن کشور است. راي دادن در واقع به معناي انتخاب فردي است که شهروندان او را مناسب مي دانند. براي ما بسيار مهم است که راي دهندگان، افراد شايسته تر، لايق تر، امين تر و فداکارتر را براي سازندگي عراق انتخاب کنند.
درخواست العبادي از عراقي ها براي حضور در انتخابات
نخست وزير عراق پس از انداختن رأي خود به صندوق از همه شهروندان اين کشور خواست در انتخابات مجلس، حضور گسترده داشته باشند.
به گزارش شبکه تلويزيوني العراقيه، حيدر العبادي که در منطقه الکراده بغداد رأي خود را در صندوق انداخت در پاسخ به سئوال خبرنگار اين شبکه مبني بر اينکه پس از پيروزي بر داعش تروريستي و تحقق اين پيروزي بزرگ براي عراقي ها شما چگونه اين جشن دموکراسي (انتخابات) را در عراق ارزيابي مي کنيد گفت: خدا را سپاس که عراق امروز، پس از نابودي تروريسم، قوي و يکپارچه است. اين دستاوردي بزرگ براي همه عراقي ها است. ان شاء الله اين انتخابات، آينده عراق را مشخص خواهد کرد. شهروندان با مشارکت در اين روند دموکراتيک درباره آينده خود تصميم مي گيرند. من از همه شهروندان مي خواهم در انتخابات، حضور فعال داشته باشند تا مشارکت گسترده اي در انتخابات صورت بگيرد و آينده آنها به دست خودشان و نه به دست اقليت رقم بخورد. اين فراخواني براي همه عراقي هاست. اين انتخابات مهم است. چون آينده ما را تعيين خواهد کرد و از مردم خواسته مي شود تا به طور گسترده در انتخابات شرکت کنند و ما اميدواريم که ان شاء الله چنين شود.
هرگونه مشکل امنيتي را در زمان برگزاري انتخابات تکذيب شد
وزارت کشور عراق بروز هرگونه مشکل امنيتي را در جريان برگزاري انتخابات امروز تکذيب کرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي بغداد اليوم؛ سرلشکر سعد معن سخنگوي وزارت کشور عراق در بيانيه اي اعلام کرد: "کميسيون عالي امنيت انتخابات به فعاليت هايش براي نظارت وهماهنگي امنيتي با کمک کميسارياي عالي انتخابات، فرماندهان عمليات، دستگاههاي ذيربط ادامه مي دهد».
سخنگوي وزارت کشور عراق تاکيد کرد: تاکنون به هيچ مشکل امنيتي اشاره نشده است.
حيدر العبادي نخست وزير و فرمانده کل نيروهاي مسلح عراق براي تاييد ثبات امنيتي در سراسر کشور با صدور فرماني ممنوعيت هاي انتخاباتي از جمله ممنوعيت رفت و آمد خودروها را در تمام استان ها لغو کرد.
العبادي در پاسخ به اين سئوال که شما نسبت رأي دادن و مشارکت مردم را که در استان هاي کشور به بيش از هفتاد و هشت درصد رسيد و همچين مشارکت اقليت هاي عراقي در انتخابات خارج از کشور را چگونه ارزيابي مي کنيد گفت: طبق نتايجي که کميسارياي عالي انتخابات اعلام کرد به نظر مي آيد نسبت مشارکت مردم، خوب بوده است. البته اطلاع يافتيم در برخي شعبه هاي انتخاباتي به ويژه براي برخي يگان هاي نظامي مشکلاتي پيش آمده است. اميدواريم بخشي از اين مشکلات، امروز در داخل و همچنين خارج از کشور رفع شود. اگرچه شمار عراقي هاي شرکت کننده در انتخابات خارج از کشور کم است، اما فکر مي کنم (همين تعداد کم) پيام مورد نظر را رسانده باشد؛ اينکه همه عراقي ها يکپارچه هستند. نمي خواهيم در موضوع شرکت در انتخابات عراقي هاي خارج از کشور را از عراقي هاي داخل کشور جدا کنيم. همه عراقي ها يکي هستند.
نخست وزير عراق در پاسخ به اين سئوال که روند کار کميسارياي انتخابات، امروز چگونه بود تصريح کرد: من نمي خواهم عملکرد کميسارياي انتخابات را ارزيابي کنم و فکر مي کنم در نهايت، اين رأي دهندگان هستند که عملکرد کميساريا را ارزيابي خواهند کرد و اين ارزيابي را به پس از انتخابات موکول مي کنم.
وي در پاسخ به اين سئوال که آيا شما براي اطلاع از روند انتخابات به ديگر مراکز انتخابات هم خواهيد رفت گفت: کميسارياي انتخابات، چنين اجازه اي نمي دهد. اين جا (منطقه الکراده) محل تولد من است. از اينرو به اينجا آمدم. گمان نمي کنم که کميسارياي انتخابات به نخست وزير يا هر مسئول ديگري اجازه دهد ديگر شعبه هاي راي گيري را تفحص کنند.
خنثی شدن حمله تروریست ها به مرکز رای گیری در صلاح الدین
.نيروهاي بسيج مردمي عراق حملات تروريستي به مراکز رأي گيري در استان صلاح الدين را خنثي کردند
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک، نيروهاي بسيج مردمي در بيانيه اي اعلام کردند شماري از تروريست هاي داعش جمعه شب قصد داشتند به مراکز رأي گيري در منطقه بلد در استان صلاح الدين حمله کنند اما نيروهاي عراقي حمله تروريست ها را خنثي کردند و دست کم شش عامل انتحاری داعش را به هلاکت رساندند.
شايان ذکر است سفارت آمريکا در بغداد پيش از اين درباره احتمال وقوع حملات تروريستي به مراکز راي گيري همزمان با شروع انتخابات به ويژه در مناطق ام القري و غزاليه در بغداد هشدار داده بود.
چهار زخمي بر اثر حملات خمپار ه اي تروريست ها داعش به استان دياله
يک منبع امنيتي عراق روز شنبه اعلام کرد دست کم چهار نفر در دو حمله عناصر وهابي - صهيونيستي داعش به راي دهندگان عراقي در استان دياله در شرق اين کشور زخمي شدند .
سروان حبيب الشمري از افسران پليس استان دياله گفت تروريست هاي (وهابي صهيونيستي) داعش صبح امروز چهارخمپاره به طرف منطقه ابي صيدا و نزديک يکي از مراکز راي گيري شليک کردند که به زخمي شدن دست کم چهار نفر منجر شد .
به گزارش خبرگزاري آناتولي، الشمري افزود شماري از تروريست هاي داعش صبح امروز به راي دهندگان در روستاي الکرمه در حومه منطقه ابي صيدا حمله کردند.
اين حمله تلفاتي نداشت و تروريست ها پس از درگيري هاي محدود با نيروهاي امنيتي، فرار کردند.
نخست وزير منطقه کردستان عراق راي خود را به صندوق انداخت
نچیروان بارزانی نخست وزیر منطقه کردستان عراق شنبه در پی آغاز به کار شعبههای رای گیری در عراق، در اربیل رای خود را به صندوق انداخت.
به گزارش شبکه تلویزیونی آسوشیتدپرس، این انتخابات در حالی برگزار میشود که پس از هفتهها مبارزات انتخاباتی رسمی و رقابت تنگاتنگ، هنوز معلوم نیست کدام نامزد در انتخابات پیشرو است. انتخابات پارلمانی عراق که چهارمین انتخابات از زمان تهاجم آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ است، به منظور کاهش احتمال تقلب در انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
نوري المالکي راي خود را به صندوق انداخت
نوري المالکي نخست وزير سابق عراق راي خود را در بغداد به صندوق انداخت.
فرآيند انتخابات در کرکوک به سهولت در حال انجام است
رياض البدران مدير اداري کميسيون انتخابات عراق از گشايش سيصد و سي و چهار مرکز و حوزه با دو هزار و يکصد و پنجاه و پنج شعبه اخذ راي در استان کرکوک عراق خبر داد.
به گزارش شبکه تلويزيوني العراقيه ، نيروهاي مشترک اعم از پليس محلي، نيروهاي اضطراري (فوق العاده)، نيروهاي مقابله با تروريسم و نيروهاي پليس فدرال کار تامين امنيت انتخابات را بر عهده دارند.
خبرنگار العراقيه، رفت و آمد و فرآيند راي گيري در استان کرکوک را ساده و آسان توصيف کرد.
هشت هزار و نهصد و پنجاه و نه شعبه رأي گيري کار خود را ساعت هفت صبج به محلي آغاز کرده اند و قرار است ساعت 18 به وقت محلي به کار خود پايان دهند. نامزدها در قالب 87 فهرست در 18 استان کشور با يکديگر رقابت مي کنند.
تشديد تدابير امنيتي در شهر هاي عراق
تدابير امنيتي ويژه اي در سراسر شهر اتخاذ شده است تا از هرگونه حمله و اقدام تروريستي که مانع از شرکت هجده ميليون واجد شرايط راي در انتخابات مي شود، جلوگيري شود.
ناکامي حمله انتحاري در بعقوبه عراق
شبکه تلويزيوني الميادين صبح روز شبنه گزارش داد: دو حمله انتحاري در شهر بعقوبه عراق ناکام گذاشته شد.
ارقام و اطلاعات کليدي اين انتخابات که چهارمين از زمان حمله آمريکا به عراق در سال 2003 است
عراقيها امروز شنبه دوازدهم ماه مه 329 نماينده خود را انتخاب مي کنند. در پايان اين انتخابات که ترکيبي از تناسبي و سهميهبندي است، فهرستهاي پيروز بايد براي تشکيل دولت با يکديگر ائتلاف کنند. ارقام و اطلاعات کليدي اين انتخابات که چهارمين از زمان حمله آمريکا به عراق در سال 2003 است، بدين شرح است:
جمعيت: 38 ميليون نفر
رأي دهندگان: نزديک به 24 ميليون و 500 هزار نفر که در 18 استان که به عنوان حوزه تلقي مي شوند، پراکنده هستند. در بين آنها سه و نيم ميليون نفر براي نخستين بار است که رأي مي دهند. بنا بر اعلام کميسيون انتخابات، نزديک به يک ميليون رأي دهنده عراقي مقيم 21 کشور خارجي از قبل رأي خود را به صندوق انداختهاند.
نامزدها: شش هزار و نهصد و نود و نه نفر از جمله دو هزار و يازده زن.
شعب رأي گيري: هشت هزار و نهصد و پنجاه و نه، همه اين شعب به دستگاه رأي گيري الکترونيک مجهز هستند. به گفته مقامات، نزديک 11 ميليون کارت بيومتريک توزيع شده است.
نزديک به يک ميليون آواره به لحاظ تئوري مي توانند رأي دهند. دويست و هشتاد و پنج هزار و پانصد و شصت و پنج آواره که در اردوگاهها زندگي مي کنند در 166 شعبه که در 70 اردوگاه در هشت استان کشور تعبيه شده است، رأي خود را به صندوق خواهند انداخت.
تعداد کرسيها: 329 کرسي که 9 کرسي به اقليتها (مسيحي، شباک، مندائيان، ايزدي، کردهاي فيلي -شيعه) و 83 کرسي به زنان اختصاص دارد.
مدت دوره نمايندگي: چهار سال
نوع انتخابات: تناسبي، رأي دهندگان به يک فهرست رأي مي دهند بعد کرسيها به تناسب آرا بين احزاب مختلف تقسيم مي شود. نامزدهاي منتخب بر اساس موقعيت آنها در فهرست انتخاب مي شوند.
87 فهرست با يکديگر رقابت مي کنند که اصليها عبارتند از:
ائتلاف النصر، به رهبري حيدر العبادي نخست وزير کنوني.امسال، براي نخستين بار از زمان سقوط صدام در سال 2003، حزب الدعوه مخالف تاريخي او در قالب حزب در انتخابات حضور ندارد و اعضاي اين حزب در قالب ائتلافهاي جداگانه در انتخابات شرکت کردند. العبادي که از اين حزب است، رهبري فهرستي عمدتا متشکل از شخصيتهاي جامعه مدني را برعهده دارد که مي گويند که انديشه فراجناحي دارند.
ائتلاف الفتح، به رهبري هادي العامري که سازمان البدر را مديريت مي کند و فرمانده حشد الشعبي است، بسيج مردمي عراق که براي بيرون راندن داعش از عراق کمک کرد. نامزدهاي اين ائتلاف رسما سمت هاي نظامي خود را ترک کردند تا لباس سياستمداران را به تن کنند.
ائتلاف دولت قانون متعلق به نوري المالکي نخست وزير سابق که عمدتا متکي بر حزب الدعوه است که مالکي رئيس آن است.
ائتلاف «حرکت به سمت اصلاحات»، ائتلاف بي سابقه بين مقتدي صدر رهبر شيعه و کمونيستها. اين ائتلاف از شش تشکل عمدتا لاييک از جمله حزب کمونيست عراق و استقامه، يک حزب فن سالار تحت حمايت مقتدي صدر تشکيل شده است. مقتدي صدر گروه پارلماني خود موسوم به احرار را به تعليق درآورد و از 34 نماينده خود خواست نامزد نشوند.
سنيها، آنها در چند فهرست نامزد شده اند که فهرست اصلي آنها «ائتلاف ملي» است به رهبري اياد علاوي (معاون رئيس جمهور شيعه سابق که بعدا لاييک شد) و سالم الجبوري رئيس سني پارلمان عراق. سنيها که وجهه آنها با پيشروي داعش خدشه دار شد، احتمالا بزرگترين بازنده اين انتخابات خواهند بود.
کردها، آنها در چند فهرست براي تقسيم 46 کرسي منطقه خودگردان کردستان عراق که دو کرسي آن به مسيحيان اختصاص دارد، با يکديگر رقابت مي کنند. علاوه بر دو تشکل تاريخي، حزب دموکراتيک کردستان (وابسته به بارزاني) و اتحاديه ميهني کردستان (وابسته به طالباني)، مخالفان کرد از طريق جماعه اسلاميه، جنبش «نسل نو» که به تازگي تشکيل شد و گوران (تغيير به زبان کردي) در اين انتخابات حضور دارند.