پخش زنده
امروز: -
همزمان با اعلام خروج آمريکا از برجام، کشورها و شخصیتهای مطرح جهان اقدام این کشور را محکوم کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ در پي اعلام رئيس جمهور آمريکا مبني بر خروج از برجام، بسياري از کشورها اين اقدام عهدشکنانه را محکوم کردند.
پلوسي: خروج ترامپ از برجام، آمريکا را منزوي کرد
به گزارش آسوشيتدپرس، نانسي پلوسي رهبر اقليت دمکرات مجلس نمايندگان آمريکا گفت: خروج ترامپ از برجام آمريکا منزوي کرد.
پلوسي گفت: اقدام خطرناک رئيس جمهور ترامپ، آمريکا را در رابطه با موضوع ايران منزوي کرد. اين اقدام وي اعتبار بين المللي ما را در لحظهاي تاريخي در رابطه با کره شمالي از بين برد. اين اقدام سبب شد که تهديد فاجعه بار يک ايران مسلح به سلاح اتمي به طور قابل توجهي احياء شود.
همچنين؛ آدام چيف عضو دمکرات مجلس نمايندگان آمريکا گفت: رئيس جمهور( ترامپ) با تصميمي که در رابطه با برنامه اتمي ايران اين هفته گرفت، احتمال از سرگيري برنامه اتمي اين کشور را افزايش داد. اين به معناي آن است که توافق اتمي با گذشت زمان از بين خواهد رفت و ايران ممکن است که به دنبال غني سازي اورانيوم در سطح بالا برود.
قطر، عاريسازي منطقه را از سلاح هستهاي خواستار شد
وزارت امور خارجه قطر با انتشار بيانيه اي اعلام کرد دوحه ضمن پيگيري دقيق تحولات مربوط به موضوع هسته اي ايران، خواهان عاري سازي خاورميانه [غرب آسيا] از سلاح هسته اي و جلوگيري از مداخله قدرت هاي بزرگ در منطقه و راه افتادن مسابقه تسليحاتي است.
به گزارش وبگاه وزارت خارجه قطر؛ در اين بيانيه آمده است دولت قطر از نزديک تحولات مربوط به پرونده هسته اي ايران را پيگيري مي کند. پرونده اي که در سال دو هزار و پانزده بين ايران و کشورهاي پنج به علاوه يک توافقنامه اي به امضا رسيد و از طريق شوراي امنيت سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره 2231 مورد تاييد قرار گرفت.
اين بيانيه مي افزايد: دولت قطر، مانند ساير کشورهاي خليج (فارس)، يکي از طرف هاي اين توافقنامه نبود اما به دليل موقعيت جغرافيايي، روابط سياسي و تاريخي خود با طرف هاي اين توافقنامه، به طور مستقيم از هرگونه رويارويي طرف هاي آن تاثير مي پذيرد.
دولت قطر تاکيد دارد عاري سازي منطقه خاورميانه[غرب آسيا] از سلاح هسته اي، پرهيز از مداخله قدرت هاي منطقه در مسابقه تسليحاتي که هيچکس نمي داند آخر و عاقبتش چيست از اولويت هاي اساسي اين کشور محسوب مي شود.
مسکو: همکاري تنگاتنگ خود را با تهران درباره برجام ادامه مي دهيم
خبرگزاري فرانسه از مسکو گزارش داد: وزارت امور خارجه روسيه اعلام کرد مسکو و تهران همکاري تنگاتنگ خود را درباره توافق نامه هسته اي ايران ادامه خواهند داد.
وزارت امور خارجه روسيه روز پنجشنبه اعلام کرد به رغم خروج آمريکا از توافق هستهاي ايران، روسيه کماکان در خصوص مسائل هسته اي از نزديک با ايران هماهنگي خواهد داشت.
سفير عراق در روسيه: کشورهاي عرب بايد براي حفظ برجام تلاش کنند
خبرگزاري اسپوتنيک گزارش داد: حيدر هادي سفير عراق در روسيه گفت کشورهاي عرب به منظور حفظ ثبات در خاورميانه (غرب آسيا) بايد براي حفظ برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، تلاش کنند.
وي در حاشيه اجلاس کازان گفت: «ما بايد براي حفظ اين توافق همه با هم همکاري کنيم چون به نظر من اين توافق براي ما تنها راه ايجاد ثبات در منطقه است.» او تاکيد کرد عراق براي ايجاد صلح در منطقه تلاش مي کند.
شوراي اروپا در بيانيه اي حمايت قاطع خود را از برجام اعلام کرد
پايگاه اينترنتي اتحاديه اروپا گزارش داد: شوراي اروپا در بيانيه اي ضمن ابراز تاسف از تصميم آمريکا براي خروج از برجام، بر حمايت قاطع خود از اين توافق و ادامه لغو تحريم هاي هسته اي اين اتحاديه عليه ايران تاکيد کرد.
در بيانيه شوراي اروپا آمده است: اتحاديه اروپا عميقا از اطلاعيه دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا مبني بر خروج از برجام متاسف است. برجام که در قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل متحد با حمايت کامل مواجه شد عنصري کليدي در معماري منع اشاعه هسته اي جهاني و عاملي حياتي براي امنيت منطقه است. ماداميکه ايران به اجراي تعهدات هسته اي اش ادامه دهد ، همانطور که تاکنون به اين تعهدات عمل کرده و آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز در ده گزارش پياپي خود آن را تاييد کرده است، اتحاديه اروپا به اجراي کامل و کارآمد اين توفاق هسته اي متعهد خواهد ماند.
در ادامه اين بيانيه آمده است: لغو تحريم هاي مرتبط با برنامه هسته اي بخشي مهم از اين توافق است. اتحاديه اروپا بارها تاکيد کرده لغو تحريم ها تاثيري مثبت بر تجارت و روابط اقتصادي با ايران دارد. اتحاديه اروپا بر تعهد خود به تضمين ادامه اين فرايند تاکيد دارد. برجام حاصل دوازده سال ديپلماسي است که کارايي داشته و به هدف اصلي خود رسيده است. اتحاديه اروپا مصمم به همکاري با جامعه بين المللي براي حفظ اين توافق است.
اعلام حمایت قاطع اتحادیه آفریقا از برجام
موسی فکی، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با صدور بیانیهای، نگرانی عمیق خود را از تصمیم یکجانبه دولت آمریکا برای خروج از برجام و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران، اعلام نمود.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در بیانیه خود با اشاره به تأیید مکرر آژانس بر اجرای کامل تعهدات برجامی کشورمان، افزوده است؛ برجام، سندی است که به اتفاق آرا، مورد تأیید شورای امنیت قرار گرفته است. اتحادیه، معتقد است تصمیم اخیر دولت آمریکا زمینه بروز تنش و ناامنی در منطقه را افزایش داده و علاوه بر خدشه دار نمودن اعتبار تعهدات بین المللی، ضربهای جدی به چندجانبه گرایی و رژیم بین المللی بازرسی هسته ای وارد نموده است.
اتحادیه آفریقا در این بیانیه، همه طرفهای امضاءکننده برجام را به رعایت تعهدات این سند مهم بین المللی و همچنین نجات آن فراخوانده و از تمامی کشورها و جامعی که در حمایت از برجام اعلام موضع نموده اند تقدیرکرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه که عمیقاً به چندجانبهگرایی متعهد است و به حقوق بین الملل احترام می گذارد؛ در همکاری با اعضای جامعه بین المللی، از هیچ تلاشی برای حمایت از برجام دریغ نخواهد کرد.
«محمد فیصل» سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در نشست هفتگی خود در اسلام آباد گفت: پاکستان امیدوار بود زمانی که آژانس بین المللی انرژی هسته ای بارها پایبندی ایران به توافق هسته ای با قدرت های جهانی را تایید کرده، این توافقنامه از سوی طرفین ادامه یابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: با وجود خروج آمریکا از برجام، طرفین این تفاهم بین المللی هنوز هم تعهدات مربوط به خود جهت عملی کردن آن را اعلام کرده اند.
وی افزود: پاکستان معتقد است که معاهدات و موافقت نامه های بین المللی که از طریق مذاکرات پرزحمت به دست آمده، مقدس هستند و عقب نشینی و یا لغو خودسرانه این توافقنامه ها از ارزش مذاکره و دیپلماسی در راستای روابط بین المللی و حل مسالمت آمیز اختلافات می کاهد.
بوئينگ: خروج آمريکا از برجام بر توليد هواپيماي 737 تاثير نمي گذارد
پايگاه اينترنتي نشريه هيل در مطلبي نوشت: دنيس مويلنبرگ، مدير اجرايي شرکت بوئينگ، اعلام کرد: برنامه دولت ترامپ براي کنار گذاشتن توافق هسته اي ايران هيچ لطمه اي به توليد هواپيماي جت مسافربري737 نخواهد زد. گوردون جاندرو، معاون اين شرکت، هم گفت: «ما درباره گام هاي بعدي با دولت آمريکا مشورت و در اين روند کماکان از راهنمايي هاي دولت آمريکا پيروي خواهيم کرد.» اين درحالي است که استيو منوچين، وزير خزانه داري آمريکا، روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: «مجوزهاي کنوني (بوئينگ و ايرباس) باطل خواهد شد.»
ابراز نگراني رئيس جمهور آفريقاي جنوبي از بدعهدي آمريکا
به گزارش خبرگزاري شين هوا از کيپ تاون، سيريل رامافوزا رئيس جمهور آفريقاي جنوبي روز چهارشنبه نگراني عميق خود را از تصميم آمريکا براي خروج از برنامه هسته اي ايران بيان کرد.
رامافوزا گفت «اساس سياست خارجي آفريقاي جنوبي بر حمايت از سياست چند جانبه و حل صلح آميز درگيري ها مبتني است.»
رئيس جمهور آفريقاي جنوبي گفت برجام دستاوردي قابل توجه در اين زمينه است که فضاي اعتماد را بوجود آورد تا ايران بتواند به توسعه توانايي هاي هسته اي خود با مقاصد غيرنظامي ادامه دهد. علاوه بر اين، شوراي امنيت سازمان ملل متحد در قطعنامه 2231 به اجماع توافقنامه وين را تصويب کرد. اين اقدام چارچوب حقوقي الزام آوري را براي حل اختلاف درباره برنامه هسته اي ايران بوجود آورد. اين موضوع مهم است که پيشرفت هايي که طي چندين سال مذاکره صورت گرفت از بين نرود.
کارتر: تصميم ترامپ اشتباه جدي است
جيمي کارتر، رئيس جمهور پيشين آمريکا چهارشنبه در مصاحبه با سي ان ان گفت تصميم دونالد ترامپ براي خروج از توافق هسته اي ايران «اشتباهي جدي» است.
کارتر در گفتگو با سانجي گوپتا، Sanjay Gupta خبرنگار پزشکي سي ان ان گفت: «شايد اين بدترين اشتباهي باشد که ترامپ تاکنون مرتکب شده است.»
انتقاد مقامات افغانستان از بدعهدي ترامپ
مقامات دولت افغانستان از بدعهدي ترامپ مبني بر خروج از توافقنامه بين المللي برجام انتقاد کردند.
« محمد کريم خليلي » رئيس شوراي عالي صلح افغانستان ، خروج آمريکا از برجام را « تاسف بار» خواند و گفت: اين حرکت، رئيس جمهور آمريکا به سود منطقه نيست. وي افزود: ما متأسف هستيم که چنين وضعيتي پيش آمد زيرا صلح و ثبات در منطقه به نفع ماست اما اميداوريم اين وضعيت به زيان روند صلح افغانستان نباشد.
وزارت خارجه افغانستان نيز از تصميم رئيس جمهوري آمريکا براي خروج از برجام ابراز نگراني کرد. « احمد شکيب مستغني » سخنگوي وزارت خارجه افغانستان امروز اعلام کرد: خروج آمريکا از «برجام» نبايد اثر منفي بر روابط کابل - تهران و مسائل جاري افغانستان بگذارد.
کوبا خروج آمريکا را از توافق هسته اي ايران محکوم کرد
به گزارش شينهوا ؛ وزير امور خارجه کوبا ضمن محکوم کردن تصميم دولت آمريکا مبني بر خروج اين کشور از برنامه اقدام جامع مشترک يا توافق هسته اي با ايران، اعمال دوباره تحريم ها عليه اين کشور را شديدا محکوم کرد.
وي با صدور بيانيه اي پايبند نبودن به تعهدات بين المللي را ناقض قوانين همزيستي بين کشورها خواند و پيش بيني کرد اينگونه تحولات مي تواند پيامدهاي جدي عليه ثبات و امنيت در خاورميانه (غرب آسيا) داشته باشد.
دولت کوبا ضمن مخالفت با اقدامات يکجانبه آمريکا و اعمال تحريم هاي اقتصادي عليه هر کشوري خاطر نشان کرد، هاوانا حق مشروع هر کشوري براي توسعه انرژي هسته اي در راستاي اهداف صلح آميز را محترم مي شمارد.
مقامات کوبا همچنين خواستار اجراي مسئوليت ها و وظايف شوراي امنيت سازمان ملل متحد جهت حفظ ثبات و امنيت بين المللي شدند و بر اجراي قطعنامه 2231 موضوع هسته اي ايران که پيشتر به اتفاق آرا در شوراي امنيت تصويب شده بود تاکيد کردند.
به رغم مخالفت ديگر امضا کنندگان برجام و همچنين اعضاي دموکرات کنگره آمريکا، ترامپ رئيس جمهور آمريکا از خروج اين کشور از توافق هسته اي ايران خبر داد. اين توافق بسيار مهم در سال 2015 مورد توافق شش قدرت جهان قرار گرفت.
کوبا و ايران مناسبات ديپلماتيک خود را در 1975 آغاز و در سال 1979 پس از پيروزي انقلاب اسلامي تقويت کردند. تهران و هاوانا در حوزه هاي مختلف کشاورزي، آموزش، مهندسي، فن آوري محيط زيست و ديگر موارد همکاري مي کنند.