به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در جمع صنعتگران مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز گفت: تقویت و توسعه صادرات واحدهای صنعتی از برنامههای مهم این سازمان است و امسال در قالب بودجه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع پیش بینی شده است.
صادق نجفی افزود: این اعتبارات که از محل سرفصل درآمدهای عمومی دولت و افزایش تعرفهها به منظور ارتقای صادرات واحدهای صنعتی در نظر گرفته شده صرف توانمندسازی صادراتی صنایع خواهد شد.
وی گفت: از محل این اعتبارات بخشی از هزینههای مربوط به ثبت نشان تجاری، عوارض صادراتی کشورهای مقصد، کمک به برقراری خطوط ریلی هوایی و دریایی، تبلیغات و بازاریابی در کشورهای هدف، توسعه خوشههای کسب و کار و شبکه سازی، کمک هزینه سود تسهیلات بانکی برای صادرکنندگان و نیزاعزام به نمایشگاههای خارجی پرداخت خواهد شد.
نجفی، فراهم کردن بستر و شرایط برای ارتقای صادرات واحدهای صنعتی را از برنامههای اصلی دولت اعلام کرد و گفت: آیین نامههای اختصاص این اعتبارات به زودی تدوین و اجرایی خواهد شد.
وی تصریح کرد: از دیگر اولویتهای امسال اجرای طرح کلینیک صنعت با هدف عارضهیابی و رفع مشکلات واحدهای صنعتی است و این طرح با رویکردی جدید اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، وجود تعامل و همدلی بین فعالان صنعتی و دستگاههای حاکمیتی را در پیشرفت اهداف بخش صنعت ضروری دانست و گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور باید به گونهای عمل کنیم که تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد.
نجفی با اشاره به ظرفیتهای شهرک صنعتی بزرگ شیراز به عنوان یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور، بر اهتمام ویژه به منظور رفع مشکلات این شهرک صنعتی تاکید کرد و ادامه داد: موضوع تامین پایدار آب در این شهرک صنعتی در اولویت قراردارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از بازنگری و اصلاح قوانین مربوط به شهرکهای صنعتی در راستای ارتقای توان تولید و صادرات و تسهیل در امور متقاضیان، خبر داد.
صادق نجفی امروز در همایش تخصصی مدیران حقوقی شرکت شهرکهای صنعتی سراسر کشور با تاکید بر اینکه باید مشکل فضای کسب و کار برای کارآفرینان کشور حل شود، اظهار داشت: حقیقت این است که ما خودمان با وضع آییننامه و قوانین دست و پاگیر گرههای بسیاری در کار کارآفرینان ایجاد کردهایم.
وی با بیان اینکه فضای کسب و کار برای کارآفرینان آنقدر سخت شده و هزینههای آنها بالا رفته که هیچ کارآفرینی حاضر نیست برای سرمایهگذاری قدم جلو بگذارد، عنوان کرد: باید طوری برنامهریزی شود که یک کارآفرین از طریق سیستم پرتال سازمان صنایع کوچک و وزارت صنعت کارهایش به راحتی انجام شود و نیاز نباشد که برای اخذ مجوز و امور دیگر با صرف هزینههای بسیار مدام به تهران سفر کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه راکد ماندن اراضی شهرکهای صنعتی یا به این دلیل بوده که ما در واگذاری زمینها مشکل داشتیم و یا اینکه اهلیت متقاضی را مورد نظر قرار ندادهایم، افزود: اگر از همان ابتدا شرایط واگذاری زمین را روان و آسان گرفته بودیم و در کنار آن اهلیت فرد متقاضی را به خوبی بررسی میکردیم الان به این مشکلات برمیخوردیم.
وی با بیان اینکه شرکت شهرکهای صنعتی متولی ۹۲ درصد از صنایع کشور است و جای سوال است که چرا هنوز آنطور که باید در زمینه اشتغال جوانان کارساز نبوده است، خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات ما به دلیل سفارشی بودن مدیران است.
نجفی با بیان اینکه آنقدر برای واگذاری زمین به متقاضیان و سرمایهگذاران سخت گرفتهایم که ۶۰ درصد از صنایع در بیرون از شهرکهای صنعتی واقع شده و این موضوع سبب ایجاد مخاطره برای محیط زیست شده است، گفت: سال ۹۵ واحدهای صنعتی ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جریمه محیط زیستی پرداخت کرده اند و در سال ۹۶ این رقم به ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم روانسازی و تسهیل امور سرمایه گذاران، بیان کرد: چرا باید انقدر شرایط واگذاری زمین را سخت بگیریم که کسی تمایل به حضور در شهرکهای صنعتی نداشته باشد و در مقابل بروند با تغییر کاربری زمین کشاورزی را به صنعتی تبدیل کنند و مشکلات عدیده برای محیط زیست ایجاد کنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه از ۸۰۰ ناحیه صنعتی کشور الان ۴۰۰ ناحیه فعال است، افزود: باید برای رفع موانع سرمایهگذاری در شهرکهای صنعتی برنامهریزی، گلوگاههای فساد خشکیده و مقررات روان وضع شود.
وی بیان کرد: اگر از رستههایی مانند پوشاک، کیف، چرم، پتروشیمی، فرش و ... حمایت شود در کشور به خودکفایی خواهیم رسید، زیرا قابل قبول نیست که سرانه صادرات پوشاک ترکیه ۱۴۰ دلار و سرانه صادرات پوشاک چین ۸۰ دلار باشد، اما ما از این پتانسیل در کشورمان استفاده نکنیم.
نجفی با بیان اینکه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار بازار پوشاک کشور است که اگر ما بتوانیم سالانه ۳ میلیارد دلار صادرات پوشاک داشته باشیم ۲۸۰ هزار نفری که در این رسته مشغول به فعالیت هستند به یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر خواهند رسید، گفت: باید در حوزه پوشاک برندسازی شود.
احد فتوحی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان فارس، نیز در این همایش با بیان اینکه در استان فارس ۶۱ شهرک و ناحیه صنعتی ایجاد شده است، اظهار داشت: بیش از ۷ هزار هکتار اراضی در اختیار این شرکت است که تاکنون پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از آن عملیاتی شده است.