نیکنام حسین پور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما در خصوص آثار ورزشی ارائه شده در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: ۳۲۰ ناشر در سال ۹۶، هزار جلد کتاب در حوزه ورزش منتشر کرده اند که از این تعداد، ۶۰۰ کتاب به صورت تالیفی و ۴۰۰ عنوان کتاب هم در بخش ترجمه بوده است.
وی افزود: نشر در حوزه تربیت بدنی و ورزش باید بیشتر به سمت تخصصیتر شدن پیش برود. اینکه کتابهای ورزشی توسط ۳۲۰ ناشر چاپ شده است، یک آسیب در این بخش است. نشان میدهد در این حوزه باید ناشران تخصصی تربیت بدنی کنیم.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: وزارت ورزش و جوانان باید در مسئله تخصصی شدن ناشران ورود و همکاری کند و ناشران ما در حوزه تخصصی سرمایه گذاری کنند تا مردم هم برای خرید کتابهای ورزشی در نمایشگاه دسترسی داشته باشد به یک یا چند ناشر مشخص مراجعه کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حوزه ترجمه ادبیات، رمانها و ادبیات داستانی ورزشی کارهای خوبی صورت گرفته است. در بخش زندگینامه ورزشکاران خارج از کشور هم کتابهایی به چاپ رسیده که نیاز است برای ورزشکاران و قهرمانان داخلی هم این بخش تدوین شود تا قهرمان سازی و الگوسازی شود.
حسین پور گفت: نیاز جامعه و نسل امروز آشنایی با قهرمانان است. در بخش زندگینامه نویسی ورزشکاران ایران گامهایی برداشته شده، اما کافی نیست. نهادهایی که در این زمینه کار میکنند، باید کمک کنند تا ناشران هم کار خود را انجام دهند.
وی با اشاره به استقبال خوب از نمایشگاه کتاب تهران افزود: در روزهای گذشته شاهد حضور ورزشکاران و مردم در غرفههای ورزشی بودیم و امیدواریم در سالهای آینده این حضور بیشتر شود.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در خصوص پراکندگی غرفههای ورزشی در سالنهای مختلف نمایشگاه کتاب امسال گفت: علاقمندان میتوانند با مراجعه به مرکز اطلاع رسانی نمایشگاه، کتاب ورزشی موردنظر خود را پیدا کنند. اگر فردی نیاز به بازدید همه کتابهای ورزشی دارد، میتواند با مراجعه به سالن کارنامه نشر ایران در ورودی شبستان نمایشگاه واقع در خانه کتاب به صورت مجزا همه کتابهای ورزشی را ببیند و از بخش اطلاع رسانی هم میتواند غرفه مرجع را بیابد.