به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، امیر شجاعان در آیین آغاز اجرای طرح احراز هویت برخط در سه استان سمنان، قم و خوزستان، ضمن تشریح روند اجرای این طرح اظهار کرد: پروژه احراز هویت برخط و حذف کپی اسناد هویتی از چرخه اداری کشور از حدود سه سال پیش با پیشنهاد وزارت کشور و تصویب در کمیسیون دولت الکترونیک با محوریت وزارت کشور آغاز شد.
وی افزود: سه استان خوزستان، قم و سمنان به عنوان پایلوت معرفی شدند و با هماهنگیهای متعدد و جلسات بسیار زیاد کارشناسی و اجرایی، مقدمات شروع به کار این طرح کلید خورد. شجاعان ادامه داد: تنها در تهران بیش از 60 جلسه کارشناسی برای عملیاتی شدن این طرح برگزار کردیم.
حذف کپی اسناد هویتی گام بلندی در توسعه دولت الکترونیک است
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور گفت: با اجرای این طرح، کپی مدارک هویتی در تمامی دستگاههای دولتی حذف می شود و برای سایر سازمان ها نیز این امکان فراهم شده تا این طرح را اجرایی کنند.
شجاعان ضمن قدردانی از استانداران و کارشناسان سه استان و دستگاههای اجرایی ذیربط گفت: سازمان ثبت احوال نقش اساسی در اجرای این طرح داشت و شرایطی را فراهم کرد که بتوانیم در بیش از 200 نقطه سرویس برخط ارائه کنیم. همچنین نهاد ریاست جمهوری، سازمان امور استخدامی کشور، وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات، وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی در اجرای این طرح همکاری کردند.
وی افزود: با همکاری بانک مرکزی، در آینده نزدیک، بخشنامه حذف کپی شناسنامه و کارت ملی به بانکها نیز ابلاغ خواهد شد.
شجاعان با بیان اینکه طرح احراز هویت برخط می تواند کمک بسیاری به قوه قضاییه کند، گفت: با تسهیلاتی که فراهم شده همه قضات به سیستم احراز هویت برخط دسترسی داشته و استعلام از طریق دریافت کد رهگیری این سیستم امکان پذیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مزایای این طرح کمک به حفظ محیط زیست است، افزود: در نظام اداری کشور، روزانه بیش از 5میلیون نفر مراجعه کننده داریم و متاسفانه به دلیل چرخه اداری و آیین نامه های غلط در اکثر موارد کپی شناسنامه و کارت ملی افراد دریافت میشود. سالیانه در حدود ده ها میلیون برگ کپی صادر می شود که با اجرای این طرح در مصرف کاغذ صرفه جویی بسیاری خواهد شد. همچنین بایگانی این مدارک کاغذی نیز به فضای زیاد و شرایط خاصی نیاز داشت؛ اما در نتیجه اجرای این طرح، همه این موارد بلا موضوع خواهد شد.
شجاعان از دیگر مزایای مهم این طرح را جلوگیری از سوء استفاده و جعل اسناد هویتی دانست و گفت: با اجرای این طرح، اسناد هویتی جعلی، فاقد هرگونه کارآئی خواهد بود و اصولاً انگیزه جعل این اسناد، تا حد زیادی منتفی خواهد شد. همچنین افرادی که چندین بار سند هویتی دریافت کرده اند، نیز نخواهند توانست از اسناد هویتی پیشین خود استفاده کنند و تنها سند اصلی موجود در سامانه برای فرد، قابل ارائه خواهد بود.
وی همچنین ادامه داد: با اجرای این طرح روند ارائه خدمات به مردم تسهیل خواهد شد و نیاز به رفت و آمدهای مکرر نخواهد بود. همچنین گام بسیاری مهمی در توسعه دولت الکترونیک برداشته خواهد شد و استعلام کاغذی در تمامی فرایندهای اسناد هویتی برداشته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بقیه استانهای کشور نیز برای عملیاتی کردن این طرح آمادگی دارند، گفت: ان شاءالله با دستور وزیر محترم کشور این طرح تا عید سعید فطر در سراسر کشور اجرایی می شود.
وی گفت: این طرح ظرفیت دارد به سایر مدارک هویتی مانند گذرنامه، کارت های پایان خدمت و گواهینامه، اصناف و ایثارگران و نظائر آن، تعمیم یابد و با انجام این کار گام بزرگی در راستای تحقق دولت الکترونیک برداشته شده و بخشی از مشکلات مردم در مراجعه به ادارات مختلف برطرف خواهد شد.