به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، حمید درخشان نیا در آیین افتتاح طرح احراز اصالت هویت برخط اظهار کرد: این طرح به صورت آزمایشی در سه استان آغاز شد که با رفع اشکالات احتمالی به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
وی افزود: با آغاز اجرای این طرح به دستور وزیر کشور گام بزرگی در اجرا و تحقق دولت الکترونیک برداشته میشود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه پایگاه اطلاعات جمعیتی، بزرگترین پایگاه اطلاعاتی کشور است، تاکید کرد: اطلاعات هویتی مربوط به 130 میلیون ایرانی اعم از زنده و فوت شده از سال 1297 تا امسال ( به مدت صد سال) نگهداری می شود.
وی ادامه داد: در 200 هزار نقطه کشور بیش از 120 اداره، وزارتخانه و نهاد عمومی به صورت برخط به این پایگاه متصل هستند و به استعلامات آنها پاسخ داده می شود.
درخشان نیا خاطرنشان کرد: در این سیستم ظرفیت پاسخگویی به شش هزار استعلام در ثانیه وجود دارد که اکنون نصف این میزان استفاده می شود.
وی با یادآوری اینکه اجرای پروژه بزرگ کارت هوشمند ملی به دستور وزیر کشور از سال 94 سرعت بیشتری گرفت، افزود : تاکنون بیش از 40 میلیون کارت هوشمند صادر کردهایم که با حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور امسال، پایان این پروژه را اعلام خواهیم کرد.
درخشان نیا با بیان اینکه پایگاه اطلاعات جمعیتی، در سراسر کشور امکان ارائه خدمات الکترونیک و شناسنامه الکترونیک را دارد، گفت: بحث جعل با ویژگی های کارت ملی هوشمند منتفی است. همچنین همه امور و استعلام ها نیز بر خط انجام می شود که از هرگونه امکان جعل جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: با دفاتر ثبت اسناد و املاک کشور نیز هماهنگی های لازم انجام شده است تا با ارائه کارت هوشمند و تطبیق اثر انگشت، هویت افراد احراز شده و به راحتی معاملات انجام شود.
درخشان نیا با اشاره به دستور وزیر کشور درخصوص تجمیع اطلاعات سایر کارتهای الکترونیک در کارت ملی هوشمند، متذکر شد: مقدمات این کار انجام شده و از جمله، اطلاعات سببی و نسبی در پایگاه اطلاعات جمعیتی در حال تکمیل است.
وی با بیان اینکه پیش از این ثبت وقایع چهارگانه (تولد، ازدواج، طلاق و فوت) از وظایف اصلی سازمان ثبت احوال بود، تاکید کرد: ثبت مهاجرت وظیفه جدید این سازمان خواهد بود.
رئیس سازمان ثبت احوال افزود: براساس دستور رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی اجرایی فناوری اطلاعات، طرح الزام ارائه الکترونیکی به اشخاص حقیقی با احراز هویت و تعیین نشانی محل اقامت یگانه برای افراد به سازمان ثبت احوال کشور ابلاغ شده است که بر اساس آن، مردم در پایگاه اطلاعات جمعیتی به عنوان تنها پایگاه رسمی کشور، شرح نشانی و کدپستی خود را اعلام می کنند. بعلاوه؛ تمامی دستگاه ها و ادارات نشانی افراد را از این پایگاه استعلام می کنند و در صورت مغایرت اطلاعات، دولت الکترونیک امکان ارائه خدمات را نخواهد داشت. بنابراین در صورت اجرای این طرح؛ همه ایرانیان تغییر نشانی خود را حداکثر، ظرف مدت بیست روز در سیستم برخط پایگاه اطلاعات جمعیتی اعلام می کنند.
وی در پایان از حمایتها و مطالبه جدی و مستمر وزیر کشور در بحث تجمیع اطلاعات جمعیتی کشور و حذف کپی اسناد هویتی قدردانی کرد.