معاون رئیس جمهور در امور مجلس گفت: رویکرد لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، تقویت نهادهای داخلی است.
حسینعلی امیری در نشست علنی امروز مجلس در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: طی دو سال گذشته ایراداتی در قانون مشاهده شد که برای اصلاح و تقویت آن گام برداشتیم
وی با اشاره به اینکه در این اصلاح به ضرورت مشخص شدن دایره جرایم تروریستی اشاره شده است، اظهار کرد: همچنین به لزوم تفکیک سازمان های تروریستی از جنبش های آزادی بخش و تعیین مصادیق افراد و گروههای تروریستی بین المللی اشاره شده است.
امیری افزود: موضوع تفکیک سازمان های آزادی بخش و تروریستی از جمله موضوعات اصلاح شده مورد مناقشه است و این در حالی است که مابقی موارد اصلاح شده جزئی است.
وی با اشاره به اینکه در اصلاح لایحه رویکرد ما تقویت نهادهای داخلی است، ادامه داد: به عنوان مثال تشخیص مصادیق سازمان های تروریستی و جنبشهای آزادی بخش برعهده شورای عالی امنیت ملی گذاشته شده است.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس خاطرنشان کرد: برای تبیین لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم نظر قوه قضائیه دریافت شده و با حضور کارشناسان آنها جلسات مستمر و مفصلی برگزار شده است.
وزیر ارشاد در مجلس: مبنای اختصاص یارانه مطبوعات؛ رقابت بخش خصوصی با دولتی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنای اختصاص یارانه مطبوعات را امکان رقابت مطبوعات بخش خصوصی با دولتی خواند و گفت: بر همین اساس دستور العمل تخصیص یارانه مطبوعات تغییر کرد.
در ادامه نشست علنی مجلس شورای اسلامی عباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور پاسخ به سوال نصرالله پژمان فر نماینده مردم مشهد و کلات در خصوص اینکه با چه مجوزی بر خلاف مصوبه هیئت وزیران اقدام به تفکیک روزنامه ها و مطبوعات به دو دسته دولتی- عمومی و خصوصی کرده است در صحن علنی مجلس حاضر شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال تصریح کرد: آئین نامه هیئت وزیران دستورالعمل مربوط به تخصیص یارانه ها را منوط به ارجاع به هیئت دولت نکرده و در دوره های مختلف توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام می شد.
وی با اشاره به افزایش سه برابری نشریات و مطبوعات تصریح کرد: این در حالی است که یارانه مطبوعات حتی به دو برابر هم افزایش نیافته لذا ایجاد تغییراتی در دستور العمل لازم بود.
وزیر ارشاد افزود: با توجه به اینکه نشریاتی که دولتی یا عمومی هستند، منابع بالاسری قابل توجهی دارند و می توانند روی پای خود بایستند قرار شد مشمول یارانه نشوند .
صالحی تصریح کرد: همچنین براساس سیاست های کلی نظام در برنامه توسعه پنجم وششم و سیاست های کلی اصل 44 در حمایت از بخش خصوصی و ایجاد فضای رقابت با بخش دولتی باید کاری می کردیم که بخش خصوصی مطبوعات نیز روی پای خود بایستد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش خصوصی درگیر افزایش هزینه های کاغذ، هزینه های بالاسری و همچنین کاهش تیراژ بود لذا توجه به بخش خصوصی در این رقابت ناخواسته مورد نیاز بود.
وی افزود: نگاه وزارت ارشاد بر این بود که بر اساس واقعیت های بخش خصوصی عمل کنیم و در این فضا مطبوعات خصولتی شکل نگیرد لذا ما باید به اساسنامه نشریات مراجعه کنیم تا مشخص شود این مطبوعات خصوصی هستند یا نه .
صالحی همچنین در خصوص اختصاص یارانه غیر مستقیم به روزنامه های دولتی مثل روزنامه ایران گفت: این کمک ها به روزنامه های ایران از محل بودجه هایی غیر از یارانه مستقیم و به منظور حمایت از نظام جمهوری اسلامی بوده است.
نگاه ما به مطبوعات تقویت بخش خصوصی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه و رویکرد ما در حوزه یارانه ها و مجوزها به مطبوعات، نگاه تقویتی به بخش خصوصی در حیطه فرهنگ بوده است.
عباس صالحی در ادامه جلسه علنی امروز در پاسخ به سوال پژمانفر نماینده مشهد درباره موضوع نحوه پرداخت یارانه مطبوعات و بیمه خبرنگاران افزود: وقتی منابع یارانه ای به کمتر از 2 برابر و تعداد مجوزها به 3 برابر می رسد و از سوی دیگر مطابق روح قانون به ما تکلیف شده است که از برخی حوزه ها مثل نشریات کودکان، نشریات محلی و نشریات دینی، ارزشی و دفاع مقدس تا 3 برابر حمایت و به آنها یارانه داده شود ما در مقابل دو تصمیم قرار داشتیم .
وی ادامه داد: یکی از این تصمیمات این بود که نشریات بخش خصوصی روز به روز نحیف تر و غیر قابل اتکاتر شوند یا اینکه بتوانیم با همین مبنای قانونی به تصمیم جدیدی برسیم.
صالحی گفت: قوانین حاکم بر همه آیین نامه ها از جمله برنامه های پنجم و ششم توسعه و سیاست های اصل 44 قانون اساسی تاکید دارند که در رقابت بین بخش خصوصی و دولتی نباید بخش خصوصی زمین گیر شود.
وی افزود: از طرف دیگر در متن قانون آمده است تمام نشریاتی که مجوز نشر دریافت می کنند پس از یک دوره شش ماهه می توانند در فهرست حمایت قرار گیرند و به این صورت باید گفت روح قانون، مسیر تفویض را تعریف می کند نه اینکه متن به متن مشخص کند که چگونه باید این منابع اختصاص یابد.
صالحی گفت: ما با تقلیل منابع نیازمند تصمیم روشنی هستیم و این موضوع که دوستان در مورد آن سوال می کنند مربوط به دوره من نیست بلکه من امروز آنچه را که در دو تا سه سال قبل رخ داده توضیح می دهم.
وی افزود: ما از لحاظ کلیت در دفاع از این دستورالعمل می توانیم این دستورالعمل را داشته باشیم علاوه بر اینکه در این دوره نگاه دیگری هم وجود داشت که در دولت یازدهم همکاران ما در وزارت فرهنگ و معاونت مطبوعاتی از طرق دیگر به کمک مطبوعات بیایند و برخی امتیازات مانند حوزه مطبوعات محلی و استانی و همچنین بیمه خبرنگاران را به عنوان یارانه زیرساختی و غیر مستقیم تخصیص دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درخصوص آگهی های دولتی اظهار داشت: آگهی های دولتی هیچ ربطی به یارانه ندارد و سازمان ها آن را از بودجه های مستقل خود پرداخت می کنند و با توجه به این موضوع نمی توانیم برای آنها محدودیت ایجاد کنیم.
صالحی افزود: این که وزارتخانه های دولتی حق نداشته باشند تمام آگهی های خود را به روزنامه دولتی بدهند و برای وزارتخانه ها تعریف شد که همه آگهی ها در سبد روزنامه های دولتی قرار نگیرد یکی از تلاش های وزارت فرهنگ و ارشاد در دولت یازدهم بوده است.
وی گفت: با همین نگاه و رویکرد هم در حوزه مجوزها و هم در حوزه یارانه ها با نگاه تقویت بخش خصوصی در حیطه فرهنگ عمل کرده ایم.
قانع شدن مشروط نماینده مشهد از پاسخهای وزیر ارشاد
نماینده سوال کننده از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مشروط از پاسخ های عباس صالحی قانع شد.
در ادامه نشست علنی صبح امروز خانه ملت سوال نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات از عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چه مجوزی بر خلاف مصوبه هیئت وزیران اقدام به تفکیک روزنامه ها و مطبوعات درقالب دو دسته دولتی- عمومی و خصوصی کرده است ، بررسی شد.
پس از توضیحات عباس صالحی ، نماینده سوال کننده با شرط اینکه وزیر ارشاد پیگیری های لازم را در جهت توقف دستورالعمل این وزارتخانه در زمینه تخصیص یارانه مطبوعات بر اساس آیین نامه دولت انجام دهد، از سوال خود منصرف و با تعهد اخلاقی وزیر به پیگیری این موضوع قانع شد.
اعلام وصول چند طرح و سوال ملی
هیئت رئیسه مجلس چند طرح و سوال ملی را اعلام وصول کرد.
در جلسه علنی امروز مجلس، طرح الحاق یک تبصره به ماده 104 قانون آئین نامه مجلس، طرح تمدید قانون مجازات اسلامی ، طرح تمدید آئین دادرسی کشوری وجرایم نیروهای مسلح و دادرسی الکترونیکی و همچنین طرح دائمی شدن استخدام ناجا اعلام وصول شد.
همچنین سوال ملی کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد وکلات از وزیر امور خارجه در خصوص ماهیت باند نیویورک نیز اعلام وصول شد.
فرید الدین موسوی نیز از سوال از وزیر کشور انصراف داد.