پخش زنده
امروز: -
رئيس سازمان صداوسيما در نشست همانديشي با هنرمندان برگزيده پويانمايي كشور بر حمايت جدي رسانه ملي از هنر- صنعت پويانمايي كشور تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان ، دكتر علي عسكري در اين نشست با بيان اينكه پويانمايي از گونههاي مهم، جذاب و اثرگذار برنامهسازي است گفت: رسانه ملي يكي از اركان گسترش پويانمايي در ابعاد ملي در ايران است بنابراين جشنواره ملي پويانمايي را براي تكريم فعالان اين عرصه در كشور بهصورت ساليانه برگزار ميكنيم.
پخش ۹ هزار ساعت پویانمایی در کشور
رئيس رسانه ملي سبقه فرهنگي استان همدان و توانمنديهاي هنرمندان اين استان در توليد پويانمايي را علت اصلي برگزاري نخستين جشنواره ملي پويانمايي در شهر همدان دانست و با اشاره به حجم بالاي پخش پويانماييها از آنتن تلويزيون گفت: در كشور ما حدود ۹ هزار ساعت پويانمايي از آنتن شبكههاي تلويزيوني رسانه ملي پخش ميشود كه حجم قابلتوجهي است و توليد پويانمايي بر اساس اين نياز ميتواند كشور را به قطب توليد انيميشن در دنيا تبديل كند.
وي به اهميت برگزاري جشنواره پويانمايي در كشور اشاره و ابراز اميدواري كرد جرياني كه برگزاري اين جشنواره در توليد انيميشن ايجاد ميكند تداوم يابد.
دكتر علي عسكري با اشاره به هنرمندان حاضر در اين همانديشي گفت: توانايي كشور در اين زمينه با وجود هنرمنداني چون شما كه از ميدانداران و پيش قراولان توليد انيميشن هستيد ميتواند با بهرهمندي از توانمندي جوانان تحصيلكرده و علاقهمند به اين هنر صنعت شكوفا شود.
وي با اشاره به كاستيهاي كشور در زمينه توليد پويانمايي در گذشته گفت: خوشبختانه اكنون با تحولاتي كه در زمينه توليد پويانمايي شده و تلاشهاي مركز پويانمايي صبا و ديگر توليدكنندگان اين كاستيها در حال جبران است و اميدوارم با كمك همه هنرمندان و توليدكنندگان پويانمايي كشور بتوانيم به يكي از قطبهاي مهم و اثرگذار در توليد انيميشن در دنيا تبديل شده و يكي از صادركنندگان بزرگ پويانمايي در باشيم.
رئيس رسانه ملي همچنين در پاسخ به برخي درخواستها مهمانان اين نشست از حمايت رسانه ملي از سازندگان پويانمايي خبر داد و گفت: با وجود همه محدوديت و فشارها، كشور در تمام زمينهها رشد كرده و اين رشد در توليدات پويانمايي مشهود است.
افزایش سالانه ۲۵ درصد تولید پویانمایی در کشور
وي همچنين اعلام كرد سرمايهگذاري در بخش توليد پويانمايي هر سال حدود ۲۵درصد رشد خواهد داشت.
رئيس رسانه ملي در خصوص حق مالكيت معنوي آثار پويانمايي و حضور توليدكنندگان در بازارهاي جهاني فيلم گفت: با توجه به اهميت صادرات خارجي پويانماييهاي توليد شده در كشور روندي براي دخالت سازندگان در اين مبادلات فراهم خواهد شد، ضمن اينكه سازمان ميتواند با استفاده از ظرفيت استوديوهاي معاونت برونمرزي اين آثار را به هشت زبان دنيا دوبله و براي عرضه آنها در بازار جهاني كمك كند.
وي همچنين از مساعدت سازمان براي معرفي توليدات جانبي پويانماييهاي توليد شده نظير عروسكها و نمادهايي كه بر اقلام فرهنگي و نوشتافزار درج ميشوند خبر داد.
دكتر علي عسكري با اشاره به ظرفيت فضاي مجازي و شبكههاي تعاملي از آمادگي سازمان براي ايجاد زمينه عرضه اين محصولات در اين شبكهها سخن گفت.
رئيس رسانه ملي با تأكيد بر اهميت برندسازي به انيميشنسازان قول داد صداوسيما به آنها براي تبليغ برندهايشان كمك ميكند.
چهرهسازي از شخصيتهاي انيميشني موضوع ديگري بود كه دكتر علي عسكري از آن سخن گفت و افزود چهرههاي محبوب پويانمايي ميتوانند پيام را به مخاطبانشان كه بيشتر كودك هستند بهتر منتقل كنند.
رئيس رسانه ملي همچنين از اهميت موضوع فيلمنامه نويسي و تأثير آن در توليد آثار نمايشي از جمله پويانمايي سخن گفت: پويانمايي صنعت پاكي است و ميتواند بهترين زمينه را در انتقال مفاهيم فراهم كند و بهويژه سبك زندگي اسلامي- ايراني را براي كودكان اين سرزمين از همان دوران كودكي بهصورت تأثيرگذار معرفي كند.
وي افزود: روح يك اثر با كلمات احيا ميشود و بقا و ماندگاري اثر به آن بستگي دارد.
دكتر علي عسكري با اشاره به گنجينههاي ارزشمند مردم ايران در قرآن، روايات، كلام بزرگان، شعرا و... گفت: مهندسي پيام كار اصلي برنامهسازان است كه ميتوانند با بهرهمندي از اين گنجينههاي ارزشمند براي توليد محتوا تلاش كنند.
ضرورت استفاده از ایده های خلاقانه در پویانمایی
وي از برگزيدگان توليد پويانمايي خواست با بهرهمندي از ظرفيتهاي كشور ايدههاي خلاقانهاي ارائه دهند و كشور را در دنياي پرتلاطم فرهنگي براي رسيدن به اهدافش ياري كنند.
در ابتداي اين نشست برخي از هنرمندان عرصه پويانمايي كشور، مسائل و مشكلاتشان را با رئيس رسانه ملي مطرح كردند.
بر اساس اين گزارش، شهاب كسرايي، مدير موسسه فرهنگي پويانمايي «حور» با معرفي فعاليتهاي اين موسسه گفت: در حال حاضر اين موسسه، ۹ هزار ساعت پويانمايي توليد و پخش كرده است كه در اين ميان پويانماييهاي راهنمايي و رانندگي(سيا ساكتي) و يار مهربان از جمله موفقترين مجموعههاي تهيهشده در موسسه فرهنگي پويانمايي حور است.
كسرايي با تأكيد بر اينكه پويانماييهاي توليدي داخلي به مرحله صادرات رسيده است از رئيس رسانه ملي خواست حدود سيما فيلم را براي مركز پويانمايي صبا و پويانمايي استانها در نظر گرفته و زمينه فعاليت بيشتر انيميشنسازان كشور را فراهم كنند.
محمد ميركياني، يكي از نويسندگان فعال در عرصه پويانمايي كشور با تأكيد بر اينكه سرمايهگذاري در حوزه پويانمايي همانند سرمايهگذاري در حوزه نفت است تصريح كرد: برگزاري نخستين جشنواره پويانمايي تلويزيوني در كشور توسط رسانه ملي گامي بلند در مسير فرهنگسازي براي نسلهاي آينده كشور خواهد بود.
در ادامه اصغر صفار، مدير شركت «حوران استوديو» و توليدكننده آثاري نظير «شكرستان» و «تاريخ از اينور» در ۵۲ قسمت، با تأكيد بر اينكه بايد با حمايت مالي از توليدات انبوه و كيفي، زمينه صادرات توليدات پويانمايي به ساير كشورها را فراهم كنيم تصريح كرد: به دليل برخي محدوديتها در حق پخش آثار پويانمايي در كشور، متأسفانه زمينه فعاليت بيشتر به پويانمايي داخلي كه قدرت رقابت با نمونههاي خارجي را دارد، داده نميشود كه پيشنهاد ميشود حق پخش آثار پويانمايي مستقيماً به توليدكنندگان اثر، اهدا شود.
سيد عليرضا گلپايگاني، عضو هيئتعلمي دانشگاه هنر نيز در سخناني به هزينههاي ميلياردي و سرمايهگذاريهاي انبوه براي تربيت نيروهاي توليدكننده پويانمايي در كشور اشاره كرد و گفت: جامعه پويانمايي كشور نيازمند سفارش كار است. متأسفانه به مجموعه صبا با حجم كار بسيار بالا در حوزه پويانمايي، كمتر بها داده ميشود اين در حالي است كه با كيفيت مطلوب آثار، ميتوانيم بازار صادرات را از آن خود كنيم.
ضرورت حمایت ازصنعت- هنر پويانمايي در سال حمايت از كالاي ايرانی
عضو هيئتداوران بخش پويانمايي كوتاه نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني ايران كه خالق و تهيهكننده مجموعه «پهلوانان» نيز هست در ادامه خاطرنشان كرد: در سال حمايت از كالاي ايران، بايد از صنعت- هنر پويانمايي بهعنوان كالاي ايراني حمايت شود و شاهد افزايش سفارشات در اين حوزه باشيم.
بابك نكويي، يكي ديگر از برگزيدگان نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني ايران نيز با بيان اينكه پويانمايي در ايران به بلوغ رسيده است گفت: بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته، سريال «روبي و جوجهها» كه يكي از توليدات فاخر داخلي است با رضايت ۷۴ درصدي مخاطبان در كشور روبهرو شده است و تلاش ميكنيم تا ظرفيت توليدات حوزه خردسالان را افزايش دهيم.
نكويي با تأكيد بر اينكه توليد پويانمايي براي خردسالان با محوريت شخصيتهاي ايراني، نيازمند سرمايهگذاري بيشتري است خاطرنشان كرد: اين امر، حمايت رسانه ملي را ميطلبد و بايد علاوه بر بخشهاي داخلي به تهيهكنندگان نيز اين اجازه داده شود كه در فضاي رقابتي خارجي نيز وارد شوند و فعاليت كنند.
همچنين سعيد توكليان، از داوران نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني نيز بر حمايت مديران رسانه ملي از فعالان حوزه پويانمايي تأكيد كرد و گفت: بايد از نيروهايي كه پرورش داديم و با صبوري و شكيبايي در اين زمينه كار كردند، حمايت ويژه شود.
نیروهای تولید کننده پویانمایی ملی سربازان جنگ نرم اند
ناصر گل محمدي، استاد دانشگاه صداوسيما و از داوران نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني ايران نيز گفت: نيروهاي توليدكننده پويانمايي ملي، سربازان جنگ نرم هستند كه با توليد آثار فاخر خود، جلوي استحاله فرهنگي مخاطبان داخلي را ميگيرند.
او افزود: با حضور بهموقع اين سربازان جنگ نرم، شاهد آسيبهاي اجتماعي كمتري در كشور خواهيم بود.
اسماعيل شرعي، عضو هيئت انتخاب آثار نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني ايران هم در سخناني، خواستار تشكيل دوره تهيهكنندگي پويانمايي در دانشگاه صداوسيما شد.
مهدي كريمي صارمي، از داوران نخستين جشنواره ملي پويانمايي تلويزيوني ايران نيز با بيان اينكه اتفاقات بزرگي در پويانمايي ايران افتاده است گفت: آثار داوري شده، قابل رقابت با آثار جهاني هستند.
او افزود: پويانماييهاي بومي، قابليت عرضه به كشورهاي اروپايي را دارد و اميدواريم كه اين اتفاق بهزودي رخ دهد.
ليواني، رئيس مركز صبا نيز با بيان اينكه پس از سالها سرمايهگذاري صداوسيما در عرصه پويانمايي، محصول آماده برداشت است گفت: در آثار جديد، روي مهندسي پيام و جذابيت كار شده است و نيازمند حمايت مديران رسانه ملي هستيم.