به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ بعد از این مرحله از تکنیکها برای انتقال این حقیقت تاریخی بهره گرفت و زیباییهای نوشتاری را تجربه کرد.
نشست خبری معرفی چاپ شانزدهم کتاب «راز نگین سرخ» و رونمایی از کتاب صوتی «وقتی مهتاب گم شد» با حضور محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری و حمید حسام این دو کتاب در غرفه سوره مهر برگزار شد.
«حمید حسام» در ادامه این نشست درباره علت نگارش کتاب «راز نگین سرخ» اظهار داشت : من عظمت بچههای همدان و تهران در جنگ را نتیجه معامله مخلصانه شهید شهبازی میتوانم با خدا میدانم. کسی که در تأسیس تیپ ۲۷ با احمد متوسلیان و شهید همت نقش اساسی داشت.
وی گفت : متاسفانه اسم شهید شهبازی به اندازه شهید خوش لفظ که فقط یک بلدچی جنگ بوده است مطرح نیست. من قصد رتبهبندی دنیایی ندارم چون سلوک و مشی گمنامی شهید شهبازی که درس آموز مکتب نهج البلاغه بود، برایم درس آموز است. او با سن کم برای طلبهها و قدیمیها درس نهج البلاغه میدادند تا حسین همدانی و علی چیت سازیان ساخت.
این نویسنده گفت: مکتبی که شهید شهبازی ایجاد کرد به مبانی و ایدئولوژی جنگ از مبانی قرآن و نهجالبلاغه بود. شخصیت ردانیپور، حسن باقری، همت، متوسلیان و همدانی را به طور یکجا در شهید شهبازی میبینم. فکر میکنم این گمنامی هنوز هست. قصدم از نوشتن این کتاب کنار زدن غبار قربت شهید شهبازیپور بود.
حسام ادامه داد: امروز در اصفهان فرمانده خیز، شهید شهبازی گمنام است. اگر امروز ایشان در همدان بود و سپاه را سامان میداد به منطقه دیگری میرفت و اثری از خود بهجا نمیگذاشت. اکسیر عنوان گریزی و گمنامی چیزی است که امروز به شدت ما به آن نیازمندیم.
وی تصریح کرد: من با یک عشق این کتاب را نوشتم و قصه آن یک انگشتری بود. ایشان یک نگین سرخ را به شهید همدانی داده بود و شهید همدانی سالها با این نگین سرخ عشق بازی میکند و قبل از شهادت از آن دل برید و امروز این نگین توسط خانواده همدانی به من هدیه داده شده است.
این نویسنده افزود: من تاکنون ۱۷ کتاب نوشتهام که همگی با سایر کتابهایم متفاوت است و علت آن طمع به ساختار موضوع و انتخاب قالبی است که من انتخاب میکنم. بعضی از کتابها نیز دلی است و قصه داستانی نیست. کتاب «سفرنامه اربعین» یک کار کاملا دلی و شخصی است.
حسام درباره علت موفقیت کتابهای داستانی گفت: خیلی افراد به دلیل اینکه کار تاریخ شفاهی راحتتر است به سمت کار تاریخ شفاهی میروند، اما کسانی که از سمت داستان به تاریخ دفاع مقدس میپردازند، از سَمت مخاطبین با اقبال بیشتری همراه میشوند.
وی ادامه داد: در روزگار ما باید حلقههای واسطه مخاطب با کتاب را بررسی کرد. مطالعه کتاب کاغذی در روزگاری خیلی لذت بخش بود اما امروز بحث کتاب صوتی میتواند مورد استقبال باشد به همین خاطر تولید کتاب صوتی مسیرهایی است که کتاب را به جای خوبی میکشاند.
وی گفت: در دورهای نویسندهها فکر میکردند نوشتن از جنگ فقط از خاکریزها گفتن است که با این تفسیر کار را محدود میکردند و بعدها با ورود به پشت جبهه و خانوادهها عرصه جدیدی باز شد که موفقیتهای زیادی را بهمراه داشت.
حسام در پایان در توصیههای برای نوقلمان گفت: هر کسی که میخواهد وارد عرصه دفاع مقدس میشود اول باید آن را به عنوان یک برش تاریخی و حقیقت بشناسد. بعد از این مرحله از تکنیکها برای انتقال این حقیقت تاریخی بهره بگیرد و زیباییهای نوشتاری را تجربه و سپس نوشت.