اهمیت سرنوشت ساز انتخابات پارلمانی لبنان؛ مچ اندازی دو محور رقیب
انتخابات پارلماني لبنان روز يکشنبه در شرايطي برگزار مي شود که نتيجه آن با ثبات و بی ثباتی در منطقه نیز گره خورده است.
انتخابات پارلمانی لبنان یکشنبه 6 مه برابر با 16 اردیبهشت ماه برگزار می شود. این دور از انتخابات چه به لحاظ داخلی و چه به لحاظ منطقه ای از ویژگی هایي برخوردار است که به آن اهمیت مضاعف می بخشد. به لحاظ داخلی جدا از اینکه بعد از چند سال تاخیر برگزار می شود با ویژگی هايی چون تغییر قانون انتخابات و تبدیل استان به شهرستان برای حوزه های رای گیری و مشارکت لبنانی های مقیم خارج در انتخابات همراه است که حدود سه برابر جمعیت داخل را تشکیل می دهند.
به لحاظ منطقه ای نیز انتخابات پارلمانی لبنان اولین رخداد از چندین رخداد مهم است که قرار است در ماه می و اردیبهشت جاری به وقوع بپیوندد. این رخدادها به گونه ای ارتباط زنجیره ای با هم پیدا کرده اند و می توان انتظار داشت که بر هم تاثیر بگذارند. بعد از برگزاری انتخابات لبنان ، در 12 می برابر با 22 اردیبهشت انتخابات پارلمانی عراق برگزار می شود که در آنجا نیز همانند لبنان دو محور رقیب در منطقه مچ اندازی کرده اند و اتفاقا در همین روز ضرب الاجل یکجانبه ترامپ برای خروج از برجام به پایان می رسد و دو روز بعد از آن نیز موعد ترامپ برای انتقال سفارت امریکا از تل آویو به بیت المقدس در هفتادمین سالروز اشغال فلسطین و تاسیس موجودیت رژیم صهیونیستی فرا می رسد.
بر این اساس در صورتی که تلاش های گسترده عربستان و امارات برای خرید آراء به شکست بینجامد و نتیجه انتخابات لبنان به نفع محور مقاومت رقم بخورد در این صورت اثرات مشابهی نیز در سه رخداد بعدی بجا خواهد گذاشت اما اگر برعکس این تلاش ها به نتیجه برسد اثرات مخربی بر رخدادهای بعدی خواهد گذاشت و از این دید نتایج انتخابات لبنان با مسئله ثبات و بی ثباتی در منطقه نیز گره خورده است.
در صورتی که "سیاست فنجان قهوه سفیر عربستان در لبنان" که با تلاش برای خرید آرای ترجیحی همراه بود به شکست بینجامد و در آرای لبنانی های مقیم خارج که بیش از رای دهندگان داخل را شامل می شود دستکاری صورت نگیرد، پیروزی نمایندگان حامی محور مقاومت تقریبا حتمی است؛ زیرا روند تحولات چه در داخل لبنان و چه در سوریه که با شکست فتنه تروریسم تکفیری همراه بود ، به نفع حامیان محور مقاومت تمام شده است.
....................................
بررسی و تحلیل // احمد کاظم زاده