پخش زنده
امروز: -
۳۰ طرح موفق شرکتهای دانش بنیان با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خراسان رضوی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: شرکت های دانش بنیان طی چهار سال گذشته 72 هزار شغل برای دانش آموختگان دانشگاهی در کشور ایجاد کرده اند.
بهزاد سلطانی در حاشیه رونمایی از 30 طرح موفق شرکتهای دانش بنیان در مشهدافزود: پارسال 2 هزار و 600 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به توسعه شرکتهای دانش بنیان در کشور اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: از این مبلغ حدود 2 هزار میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیان پرداخت شد که 1200 میلیارد تومان طرح در این راستا در دست بررسی است.
وی گفت: علاوه بر آن 10 بانک کشور به اختصاص هزار و 200 میلیارد تومان از منابع خود برای پرداخت به این شرکتها متعهد شده اند که 266 میلیارد تومان آن در قالب وام بانکی پرداخت شده است.
سلطانی افزود: طی چهار سال گذشته چهار هزار و 335 درخواست از شرکتهای دانش بنیان دریافت کرده ایم که 2 هزار و 408 درخواست تصویب شده و هزار و 57 طرح نیز انجام و خاتمه پیدا کرده است.
وی تعداد شرکتهای فعال دانش بنیان کشور را سه هزار و 340 شرکت اعلام کرد و گفت: 75 درصد این شرکتها دست کم یک بار از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده اند.
وی همچنین دانشجویان کشور را به عنوان ظرفیت بالقوه برای توسعه شرکتهای دانش بنیان دانست.
سلطانی اظهار کرد: معافیت مالیاتی 15 ساله برای این شرکتها، حضور فیزیکی شرکتها در شعاع 70 کیلومتری شهرها و استفاده از صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله اقدامات حمایتی دولت از این مجموعه های دانش بنیان است.
وی افزود: علاوه بر آن کمک هایی برای آموزش، دریافت استاندارد برای محصولات تولیدی، معرفی محصولات در سفرهای خارجی و رفع برخی معایب کاری شرکتهای دانش بنیان از سوی این صندوق پرداخت می شود.
وی گفت: برای رونق شرکتهای دانش بنیان نیز وام هایی با سود 9 و 11 درصد به خریداران محصول این شرکتها داده می شود.
وی ادامه داد: خراسان رضوی 165 شرکت دانش بنیان دارد که معادل پنج درصد این شرکتها در کشور است در حالی که این استان رتبه چهارم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
سلطانی ظرفیت خراسان رضوی برای شرکتهای دانش بنیان را تشکیل حدود 600 شرکت ارزیابی کرد و افزود: 325 درخواست از این استان به این صندوق ارسال شده و برای این تعداد طرح 61 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی به طرح های موفق شرکتهای دانش بنیان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: 59 طرح خاتمه یافته موفق از طرح های دانش بنیان این استان است که امروز از 30 طرح آن رونمایی شد.
وی همچنین تعداد پایان نامه و رساله های دکترای دفاع شده در خراسان رضوی را 15 هزار در سال تخمین زد و افزود: اگر حتی یک درصد از این پایان نامه ها تجاری شود، می توان سالانه 150 شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی تشکیل داد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور همچنین در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی گفت: گاهی تصور می شود فقط با منابع مالی می توان مشکلات را رفع کرد در حالی که دوران اقتصاد های مبتنی بر منابع مالی پایان یافته است.
وی افزود: کشورهای دنیا به پنج دسته با اقتصاد مبتنی بر منابع مالی، اقتصاد در حال گذار از منابع مالی به بهره وری، اقتصاد بهره ورانه، اقتصاد در حال گذار از بهره وی به اقتصاد نوآوری و اقتصاد نوآورانه تقسیم می شود.
وی اظهار کرد: آنچه امروز اهمیت دارد، فضای خلاقانه و نوآوری در اقتصاد کشورهاست و برای رسیدن به اقتصاد نوآورانه باید از تفکرات نوین اقتصادی حمایت کرد.
سلطانی گفت: در سال 2006 از 10 شرکت بزرگ دنیا 9 شرکت نفتی و بانکی بود و فقط یک شرکت فعالیتهای مربوط به تکنولوژی اطلاعات داشت اما در سال 2016 این سهم وارونه شد و 9 شرکت فعالیت آی.تی پیدا کرد و یک شرکت نفتی در این جمع باقی ماند.
وی افزود: نیم درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به اقتصاد دانش بنیان اختصاص یافته که این سهم در برنامه بلند مدت کشور 10 درصد هدف گذاری شده است.
وی یکی از مشکلات صندوق فناوری و نوآوری را حضور شرکتهای خصولتی در جمع شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و گفت: با حضور اینگونه شرکتها مجبور به دادن بخشی از سهم دستگاههای خصوصی به بخش غیر خصوصی هستیم.
در این نشست فعالان بخش خصوصی استان نیز به بیان مشکلات خود پرداختند.