پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اسپوتنيک؛ موسسه تحقيقات بين المللي صلح استکهلم در گزارشي اعلام کرد هزينه هاي نظامي جهان در سال 2017 به 1739 ميليارد دلار افزايش يافت.
بر اساس اين گزارش، اين موسسه اعلام کرد در قاره آفريقا کشور الجزاير بزرگ ترين وارد کننده سلاح، به ميزان زيادي کشور همسايه خود يعني مغرب را پشت سر نهاده است. هزينه هاي روسيه کاهش يافته و هزينه هاي آمريکا بدون تغيير باقي مانده است.
اين موسسه در گزارش خود اعلام کرد اگر چه الجزاير بزرگ ترين وارد کننده سلاح در آفريقا و بسيار جلوتر از مغرب به شمار مي رود، اما اين کشور براي نخستين بار از سال 2003 تاکنون در هزينه هاي نظامي خود کاهش داده است.
الجزاير از سال 2016 تا 2017، حدود 5/2 درصد در هزينه هاي نظامي خود کاهش داده است که بالغ بر 10/1 ميليارد دلار مي شود.
اين موسسه تصريح کرد از سال 2003 تاکنون، اين نخستين بار است که الجزاير هزينه هاي نظامي خود را کاهش مي دهد. از سال 1995 به اين طرف هم اين براي بار دوم است که الجزاير هزينه هاي نظامي خود را کاهش مي دهد.
اين منبع خاطر نشان کرد کاهش هزينه هاي نظامي الجزاير در سال 2017 احتمالا با کاهش درآمدهاي نفتي و گازي اين کشور در سال هاي اخير در ارتباط بوده است.
با وجود اين، برخي ناظران معتقدند کاهش هزينه هاي نظامي الجزاير علت هاي ديگري دارد. اين ناظران به ويژه علت آن را به ايجاد صنايع نظامي در الجزاير ربط مي دهند که به اين کشور امکان داده است واردات سلاح خود را کاهش دهد.
الجزاير با بسياري از کشورها مشارکت خود را براي توليد تسليحات نظامي توسعه داده است به طور مثال براي ساخت تانک هاي تي-90 با روسيه، خودروهاي زرهي چند منظوره نيمر Nimr با يک شرکت اماراتي و براي ساخت بالگرد با شرکت چند مليتي اوگوستاوستلند، يکي از شاخه هاي شرکت ايتاليايي فينمکانيکا مشارکت دارد.
احمد قائد صالح، فرمانده ستاد ارتش الجزاير اعلام کرد کشورش پيش بيني کرده است تا مرحله خودکفايي، سلاح هاي مورد نياز خود را توليد کند تا از خودمختاري خود اطمينان حاصل کند و به واردات سلاح نيازي نداشته باشد.
مغرب در مقايسه با الجزاير کم تر از يک سوم اين کشور براي خريد تسليحات بودجه اختصاص داده است که بالغ بر 3/4 ميليارد دلار مي شود. مغرب در سال 2016 براي خريد سلاح 3/3 ميليارد دلار هزينه کرده بود.
اين موسسه اعلام کرد کل هزينه هاي نظامي جهاني در سال 2017 به 1739 ميليارد دلار رسيده است که با افزايشي 1/1 درصد در مقايسه با دوره مشابه در سال 2016 همراه بود.
هزينه هاي نظامي آمريکا 610 ميليارد دلار، چين 228 ميليارد دلار و روسيه نيز 66/3 ميليارد دلار بوده است.