به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری خود با بیان اینکه به دلیل اشکالات یاد شده امکان اعلام نظر اعضای این شورا فراهم نشد، افزود: این لایحه در جلسه 26 اسفند 96 به شورای نگهبان ارسال و بررسی شد اما به علت اشکالات شکلی به مجلس ارجاع شد تا پس از اصلاح در مجلس، در این باره اعلام نظر نهایی شود.
وی با اشاره به واکنش های رسانه ای به ارجاع این لایحه از شورای نگهبان به مجلس گفت: ایرادهای شورا به متن این لایحه در چند بند وجود دارد و بخشی از این ایرادها مربوط به تعدادی از واژه ها در ترجمه بود و تنها منحصر به یک مورد نبود بلکه در تمام این سند اشتباهاتی وجود داشت.
کدخدایی افزود: تقسیمات این لایحه در متن اصلی نیز با آنچه در ترجمه آمده، درسند دچار جابه جایی شده است که ایرادهای آن حدودا در یک صفحه درج و ارائه شده است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: برخی اشکالات نیز این بود که مثلاً قیودی درآن ذکر شده بود که دامنه شمول آن را دچار ابهام می کرد و با آنچه در متن اصلی است تفاوت داشت.
وی گفت: در بندهای متعدد از مواد 16 و 18 در این معاهده عبارت «دولت درخواست کننده» و «دولت درخواست شونده» به اشتباه به کار رفته و در بندهای زیادی از ماده 18 نیز صرفاً عبارت «دولت درخواست کننده» به کار رفته است زیرا یک دولت نمی تواند هم درخواست معاضدت را مطرح و هم قبول کند.
کدخدایی افزود: در بندهای دیگر نیز اجزای آن از نظر شکلی به هم خورده است که مفهوم را دچار اشکال می کند.
وی باردیگر تاکید کرد: اشکالات وارده به متن این لایحه منحصر به یک واژه و اشتباه ترجمه نبوده است؛ ما نیز با چنین مواردی مواجه بودهایم که گاهی مصوبات ارسالی اشکال تایپی داشته است و پس از آنکه به صورت تذکر به مجلس اعلام کرده ایم آن را اصلاح و ارسال کرده اند اما آنچه در متن لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو دیده میشود، فراتر از اشکالات تایپی است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به کسانی که می گویند این شورا نمی تواند به ترجمه مصوبات ارسالی ایراد بگیرد، تصریح کرد: اگر ترجمه، مفاد را تغییر دهد، شورای نگهبان می تواند و باید ایراد بگیرد و این از وظایف این شوراست.
بررسی متن نهایی قانون جامع انتخابات؛ این هفته
سخنگوی شورای نگهبان از بررسی متن نهایی قانون جامع انتخابات در جلسه مشترک مجلس شورای اسلامی و این شورا خبرداد.
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره فرجام قانون جامع انتخابات افزود: طبق گزارش رئیس کمیسیون شوراهای مجلس، اقدامات کارشناسی درباره قانون جامع انتخابات انجام و متن نهایی تهیه شده که در مرحله کارشناسی است و در جلسه مشترک این هفته در این باره اعلام نظر می کنیم.
وی اضافه کرد: این متن به زودی در قالب طرح یا لایحه در مجلس شورای اسلامی مطرح می شود.
کدخدایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا مجلس متوجه اشکالات ترجمه ای در متن لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پالرمو نشده است، اظهارداشت: این ناشی از هر علتی می تواند باشد اما اینکه شورای نگهبان در این موضوع باید دخالت کند و ایراد گیرد کاملا روشن است البته اشکال خاصی هم نیست و دولت و مجلس اشکالات را رفع می کنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا بهتر نیست مرکزی برای ترجمه صحیح اینگونه اسناد ایجاد شود، گفت: به ایجاد مرکز نیازی نیست؛ اگر دولت و مجلس در این باره دقت بیشتری کنند کافی است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان در تعیین شاخص های رجل سیاسی برای نامزدهای ریاست جمهوری قصد بازنگری دارد؟ تاکید کرد: آنچه مد نظر شورای نگهبان بود اعلام شد و غیر از آن نظر دیگری ندارد و در این باره تجدیدنظر نمی شود.
کدخدایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با این اوصاف آیا شاهد حضور بانوان به عنوان نامزد ریاست جمهوری نخواهیم بود، گفت: باید دید قوانین چه وضعیتی خواهد یافت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات یکی از حقوقدانان سابق شورای نگهبان مبنی بر اینکه فیلترینگ تلگرام باید به قانون تبدیل و به این شورا ارایه شود، اظهارداشت: شورای نگهبان در این باره پیشنهاد خاصی ندارد اگر مصوبه ای به این شورا اعلام شود اعلام نظر می کند.
کدخدایی در این نشست گزارشی از طرح ها و لوایح ارسالی به این شورا را تبیین کرد.
تایید لایحه حمایت از حقوق معلولان
سخنگوی شورای نگهبان از تایید لایحه حمایت از حقوق معلولان در این شورا خبر داد .
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری با ارایه گزارشی از طرحها و لوایح بررسی شده در جلسات اخیر شورای نگهبان گفت: لایحه حمایت از حقوق معلولان که با اصلاحاتی در جلسه 20 اسفند گذشته به تصویب مجلس رسیده بود در جلسه 22 فروردین شورای نگهبان بررسی شد که با توجه به اصلاحات انجام شده مغایر با موازین شرع وقانون اساسی شناخته نشد.
وی افزود: طرح اصلاح قانون بودجه سال 96 کل کشور که با اصلاحاتی در جلسه 22 فروردین امسال به تصویب مجلس رسیده بود درجلسه 5 اردیبهشت شورای نگهبان بررسی و با توجه به اصلاحات انجام شده تایید شد.
کدخدایی همچنین گفت: لایحه موافقت نامه انتقال محکومان میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا در جلسه 5 اردیبهشت شورای نگهبان بررسی شد که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: طرح الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور نیز در جلسه 26 اسفند این شورا بررسی و در دو ماده مغایر اصول 60 و 85 قانون اساسی تشخیص داده شد.
کدخدایی همچنین با اشاره به بررسی لایحه بودجه 97 کل کشور در این شورا گفت: در بند (ط) تبصره 10 این لایحه که به راه آهن اجازه شده است تمام اموال منقول و غیر منقول از جمله اراضی ملی و دولتی در اختیارش را از طریق مشارکت ، واگذار کند چون اطلاق این عبارت شامل املاک اشخاص یا موقوفات در اختیار نیز می شود، خلاف موازین شرع شناخته شد .
سخنگوی شورای نگهبان، اصلاح اساسنامه شرکت فناوری اطلاعات ایران و اصلاح اساسنامه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران را از مصوبات هیات دولت برشمرد که در این شورا بررسی شد و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.