پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از روزنامه القدس العربي،روزنامهنگار مقيم فلسطيني اشغالي با اشاره به خوي تجاوزگري رژيم صهيونيستي، تاکيد کرد: اسرائيل هفتاد سال است که ادعاي صلح ميکند، اما همچنان در حال قتل و کشتار فلسطينيهاي بي دفاع است.
روزنامه القدس العربي در گزارشي به اقدام رژيم صهيونيستي در تيراندازي به طرف شرکتکنندگان در تظاهرات مسالمت آميز «حق بازگشت»، با وجود اعتراض برخي نهادهاي بينالمللي نوشت: اسرائيل با هدف دور زدن قوانين بينالمللي و احتمال تصميم اين نهادها براي طرح بازخواست و مجازات آن، مدعي شده است که تظاهرات در غزه بخشي از وضع و شرايط جنگي است و در نتيجه نمي تواند قانون حقوق بشر را بر آمران تيراندازي به تظاهرکنندگان اجرايي کند. همزمان، شهرکنشينهاي پيرامون نوار غزه از «بادبادک هاي کاغذي» که سبب آتش گرفتن جنگ و مزارع شد، بهطور فزاينده اظهار نگراني ميکنند.
اين روزنامه افزود: اسرائيل در واکنش به درخواست سازمان هاي مدافع حقوق بشر و شکايت آنها از اسرائيل به دادگاههاي عالي عليه آمران تيراندازي به تظاهرات، مدعي شد که آمران تيراندازي به قانون اسرائيل و قوانين بينالمللي عمل ميکنند. اسرائيل در پاسخ به اين دادخواستها اعلام کرد که دلايلي که در وراي اين حوادث مبهم وجود دارد، بهطور کامل با حوادثي که قوانين بينالمللي بهطور متعارف بر آنها صدق ميکند، متفاوت است.
القدس العربي افزود: اسرائيل در عين حال که روايت و برداشت تبليغي خود را ترويج ميکند، با اجرايي کردن قوانين مربوط به حقوق بشر در درگيريهاي مسلح مخالفت ميکند و مدعي ميشود که صليب سرخ جهاني اذعان کرده است که [اسرائيل] براي اجرايي کردن اين قوانين الزامي ندارد. اسرائيل در واکنش خود در حالي چنين ادعايي را مطرح ميکند که گويا در شرايط جنگي قرار دارد که در آن اشغالگر و کساني که تحت اشغالگري هستند، در شرايط يکساني هستند. از اين رو، اسرائيل مدعي شد که تظاهرات شامل اقدامات خصمانه عليه آن بوده و از سوي حماس و درچارچوب رويارويي مسلحانه مستمر با آن، ساماندهي شده است.
به نوشته القدس العربي, در همين حال، نماينده دادستاني کل اسرائيل اعلام کرد که تل آويو مشارکت در درگيري هاي خشونت آميز يا نزديک شدن تظاهرکنندگان را به موانع امنيتي مشارکت مستقيم در اقدامات خصمانه عليه خود نمي داند و بايد هر حادثه و وضعي بر اساس شرايط آن بررسي شود.
در همين حال، «يوسي کلاين»، تحليلگر اسرائيلي در روزنامه هاآرتص، در گزارشي نوشت: قتل غيرنظاميان و کودکان سنگ به دست، موضوع پيچيده اي نيست بلکه يک قتل به شمار ميرود و قتل نيز چيزي نيست که بتوان بدان افتخار و مباهات کرد.
وي در مقاله انتقادي خود نوشت: ما جامعهاي هستيم که حق باماست، اما جامعه اي مريض با معده اي قدرتمند. معده ما 49 تظاهرکننده مرده را هضم کرد و همچنان مي تواند 400 تن ديگر را نيز هضم کند. پرسش اينجاست که چقدر بايد بکشيم تا به نقطه امساک برسيم. ما خود مي خواهيم که آنها به اقدامات خشونت آميز اقدام کنند و از حصار مرزي [موانع مرزي] عبور و ما را تهديد کنند. آخرين چيزي که مي خواهيم، رويارويي با شهرونداني است که خشونت در پيش نمي گيرند. از آنها مي خواهيم که ناگهان چونان گاندي نباشند. هفتاد سال است که مي گويم خواهان رسيدن به صلح هستيم، اگر اين بازي نيست، پس بازي چيست؟