پخش زنده
امروز: -
جلسه شورای اداری استان گلستان امروز با حضور آقای کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و آقای نمکی معاون سازمان برنامه و بودجه کشور در محل استانداری گلستان برگزار شد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما در این جلسه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما تا به امروز مساله مهم توسعه پایدار را جدی نگرفته ایم گفت: همین امر موجب بروز مشکلات زیادی شده است بطوریکه روی سرمایه گذاری های ما نیز تاثیر گذاشته و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
عیسی کلانتری با بیان اینکه توسعه پایدار یعنی اینکه کسی حق ندارد به بهانه اینکه نکتولوژی و سرمایه را دارد حق و حقوق نسلهای بعد را از بین ببرد گفت: بخش کوچکی از مشکلات زیست محیطی امروز ما مربوط به تغییرات اقلیم است و بخش بسیار بزرگ آن مربوط به تصمیم های اشتباهی که در گذشته گرفتیم و امروز با نتایج آن تصمیمات غلط مواجه ایم .
وی افزود: امروز کشور ما از کشورهای پرخطر از بُعد زیست محیطی است، کمبود آب، ریزگردها، فرسایش خاک و وضعیت پسماندها، همه اینها دست پخت اشتباهات خود ماست .
وی با تاکید بر اینکه ما در کشاورزی به توسعه کشت گندم فکر کردیم اما به عواقب از بین بردن محیط زیست فکر نکردیم و پوشش جنگلی و خاک را از بین بردیم و نیز در تولید گوشت تعداد دام را زیاد کردیم اما به عواقب آن فکر نکردیم گفت: مشکل فعلی بحران آب را نیز خودمان درست کردیم این هم بخاطر تصمیمات غلط ما در گذشته بود .
وی گفت: ما امروز 90 میلیارد متر مکعب منابع آب تجدید ناپذیر در کشور داریم که قوانین بهره برداری از منابع آبها به ما اجازه می دهد تنها از 40 درصد آن بهره برداری کنیم اما متاسفانه ما داریم 110 درصد بهره برداری می کنیم .
کلانتری گفت: سازمان محیط زیست هیچ مانعی بر سر راه توسعه پایدار ندارد اما با حفظ اصول و استراتژی محیط زیست، ما معتقدیم محیط زیست نباید مانع توسعه شود و توسعه هم نباید موجب تخریب محیط زیست گردد .
وی اعلام کرد: براساس دستور رئیس جمهور قرار شد برنامه هایی مانند بهبود وضعیت هوای کلان شهرها، مهار ریزگردها با منشاء داخلی و احیاء تالابها در اولویت سازمان قرار گیرد .
وی افزود: در شرایطی که با کمبود منابع آبی مواجهیم ایجاد کارخانه هایی همچون فولاد و یا پتروشیمی باید کنار گذاشته شود، در این شرایط نباید هیچ صنعت جدیدی ایجاد کرد، به همین خاطر توسعه صنعتی را در شمال کشور ممنوع اعلام کردیم .
در این جلسه استاندار گلستان نیز گفت: شرایط خاص اقلیمی، فرهنگی و وجود اقوام و مذاهب، زمینه های خوبی را برای توسعه همه جانبه در گلستان ایجاد کرده است.
سید مناف هاشمی با بیان اینکه در موضوعات صنعتی ، معدن ، کشاورزی و گردشگری شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری وجود دارد گفت: در حوزه گردشگری آمار ارائه شده امید بخش است اما قانع کننده نیست.
وی اعلام کرد: ما سه اقدام مهم را از طریق تیم های سازمان محیط زیست پیگیری کردیم؛ اول گرفتن مجوز اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده و اداره مستقل آن توسط گلستان ، دوم اجرای طرح مدیریت پسماند و سوم اداره پارک ملی گلستان بصورت هیئت امنایی.
همچنین در این جلسه، نمکی معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ما در نگاه به توسعه انسانی غفلت کردیم اگر تخریب محیط زیست داریم اگر انباشت زباله داریم و ده ها مشکل دیگر اجتماعی و ترافیکی، به آن معناست که ما در تربیت انسان توسعه یافته غفلت کردیم.
وی با بیان اینکه ما زمان و طبیعت را از پدرانمان به ارث نگرفتیم بلکه از فرزاندانمان به امانت گرفته ایم گفت: اگر امروز از کمبود آب و مشکلات زیست محیطی سخن به میان می آید به نگاه غلط ما از توسعه بر می گردد .
سعید نمکی با بیان اینکه اگر پارک ملی گلستان به جایگاه بین المللی خودش برگردد در جذب توریسم خارجی و بکارگیری جوامع محلی و رونق صنعت طبیعت گردی موفق خواهید بود گفت: بر همین اساس برای اولین بار پارک ملی گلستان بصورت هیئت امنایی و با ردیف بودجه مستقل و مدیریت مستقل اداره خواهد شد.