پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک ؛ بر اساس تازه ترين گزارش منتشر شده به وسيله موسسه بينالمللي پژوهشهاي صلح استکهلم (سيپري) در مورد ميزان هزينه هاي نظامي سراسر جهان، بودجه نظامي چين در سال 2017 بالاترين ميزان افزايش و بودجه نظامي روسيه بالاترين ميزان کاهش را ثبت کرد.
بر اساس گزارش سيپري، ميزان کل هزينه هاي نظامي جهان در سال 2017 يک تريليون و 730 ميليارد دلار بود که آمريکا، چين و عربستان سعودي به ترتيب بيشترين هزينه ها را در اين بخش به خود اختصاص دادند.
نان تيان محقق بخش تسليحات و هزينه نظامي سيپري گفت «افزايش هزينه هاي نظامي جهان در سال هاي اخير تا حد زيادي ناشي از رشد قابل ملاحظه هزينه هاي نظامي در کشورهاي آسيايي، اقيانوسيه و خاورميانه مانند چين، هند و عربستان سعودي بوده است. در مقياس جهاني، شاهد چرخش وزن هزينه هاي نظامي از منطقه اروپا و آتلانتيک هستيم.»
بر اساس اين گزارش،آمريکا در سال 2017 با ششصد و ده ميليارد دلار به تنهايي بيش از هفت کشور بعدي در فهرست کشورهاي با بالاترين بودجه نظامي، بودجه صرف نيروهاي نظامي خود کرد.
اوده فلورانت مدير برنامه آمکس (AMEX ) در موسسه سيپري گفت «روند نزولي هزينه هاي نظامي آمريکا که از سال 2010 شروع شد، پايان يافت. هزينه هاي ارتش آمريکا در سال 2018 به منظور تامين مخارج افزايش نيروها و نوسازي سلاح هاي متعارف و هسته اي به شکل قابل ملاحظه اي افزايش خواهد يافت.»
هزينه هاي نظامي پکن با افزايش پنج و شش دهم درصدي در مقايسه با سال 2016 به 228 ميليارد دلار رسيد. به گفته کارشناس موسسه سيپري، بلندپروازي چين براي تبديل شدن به قدرتي جهاني را مي توان به خوبي در افزايش هزينه هاي نظامي اين کشور ديد و تنش هاي چين با همسايگان اين کشور همچنان به رشد بودجه نظامي آن دامن خواهد زد.
هزينه هاي نظامي خاورميانه نيز در سال 2017 به طور ميانگين به ميزان شش و دو دهم درصد افزايش يافت که البته اين افزايش در مورد عربستان سعودي 9 و دو دهم درصد بود. در نتيجه رياض با 69 ميليارد و چهارصد ميليون دلار، در جايگاه سوم کشورهاي با بالاترين هزينه هاي نظامي در جهان قرار مي گيرد.
کارشناس ارشد موسسه سيپري گفت « مناقشات مسلحانه و رقابت هاي کشورها در سراسر خاورميانه با وجود قيمت هاي پايين نفت، به افزايش بودجه و هزينه هاي نظامي اين منطقه منجر شده است.»
هزينه هاي نظامي روسيه در سال 2017 با کاهش بيست درصدي به 66 ميليارد و سيصد ميليون دلار تنزل يافت.
بر اساس گزارش سيپري: «نوسازي ارتش همچنان از اولويت هاي روسيه است اما مشکلات اقتصادي پيش روي روسيه که از سال 2014 با آنها درگير بوده است باعث محدود شدن بودجه نظامي شده است.»