پخش زنده
امروز: -
ناسا در حال اعزام رباتی زمین شناس به سیاره مریخ است تا با حفاریهای بیشتر، بتواند دمای این سیاره را اندازه گیری کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری آسوشيتدپرس از کيپ کاناورال، شش سال پس از آخرين فرود در سياره مريخ، ناسا در حال اعزام رباتي زمين شناس به اين سياره است تا با حفاري هاي بيشتر، بتواند دماي سياره سرخ را اندازه گيري کند.
فضاپيماي مارس اينسايت قرار است ابتداي هفته آينده به فضا پرتاب شود. دانشمندان با مطالعه و رديابي گردش مريخ به دور محور خود، درک بهتري درباره ابعاد و ترکيبات هسته مريخ به دست خواهند آورد.
بروس بانرت دانشمند ارشد اين ماموريت که در يکي از آزمايشگاه هاي ناسا کار مي کند، گفت ابزارهاي اين فضاپيما به دانشمندان اجازه خواهد داد «نگاهي عميقتر به درون اين سياره داشته باشند.»
اين ماموريت يک ميليارد دلاري که ميان اروپا و آمريکا مشترک است اولين ماموريتي است که صرف مطالعه بخش ها و لايه هاي داخلي مريخ مي شود. دانشمندان اميدوارند با مطالعه بخش هاي دروني سياره سرخ که همانند سياره ما، از سنگ درست شده است به اين مسئله پي ببرند که اين نوع سياره ها چهار ميليارد و پانصد ميليون سال قبل چگونه شکل گرفتند.
مريخ در مقايسه با زمين که همسايه آن است به لحاظ زمين شناختي، فعاليت کمتري دارد. در سياره زمين، فرايندهايي از قبيل حرکت لايه هاي تکتونيکي و برخي روندهاي ديگر باعث شده است ترکيب اوليه و اصلي کره زمين از ديد ما پنهان بماند. به گفته بانرت، کره مريخ «اثر انگشت» تکامل اوليه را با خود به همراه دارد.
فضاپيماي اينسايت قرار است روز شنبه از پايگاه نيروي هوايي آمريکا در کاليفرنيا با موشک به فضا پرتاب شود.
رسيدن فضاپيماها به مريخ کار سختي است. ميزان موفقيت اين ماموريت حدود 40 درصد است. آمريکا تنها کشور جهان است که توانسته است فضاپيماها را با موفقيت به مريخ بفرستد و آنها را به کار گيرد.