پخش زنده
امروز: -
بر اساس هدایت تحصیلی دانشآموزان از پایه نهم به دهم ۴۰.۶ درصد دانشآموزان به شاخه فنیوحرفهای و ۵۹.۴ درصد به شاخه نظری هدایت شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، معاون آموزش متوسطه آموزش وپرورش مازندران گفت: در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ در راستای سند تحول بنیادین، مهمترین رخداد آموزشی در مدارس، استقرار کامل نظام ۶-۶-۳ در همه مدارس است.
اسفندیار نظری با تأکید بر اینکه تحول و تغییر فقط تغییر کتاب درسی نیست بلکه تحول در برنامه درسی، سیستم و ساختار آموزشی، نوآوری و اصلاح است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران تغییر و تحول در نظام آموزشی را مستلزم از دست دادن انرژی، سرمایه، منابع مالی و مادی دانست و گفت: پس از نهادینه شدن تغییر و تحول، شرایط بازگشت این سرمایهها مهیا خواهد شد.
نظری تحول بنیادین در آموزش وپرورش را وابسته به بازیگران اصلی آن یعنی معلمان، مدیران، رهبران اجتماعی و رهبران جامعه ملی- محلی دانست و تصریح کرد: معلمان اصلیترین بازیگران تغییر نظام آموزش و پرورش و تحول بنیادین هستند.
وی با اشاره به اینکه در استان مازندران ۳۴۳ هنرستان فعال است که شامل ۱۲۰ هنرستان فنیوحرفهای و ۲۲۳ هنرستان کاردانش است، ادامه داد: از میان این ۱۲۰ هنرستان کاردانش ۸۰ هنرستان ضمیمه هستند و هم شاخه نظری و هم شاخه کاردانش دارند.
معاون آموزش و پرورش مازندران افزود: در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان از طریق اعتبارات استانی تجهیزات خریده شد و در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ نیز از اعتبارات استانی یک میلیارد تومان در قالب اوراق و یک میلیارد و ۳۸۵ میلیون تومان از طریق وزارتخانه در قالب تملک سرمایهای به استان تخصیص یافت که در حال خرید تجهیزات هستیم.
نظری اعلام کرد: از قِبل فروش دو درصد فروش گاز نیز اعتباراتی به اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس برای تجهیز هنرستانها اختصاص یافت که در حال خرید تجهیزات هستیم.
وی پیشنهاد داد که با رایزنی با مجمع خیران مدرسهساز مازندران و شهرستانها از این پس ساخت مدارس به سمت ساخت هنرستانها وخرید تجهیزات هنرستانی پیش رود.
نظری یادآور شد: هنرستانهای فنیوحرفهای دارای رشتههای ثابت هستند اما در هنرستانهای کاردانش به تناسب بازار کار رشتههای تازه ایجاد میشود مانند ایجاد رشته برای تأمین نیروی کار پایانههای حمل و نقل که در قالب برونسپاری با تأمین نیروی متخصص آموزشی از سوی آموزش متوسطه انجام میشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش وپرورش مازندران توضیح داد: در حال حاضر بر اساس هدایت تحصیلی دانشآموزان از پایه نهم به دهم در سال تحصیلی ۹۶-۹۷، ۴۰.۶ درصد دانشآموزان به شاخه فنیوحرفهای و ۵۹.۴ درصد به شاخه نظری هدایت شدند.
نظری در پایان یادآور شد: در راستای برنامه ششم توسعه در کشور باید ۵۰ درصد دانشآموزان به شاخه مهارتی فنیوحرفهای و کاردانش و ۵۰ درصد به شاخه نظری هدایت شوند.